10 κομμάτια των Mogwai που μας ταξιδεύουν

Το ημερολόγιο δείχνει 21 Οκτωβρίου 1997, το ‘Young Team’ των Mogwai κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία και η σύγχρονη ροκ έχει ήδη αρχίζει να αλλάζει ρότα.

Το post-rock σαν είδος άρχισε να εμφανίζεται στα τέλη των ’80s με αρχές ’90s και πρωταρχικά σμιλεύτηκε, με αποτέλεσμα να φτάσει στη σημερινή μορφή, από μπάντες όπως οι Slint, οι Tortoise και οι Bark Psychosis.

Η επίδραση των Mogwai στο είδος, το οποίο οι ίδιοι δεν θέλουν να τους χαρακτηρίζει, είναι πως έχουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ότι η post-rock βγήκε από την αφάνεια και παρείσφρησε στις μεγαλύτερες σκηνές της rock παγκοσμίως.

Οι Σκωτσέζοι rockers έχοντας κυκλοφορήσει 9 studio δίσκους και αρκετά soundtracks, κατάφεραν να γίνουν ένα όνομα που συχνά πλέον αναλαμβάνουν τον ρόλο του headliner σε φεστιβάλ και που παραδέχονται άνθρωποι από διαφορετικά ιδιώματα αλλά και διαφορετικά είδη.

Στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου οι Mogwai πρόκειται να επισκεφτούν για ακόμη μια φορά την χώρα μας, σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, και να μας ταξιδέψουν με τις ατμοσφαιρικές τους μελωδίες και εμείς ετοιμάσαμε το κατάλληλο warm-up για όσους αγαπούν την μπάντα αλλά και για όσους θα ήθελαν να την μάθουν λίγο καλύτερα.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν, 10 κομμάτια που κατά την άποψη μας πρέπει να έχετε ακούσει και σας προσκαλούμε να βυθιστείτε μαζί μας στον υπέροχο κόσμο των Mogwai, enjoy!

Mogwai Fear Satan (‘Young Team’ – 1997)


Cody (‘Come On Die Young’ – 1999)


You Don’t Know Jesus (‘Rock Action’ – 2001)


Remurdered (‘Rave Tapes’ – 2014)


Friend of the Night (‘Mr Beast’ – 2006)


Haunted by a Freak (‘Happy Songs For Happy People’ – 2003)


Scotland’s Shame (‘The Hawk Is Howling’ – 2008)


Christmas Steps (‘Come On Die Young’ – 1999)


Music For A Forgotten Future (‘Hardcore Will Never Die, But You Will’ – 2011)


Are You A Dancer? (‘Atomic OST’ – 2016)