Στο Θέατρο Λυκαβηττού έχουν γίνει περισσότερες από 1.000 συναυλίες (χωρίς να υπολογίζουμε τις θεατρικές παραστάσεις). Το 2008 έκλεισε με απόφαση του δήμου Αθηναίων, αφού κρίθηκε ακατάλληλο για λόγους ασφάλειας, για να ανοίξει ξανά λίγα χρόνια αργότερα και να κλείσει εκ νέου.
Οι εργασίες αποκατάστασης του θεάτρου είχαν ξεκινήσει εδώ και χρόνια και στόχος ήταν η επαναλειτουργία του το φθινόπωρο του 2019 ώστε να ανοίξει ξανά τις πόρτες του για το κοινό. Τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό, η πανδημία ήρθε και πάγωσε τα πάντα, όμως οι εργασίες τελικά ολοκληρώθηκαν και το Θέατρο Λυκαβηττού λειτουργεί ξανά από το Σεπτέμβριο του 2023.
Τους τελευταίους μήνες ο χώρος έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο ενώ θα προστεθούν και άλλες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο σε μελλοντικό χρόνο. Το θέατρο πέρασε από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) στα χέρια του δήμου τον Ιούνιο του 2021 έναντι μηνιαίου μισθώματος 33.000 ευρώ. Διαχειριστής του «νέου» Θεάτρου Λυκαβηττού θα είναι η Τεχνόπολη Α.Ε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, τον χειμώνα προηγήθηκαν σύνθετες εργασίες αποξήλωσης, καθαρισμού, ελέγχου και ενίσχυσης των μεταλλικών κατασκευών, αποξήλωση του συγκροτήματος ύδρευσης και εγκατάσταση νέου, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, τοποθέτηση νέου εξοπλισμού στους χώρους υγιεινής, εγκατάσταση νέου συστήματος ασφάλειας, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και σύστημα πυρανίχνευσης – πυρόσβεσης κ.ά.
Η νέα εποχή του θεάτρου θα σηματοδοτηθεί κυρίως από τους νέους ξύλινους πάγκους στις κερκίδες της εγκατάστασης (αντί για τα πλαστικά καθίσματα που ίσως θυμάστε), έτσι ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα «διαπερατότητας» που είχε οραματιστεί για τον χώρο ο Τάκης Ζενέτος.
Με τα νέα δεδομένα η χωρητικότητα του θεάτρου υπολογίζεται στις 3.850 θέσεις, αλλά με κάποιες επεμβάσεις θα μπορεί να προσελκύσει έως και 6.000 επισκέπτες. Σε δεύτερη φάση, και μετά την επαναλειτουργία του χώρου, θα πραγματοποιηθούν και οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου. Δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων, αλλά θα προβλέπονται μόνο κάποιες θέσεις για επιβίβαση και αποβίβαση.
Πρόσβαση στο Θέατρο:
Στο Θέατρο Λυκαβηττού χωρίς αυτοκίνητο
Ο Δήμος Αθηναίων, παράλληλα με τη συνολική ανάπλαση του λόφου του Λυκαβηττού, μας προσκαλεί να επισκεφθούμε ξανά το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού δίνοντας προτεραιότητα στο περιβάλλον του Λόφου.
Με σεβασμό στην περιοχή και τους κατοίκους της, η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του θεάτρου για τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και για επιβίβαση/αποβίβαση ταξί.
Πρόσβαση με λεωφορεία του Δήμου
Η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού για τις ημέρες και ώρες των συναυλιών θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένους, καθώς και σε ταξί για επιβίβαση/αποβίβαση.
Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με τη χρήση shuttle bus, το οποίο θα πραγματοποιεί αναβάσεις στο Θέατρο από τις 19:00 έως τις 21:30 ξεκινώντας από την οδό Σαρανταπήχου.
Μετά το πέρας των συναυλιών, το shuttle bus θα εξυπηρετεί την κατάβαση του κοινού από το Θέατρο.Προτεραιότητα θα έχουν ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικές ή άλλες δυσκολίες, έγκυοι.
Θέατρο Λυκαβηττού timelapse:
Μια γεύση από την πρόσφατη συναυλία των Πυξ Λαξ στο Λυκαβηττό:
Αναλυτικά οι συναυλίες και οι παραστάσεις στο Θέατρο Λυκαβηττού και πληροφορίες για τα εισιτήρια: