Search
Close this search box.
Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος κυκλοφορίες για το σκληρό ήχο

Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος κυκλοφορίες για το σκληρό ήχο

Ρίξτε μια ματιά στις σπουδαιότερες κυκλοφορίες ενός πολύ πλούσιου σε rock και metal Σεπτεμβρίου του 2022.
2022: Οι κυκλοφορίες του Σεπτεμβρίου!
2022: Οι κυκλοφορίες του Σεπτεμβρίου!

Πολύ πλούσιος σε νέες κυκλοφορίες αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβριος του 2022.

Μεγάλα ονόματα του σκληρού ήχου και δυνατοί εκπρόσωποι του μοντέρνου χώρου έχουν έτοιμους δίσκους και τα ράφια θα αποκτούν κάτι καινούργιο καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα.

Από βετεράνους όπως ο Ozzy Osbourne και οι Megadeth και παραδοσιακές δυνάμεις όπως οι Blind Guardian έως κορυφαίους του σήμερα όπως οι Slipknot, ο επόμενος μήνας θα έχει κάτι για όλους.

Blind Guardian – The God Machine (2 Σεπτεμβρίου 2022)

Ο ενδέκατος δίσκος των Blind Guardian, ή δωδέκατος αν συνυπολογίσουμε το ‘Legacy of the Dark Lands’, βλέπει ξανά όλη την μπάντα να παίζει από το 2015 και το ‘Beyond the Red Mirror’. Μεγάλο μέρος του άλμπουμ είναι ήδη διαθέσιμο, με 4 singles να έχουν δοθεί στο κοινό (‘Deliver Us From Evil’, ‘Secrets of the American Gods’‘Violent Shadows’‘Blood of the Elves’).

BLIND GUARDIAN - Blood Of The Elves (OFFICIAL MUSIC VIDEO)


Megadeth – The Sick, the Dying… and the Dead! (2 Σεπτεμβρίου 2022)

Μετά την αποχώρηση του David Ellefson και την επανηχογράφηση των μερών του από τον Steve DiGiorgio των Testament, ο νέος δίσκος των Megadeth είναι επιτέλους έτοιμος να κυκλοφορήσει. Τρία singles έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, με videos δια χειρός Dave Mustaine να διηγούνται την ιστορία της μασκότ της μπάντας, Vic Rattlehead.

Megadeth - Soldier On! (Visualizer)


Ozzy Osbourne – Patient Number 9 (9 Σεπτεμβρίου 2022)

Ο Ozzy Osbourne μπορεί να τα περνά δύσκολα στην καθημερινότητά του το τελευταίο διάστημα, αλλά μουσικά δεν σταματά ποτέ κατά τα φαινόμενα.

Περιλαμβάνοντας συνεργασίες με πολυάριθμους ταλαντούχους κιθαρίστες και ερχόμενο στον απόηχο του επιτυχημένου ‘Ordinary Man’, είναι σίγουρα μια πολλά υποσχόμενη δουλειά.

Ozzy Osbourne - Patient Number 9 (Official Music Video) ft. Jeff Beck


Parkway Drive – Darker Still (9 Σεπτεμβρίου 2022)

Το επιτυχημένο metalcore σχήμα επιστρέφει με νέα δουλειά μετά από τέσσερα χρόνια.

Οι τελευταίοι μήνες είδαν ακυρώσεις συναυλιών και προσωρινές διακοπές του συγκροτήματος για λόγους ψυχικής υγείας, αλλά πλέον οι Parkway Drive φαίνονται έτοιμοι να επωμιστούν ξανά τα τυπικά καθήκοντά τους, συνεχίζοντας και την περιοδεία που διέκοψαν με νέο υλικό.

Parkway Drive - "Darker Still"


Behemoth – Opvs Contra Natvram (16 Σεπτεμβρίου 2022)

Η πανδημία ελάχιστα έκαμψε τις διαθέσεις του Nergal και οι Behemoth γιορτάζουν αισίως 30 χρόνια ύπαρξης και 12 δίσκους, κόντρα σε πάσης φύσεως αντιξοότητες.

BEHEMOTH - Ov My Herculean Exile (OFFICIAL MUSIC VIDEO)


Clutch – Sunrise on Slaughter Beach (16 Σεπτεμβρίου 2022)

Οι Clutch έριξαν την ανακοίνωση του νέου δίσκου τους λίγες ώρες πριν την πρώτη συναυλία της καλοκαιρινής περιοδείας τους, που δεν ήταν άλλη από αυτήν που παρακολουθήσαμε στο Release Athens Festival αυτόν τον Ιούλιο.

Έχουμε ήδη ακούσει ζωντανά δύο από τα τραγούδια του δίσκου και, κρίνοντας από το ‘Red Alert’, η επιστροφή μετά το διάλειμμα της πανδημίας, αν και σύντομη σε διάρκεια (33 λεπτά), μάλλον θα έχει γούστο.

Clutch - Red Alert (Boss Metal Zone) [Official Video]


Stratovarius – Survive (23 Σεπτεμβρίου 2022)

Εφτά χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία και μετά από μια μάλλον χαμηλών τόνων περίοδο, οι Φινλανδοί επιστρέφουν με το νέο δίσκο τους ‘Survivor’ αυτόν το μήνα.

Το καλοκαίρι είδε τρία single να κυκλοφορούν, προετοιμάζοντας το έδαφος, και ενδεχομένως να δούμε ένα τελευταίο δείγμα λίγο πριν ή μαζί με την άφιξη του άλμπουμ.

STRATOVARIUS 'Firefly' – Official Music Video – From ‘Survive'


The Dead Daisies – Radiance (30 Σεπτεμβρίου 2022)

Το supergroup των βετεράνων έχει ακόμα κάτι να πει και να δώσει, και αν μη τι άλλο το είδαμε εμπράκτως στη φοβερή εμφάνισή τους αυτό το καλοκαίρι στο Release Athens.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και τα ‘Radiance’ και ‘Shine On’ από την επερχόμενη δουλειά τους, καθώς συνεχίζουν ακάθεκτοι και ταχύτατοι μετά το ωραίο ‘Holy Ground’ της προηγούμενης χρονιάς.

The Dead Daisies - Shine On (Official Video)


Dropkick Murphys – This Machine Still Kills Fascists (30 Σεπτεμβρίου 2022)

Δύσκολο να γίνει σαφέστερο το μήνυμα του επερχόμενου project των Dropkick Murphys, όπου εμπνέονται από, χρησιμοποιούν και διασκευάζουν τραγούδια και στίχους του Woody Guthrie.

Το ‘Two 6’s Upside Down’ το ακούσαμε και στην Ελλάδα, με Αθήνα και Θεσσαλονίκη να εμφανίζονται και στο video clip που γυρίστηκε.

Dropkick Murphys "Two 6's Upside Down" (Music Video)


Slipknot – The End, So Far (30 Σεπτεμβρίου 2022)

Είναι κυκλοφορία Slipknot, και αυτό σημαίνει πηχυαίους τίτλους και εξώφυλλα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε κάθε σχετικό μέσο.

Οι Αμερικάνοι έρχονται δυναμικά από τo ‘We Are Not Your Kind’ του 2019, έχοντας ρίξει ήδη το ‘The Chapeltown Rag’ από τον προηγούμενο Νοέμβριο και συνεχίζοντας με δύο ακόμα δείγματα μέσα στο καλοκαίρι. Αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του 2022.

Slipknot - Yen [OFFICIAL VIDEO]

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!