Search
Close this search box.
2023: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές περιοδείες που περιμένουμε

2023: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές περιοδείες που περιμένουμε

Όλες οι μεγάλες περιοδείες συγκροτημάτων που έχουν ανακοινωθεί για την Ευρώπη το 2023. Ποιοι θα μπορούσαν να περάσουν και από Ελλάδα.
2023
2023

Η Ευρώπη παραμένει δημοφιλής προορισμός για τα συγκροτήματα του σκληρού ήχου, με πολλά να έχουν ρίζες εδώ και άλλα απλά να τυγχάνουν ευρείας αποδοχής κάθε φορά που περνούν τον Ατλαντικό.

Σε συνδυασμό με το ότι πολλοί από τους παλιούς, για τους σωστούς ή τους λάθος λόγους, συνεχίζουν να πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις, φαίνεται να υπάρχει πάντα μια λίστα από ονόματα που επιβεβαιώνει ή αναμένεται να επιβεβαιώσει ευρωπαϊκή περιοδεία. Το οποίο προφανώς συνδυάζεται με τη σειρά του με την επιθυμία να βρεθεί η μπάντα και στην Ελλάδα.

Και αν αυτή η επιθυμία συχνά δεν πραγματοποιείται, η ελπίδα για πολλούς πεθαίνει τελευταία. Οπότε παρακάτω υπάρχει μια λίστα επιθυμιών και ελπίδων, επιβεβαιωμένων και ανεπιβεβαίωτων, που προσπαθεί να δει τα πράγματα κάπως ρεαλιστικά. Όχι ότι εμείς δεν ελπίζουμε ποτέ βέβαια…

Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις σημαντικότερες περιοδείες που έχουν ανακοινωθεί για το 2022, αλλά και σε μερικά από τα πιο μεγάλα ερωτηματικά που παραμένουν.

Metallica

Η επιστροφή των Metallica στο δρόμο ήταν θέμα χρόνου, αλλά το μεγαλύτερο metal συγκρότημα του πλανήτη κατάφερε να κρατήσει κρυφές τις λεπτομέρειες των σχεδίων του για τους προσεχείς μήνες.

Η ξαφνική ανακοίνωση του νέου ’72 Seasons’ συνοδεύτηκε και από νέα περιοδείας, και τα σχέδια αποδείχθηκαν μεγάλα. Η μπάντα θα βρεθεί σε Ευρώπη και Αμερική το 2023 και το 2024, παίζοντας διπλές συναυλίες στους 22 προορισμούς του, αλλάζοντας setlist ανάμεσα στις δύο και καλύπτοντας μεγάλο εύρος της δισκογραφίας τους.

30-40 τραγούδια ανά πόλη, αρένες και στάδια, πολλά και δυνατά ονόματα στο support, η μπάντα στο κέντρο για να γεμίζουν οι πιθανότατα sold out χώροι και νέος δίσκος στο πακέτο. Ακόμα και αν το ’72 Seasons’ αποδειχθεί απογοητευτικό, τα υπόλοιπα είναι ένα σύνολο αντάξιο των Metallica που δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητη τη διεθνή metal κοινότητα και όχι μόνο.

Metallica: Lux Æterna (Official Lyric Video)


Bruce Springsteen and The E Street Band

Μετά από ένα χειμερινό ξεκίνημα στα venues των ΗΠΑ, ο Bruce Springsteen θα περάσει στην Ευρώπη την άνοιξη του 2023 για να ξεκαλοκαιριάσει. Το πρόγραμμα κρατά μέχρι τις 25 Ιουλίου 2023, έχουν ήδη προστεθεί νέοι προορισμοί στην αρχική λίστα και οι στατιστικές κάνουν ήδη λόγο για περισσότερο από 1 εκατομμύριο εισιτήρια.

Ο Springsteen φαίνεται απλά να μην παλιώνει.


Iron Maiden

‘The Future Past Tour’ ονομάζεται η από μήνες επιβεβαιωμένη ευρωπαϊκή περιοδεία των Iron Maiden που θα ξεκινήσει το 2023. Έχοντας ολοκληρώσει όλα τα σκέλη της πενταετούς, λόγω και των καθυστερήσεων του κορονοϊού, ‘Legacy of the Beast’, που τους είδε να περνούν και δύο φορές από την Ελλάδα, και έχοντας προσθέσει νέο δίσκο στο ενεργητικό τους από το καλοκαίρι του 2021, οι θρύλοι του metal θα κάνουν μόνο ένα ολιγόμηνο διάλειμμα πριν βγουν ξανά στο δρόμο.

Η ‘The Future Past Tour’ θα τιμά σε πρώτη φάση το ‘Senjutsu’, το οποίο είχε μικρό ρόλο στη ‘Legacy of the Beast’, και σε δεύτερη το ως επί το πλείστον όχι ιδιαίτερα παιγμένο ‘Somewhere in Time’, γιατί Iron Maiden χωρίς διαμάντια του παρελθόντος δεν γίνεται.

Μπόλικο υλικό για όσους συμπάθησαν το ‘Senjutsu’ λοιπόν, κομμάτια που έχουν να ακουστούν καιρό για τους λάτρεις του ’80 που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τον παραγκωνισμό του ‘Somewhere in Time’ και ανοιχτό ενδεχόμενο για ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά απωθημένα των απανταχού οπαδών της μπάντας και ιδίως των Ελλήνων, το ‘Alexander the Great’. Μπορεί να μην είναι ακριβώς οι δημοφιλέστεροι δίσκοι του σχήματος, αλλά υπάρχει πράγμα.

Όσο για Ελλάδα… Δύο χρονιές σερί Iron Maiden είναι μάλλον απίθανο και τα παρατράγουδα του 2022 δεν βοηθάνε, αλλά για όσους η ελπίδα πεθαίνει τελευταία υπάρχουν κανά δυό κενά στο πρόγραμμα, με μεγαλύτερο αυτό ανάμεσα στις 14 και 19 Ιουνίου 2023. Συστήνουμε το μικρότερο δυνατό καλάθι πάντως, αν θέλετε να πάρετε.

Iron Maiden - The Future Past Tour 2023


AC/DC

Από τα μεγάλα ερωτηματικά του 2023, οι AC/DC παραμένουν σιωπηλοί και το πρόγραμμά τους ύποπτα κενό. Έχοντας κυκλοφορήσει τον πιο πρόσφατο δίσκο τους Power Up’ το 2020, εν μέσω πανδημίας, και χωρίς να έχουν βγει στο δρόμο από το 2016, πριν το διάλειμμα και την εκ νέου ενεργοποίησή τους, όλα δείχνουν προς περιοδεία. Κυκλοφορούν και κάτι φήμες εξάλλου…

Οπωσδήποτε υπάρχει αδημονία, αλλά όλες οι φήμες του κόσμου δεν ισοδυναμούν με μία επίσημη ανακοίνωση, και τέτοια δεν έχουμε. Μη σας εκπλήξει αν τελικά την πάρουμε, αλλά από την άλλη μη σας κάνει και εντύπωση αν δούμε άλλη μία χρονιά χωρίς AC/DC επί σκηνής, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της.

Τώρα το ενδεχόμενο ανακοίνωσης διάλυσης αντί συναυλιών ας το αφήσουμε…

AC/DC - Shot In The Dark (Official Video)


Guns N’ Roses

Τελευταία ενημέρωση: Οι Guns N’ Roses ανακοίνωσαν ευρωπαϊκή περιοδεία και συναυλία στην Ελλάδα (εισιτήρια ΕΔΩ)!

Οι Guns N’ Roses στην Ελλάδα για μια συναυλία στο ΟΑΚΑ

Guns n' Roses Live Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνα 2023
Guns n’ Roses Live Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνα 2023

Rammstein

Και εδώ θέαμα και εμπειρία ζωής, και εδώ στάδια και πλήθη.

Είτε αρέσουν σε κάποιον οι Rammstein είτε όχι, οι συναυλίες τους είναι κυριολεκτικά πύρινες και η απόδοσή τους γενικά εξαιρετική. Μόνο λίγες ώρες πήρε για να κάνουν φτερά 1 εκατομμύριο εισιτήρια και ήταν πολλοί αυτοί που έμειναν με την όρεξη.

Τα στάδια που τους περιμένουν το καλοκαίρι του 2023 θα είναι γεμάτα και αν το παρελθόν είναι ενδεικτικό ο κόσμος δεν πρόκειται να φύγει απογοητευμένος.

Rammstein - Europe Stadium Tour 2023 (Tickets on sale now!)


Ozzy Osbourne με Judas Priest

UPDATE:

Ozzy Osbourne: Αποσύρεται από τις περιοδείες

Οι Judas Priest δεν είχαν τελειώσει με τις συναυλιακές τους υποχρεώσεις για το 2022 όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές (ενδεχομένως ούτε τώρα που βγήκαν), αλλά ήδη το 2023 έχει αρχίσει να γεμίζει. Ευρωπαϊκή περιοδεία έξι εβδομάδων αναμένεται το Μάιο, προς πλαισίωση του αθάνατου Ozzy Osbourne, ο οποίος έχει πέντε δεκαετίες (λίγο καθυστερημένα λόγω πανδημίας και υγείας) και νέο δίσκο να γιορτάσει. Να μαθαίνουν οι νέοι…

Υπάρχουν ελπίδες να δούμε Madman και Metal God την ίδια βραδιά στην Ελλάδα; Ας μην το αποκλείσουμε εντελώς, αλλά εκ πρώτης όψεως μάλλον δύσκολο. Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι αρκετά σφιχτό, κενό μεγαλύτερο του διημέρου δεν υπάρχει, τα κενά αυτά δεν βρίσκονται ανάμεσα σε κοντινούς στη χώρα μας προορισμούς και η τελευταία συναυλία είναι στο Birmingham, οπότε συνέχεια μάλλον δεν έπεται.

Θα μπορούσε ίσως κάποιος να προσβλέπει σε μερικές εμφανίσεις τον Απρίλιο ή σε δεύτερο σκέλος αργότερα μέσα στη χρονιά, αλλά είναι και η υγεία του Double O στη μέση. Με το πρόσφατο ιστορικό του frontman, κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι και η διεξαγωγή των ήδη ανακοινωμένων συναυλιών. Το πιο ρεαλιστικό ενδεχόμενο είναι επιπλέον ημερομηνίες για τους Judas Priest, αλλά προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι σχετικό και εξάλλου τους είδαμε και αυτούς το 2022. Θα έρθουν ξανά στην Ελλάδα τόσο σύντομα; Όχι ακριβώς ασφαλές το στοίχημα.

Ozzy ευρωπαϊκή περιοδεία 2023
Ozzy ευρωπαϊκή περιοδεία 2023

Pantera

Η επαναφορά του ονόματος των Pantera στις παγκόσμιες σκηνές έχει και υποστηρικτές και αντιπάλους, αλλά όπως και να’χει οι Phil Anselmo και Rex Brown, μαζί με Zakk Wylde και Charlie Benante, θα βρίσκονται στο δρόμο το 2023.

Το σχήμα έχει κλείσει εμφανίσεις σε Αμερική και Ευρώπη, με το πρόγραμμα να τους φέρνει στη Γηραιά Ήπειρο από τις 26 Μαΐου έως τις 2 Ιουλίου. Στο διάστημα αυτό θα επισκεφτούν 18 προορισμούς, ανάμεσά τους τα φεστιβάλ Hellfest και Copenhell, πριν πετάξουν για τις ΗΠΑ, όπου πρόκειται να δώσουν την πρώτη τους συναυλία στις 13 Ιουλίου.

Η παρουσία τους στην Ελλάδα δεν είναι αδύνατη. Κενά ανάμεσα στις συναυλίες υπάρχουν, ενώ θεωρητικά υπάρχει και το ενδεχόμενο του να προσθέσουν μερικές ημερομηνίες ακόμα στην Ευρώπη μετά τις 2 Ιουλίου και με την τελευταία τους συναυλία να είναι στην Μπολόνια της Ιταλίας έχουμε σίγουρα δει πιο απίθανες υποθέσεις. Από την άλλη, η περιοδεία τους ξεκινά στη Σόφια και στη συνέχεια απομακρύνεται, οπότε μια ξαφνική επιστροφή από την κεντρική Ευρώπη προς τη νοτιοανατολική δεν είναι ακριβώς ασφαλές στοίχημα.

Είναι σίγουρα λιγότερο εξωπραγματικό το να περιμένουμε να δούμε το κουαρτέτο στην Ελλάδα συγκριτικά με πολλά άλλα παραδείγματα αυτής της λίστας. Αλλά και πάλι… μικρό καλάθι.


Mötley Crüe και Def Leppard 

Όπως είχαν υποσχεθεί, οι Mötley Crüe και οι Def Leppard θα συνεχίσουν να περιοδεύουν το 2023 και αυτήν τη φορά έρχονται και στην Ευρώπη. Το 2022 είχε σκαμπανεβάσματα (βλέπε τραυματία Tommy Lee) και η επόμενη χρονιά δεν ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές καθώς έχει ήδη γίνει γνωστό ότι ο Mick Mars αποσύρεται από τις περιοδείες και θα αντικατασταθεί από τον κιθαρίστα του Rob Zombie, John 5.

Ακόμα και έτσι πάντως, εμπορικά το 2022 ήταν επιτυχία, μια επιτυχία που τα δύο συγκροτήματα σχεδιάζουν να επαναλάβουν και το νέο έτος, σε νέα ήπειρο.


Slipknot 

Άλλη μια περίπτωση διαρκών περιοδειών, και γιατί να μην το κάνουν εξάλλου; Οι Slipknot προκαλούν χαμό από όπου περνούν, έχουν νέο δίσκο και είναι πιθανότατα από τις πιο ξεσηκωτικές και αγαπητές metal μπάντες των τελευταίων 25 χρόνων.

Η σκηνή είναι δεύτερο σπίτι τους και το δείχνουν κάθε φορά που παίζουν ζωντανά, οπότε άλλος ένας γύρος στην Ευρώπη δεν θα ενοχλήσει κανέναν.

Slipknot - Heirloom (Official Audio)


Helloween

Οι Helloween, παρέα με τους Hammerfall, χρωστάνε ακόμα ένα ‘United Forces’ στην Ευρώπη, καθώς οι αναβολές της πανδημίας δεν επέτρεψαν την προγραμματισμένη περιοδεία με τους Hammerfall.

Έχουν ακόμα υποχρεώσεις στις ΗΠΑ Μάιο και αρχές Ιουνίου βέβαια, αλλά την εμφάνισή τους έχουν αρχίσει να κάνουν και ημερομηνίες στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι και ήδη υπάρχουν εμφανίσεις προγραμματισμένες για Φεβρουάριο και αρχές Μαΐου, σε Ισπανία και Γερμανία.

Και φυσικά, το καλοκαίρι τους περιλαμβάνει και Ελλάδα, όπως μάθαμε πρόσφατα. Χωρίς εμπόδια ελπίζουμε αυτήν τη φορά.

Γενικά, οι Γερμανοί φαίνεται ότι θα πηγαινοέρχονται λίγο ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Το πρόγραμμά τους έχει διάσπαρτες ημερομηνίες και περίεργη κατανομή, αλλά αν το αντέχουν το κοινό δεν θα έχει καμία αντίρρηση να δει κολοκύθες οποιαδήποτε εποχή.

Helloween - Release Athens 2023
Helloween – Release Athens 2023

Manowar

Οι Manowar εξακολουθούν να ποδοπατούν και να αφανίζουν τους εχθρούς του metal, όποιοι και αν είναι αυτοί τέλος πάντων, και το 2023. Μέχρι στιγμής, το ημερολόγιό τους έχει σημειωμένο κυρίως τον Ιανουάριο, αλλά υπάρχει και μια συναυλία προγραμματισμένη για τις 3 Ιουνίου. Και μάλιστα στην Τουρκία. Λέτε;

Κακά τα ψέματα, ο λόγος που η εμφάνιση αυτή είναι τόσο αργά είναι εξαιτίας αναβολής και αδυναμίας διεξαγωγής της νωρίτερα και υπάρχει επιπλέον το θέμα ότι η ‘Crushing the Enemies of Metal Anniversary Tour’ έχει ήδη περάσει από την Ελλάδα. Αλλά με το κοινό να τους έχει δει και το ’19 και το ’22 και την πανδημία να μη «μετρά» υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν συνέχεια. Άλλος ένας γύρος για το ‘The Revenge of Odysseus’; Μάλλον όχι, αλλά δεν ρίχνουμε και μαύρο από τώρα.


Bullet For My Valentine με Jinjer

Ένα αρχικό πλάνο βρετανικής περιοδείας εξελίχθηκε σε πανευρωπαϊκή υπόθεση για τους Bullet For My Valentine, που με τον πιο πρόσφατο ομώνυμο δίσκο τους ετοιμάζονται να ανέβουν πάλι στις σκηνές. Παρέα τους οι διαρκώς ανερχόμενοι Jinjer, που από το καλοκαίρι έχουν αναλάβει χρέη πολιτιστικού πρεσβευτή της Ουκρανίας καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τη ρωσική εισβολή, αλλά και οι Atreyu, που έχουν επίσης δίσκο να επιδείξουν.

Metalcore και όχι μόνο για τους οπαδούς του είδους, καθώς ειδικά η παρουσία των Jinjer εγγυάται ποικιλία και ποιότητα επί σκηνής, όπως είδαμε τον περασμένο Ιούλιο στην Πλατεία Νερού.

Bullet For My Valentine, Jinjer, Atreyu ευρωπαϊκή περιοδεία 2023
Bullet For My Valentine, Jinjer, Atreyu ευρωπαϊκή περιοδεία 2023

Sabaton με Babymetal

Οι Sabaton δεν σταματάνε τις περιοδείες και τις συναυλίες, με το δρόμο να τους περιμένει ξανά τον Απρίλιο και το Μάιο του 2023.

Συνοδοιπόροι τους οι Babymetal και οι Lordi, επιλογές που θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει και αμφιλεγόμενες αλλά με το δικό τους βάρος. Οπωσδήποτε θα είναι μια θεατρικότατη περιοδεία, με έμφαση στην τελευταία δεκαετία, από σχήματα που ξέρουν το σανίδι. Τα αποτελέσματα θα φανούν.

Sabaton ευρωπαϊκή περιοδεία 2023 με Lordi και Babymetal
Sabaton ευρωπαϊκή περιοδεία 2023 με Lordi και Babymetal

Megadeth

Οι Megadeth ξεκινούν το 2023 με συναυλίες στην Ιαπωνία και στην Αυστραλία που λίγο αφορούν τους Ευρωπαίους. Αυτό που έχουν όμως είναι νέο δίσκο, νέο μέλος και ανοιχτό πρόγραμμα.

Οι πιθανότητες να δει η Ευρώπη περιοδεία για το ‘The Sick, the Dying… and the Dead!’ λοιπόν; Μάλλον αρκετά μεγάλες. Υπάρχουν ήδη ημερομηνίες σε Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία, οπότε μπορείτε να ελπίζετε ότι κάποια διοργανώτρια δουλεύει στα παρασκήνια και το καλοκαίρι του 2023 θα δει τους Megadeth ξανά στην Ελλάδα, ενδεχομένως και σε μεγαλύτερη σκηνή από το Piraeus 117 Academy που τους είχε υποδεχτεί το 2016.

Τίποτα δεν είναι βέβαιο μέχρι να δούμε τις επίσημες ημερομηνίες, αλλά τουλάχιστον η ελπίδα εδώ μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο από ευσεβής πόθος.

Megadeth - We’ll Be Back: Chapter I


Muse

Το πρώτο μισό του 2023 είναι γεμάτο για τους Muse, που θα κινηθούν στη Βόρεια Αμερική χειμώνα και άνοιξη πριν περάσουν στην Ευρώπη για το καλοκαίρι.

Πολλές οι ημερομηνίες, πολλή και η δραστηριότητα του σχήματος που έβγαλε δίσκο τον περασμένο Αύγουστο, μεγάλη η απήχησή τους. Δεν είναι απίθανο να δούμε και περισσότερους προορισμούς να προστίθενται στο πρόγραμμα, αν και κάποια στιγμή η μπάντα μάλλον θα φτάσει στο όριό της.


Gojira

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία φαίνεται να είναι το πεδίο δράσης των Gojira τον Φεβρουάριο του 2023. Μένουν άλλοι δέκα μήνες στους οποίους μπορούν να συμβούν πολλά, αλλά προς το παρόν οι κινήσεις του συγκροτήματος παραμένουν άγνωστες.

Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύς πάντως, οπότε το ενδεχόμενο περισσότερων συναυλιών δεν είναι απίθανο.

Gojira - Born For One Thing [OFFICIAL VIDEO]


Rage Against the Machine

Οι Rage Against the Machine αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το υπόλοιπο του 2022 και ό,τι είχαν μέχρι τότε προγραμματίσει για το 2023 ύστερα από τον τραυματισμό του Zack de la Rocha τον Αύγουστο που έβαλε άδοξο τέλος στην επιστροφή τους στις σκηνές.

Η μπάντα έχει υποσχεθεί νέες ημερομηνίες αλλά το πότε παραμένει μεγάλο ερωτηματικό, καθώς όλα εξαρτώνται από την κατάσταση του de la Rocha. Κάποια στιγμή προς το καλοκαίρι του 2023 δεν είναι κακή πρόβλεψη, αλλά που και για πόσο επιστρέφουν κενό.


Dream Theater

‘Top of the World Tour’ για τους Dream Theater, που δείχνουν χειμερινοί τύποι το 2023 καθώς περνούν από την Ευρώπη Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Η υπόλοιπη χρονιά είναι στον αέρα, αλλά όλα είναι ανοιχτά. Πιο πιθανή μια βόλτα από ΗΠΑ από δεύτερο γύρο στην Ευρώπη, για να είμαστε αντικειμενικοί, αλλά δεν αποκλείεται να συμβούν και τα δύο.


Peter Gabriel

Ο Peter Gabriel επιστρέφει στην Ευρώπη το Μάιο του 2023, εννέα χρόνια μετά την τελευταία του συναυλία εκτός ΗΠΑ.

i/o The Tour λοιπόν και 22 συναυλίες με νέο δίσκο σε αυτήν την πλευρά του Ατλαντικού, με συνέχεια σε Βόρεια Αμερική το δεύτερο μισό της χρονιάς καθώς ο μουσικός γεμίζει το πρόγραμμά του.


Scorpions

Δεν σταματάνε ούτε του χρόνου οι Scorpions, που σχεδιάζουν να περιοδεύσουν στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι.

Κακά τα ψέματα, μπορεί να είναι το κλισέ και εύκολο αστείο «τελευταίας περιοδείας», αλλά με την απόδοση που έδειξαν στις συναυλίες του 2022 μάλλον δικαιολογείται η συνέχεια προς το παρόν. Να δούμε τι επιφυλάσσει.


Foreigner 

Οι Foreigner αποχαιρετούν τη σκηνή με μια τελευταία περιοδεία και το πρόγραμμά τους είναι αναμενόμενα γεμάτο, με συναυλίες από τέλη Μαρτίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου.

Όλες αυτές οι εμφανίσεις βέβαια γίνονται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και με τόσες ημερομηνίες πιασμένες είναι απίθανο να δούμε το συγκρότημα στην Ευρώπη. Ωστόσο, σκοπός είναι να υπάρξει και δεύτερο σκέλος το 2024, όποτε κάντε υπομονή για τότε.


Roger Waters

‘This Is Not a Drill’ ονομάζεται η περιοδεία του Roger Waters, που έχει ανακοινωθεί εδώ και κάποιον καιρό. Τρεις μήνες θα περιφέρεται στην Ευρώπη ο μουσικός, που αναμένεται να δώσει το διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 40 συναυλιών.

Τις οποίες έχει δηλώσει ότι θα προλογίζει με τη νέα, μεγαλύτερη, χωρίς σόλο έκδοση του ‘Comfortably Numb’ παρεμπιπτόντως. Κρίνετε μόνοι σας.


Elton John farewell tour

#EltonFarewellTour και αυλαία στην τεράστια καριέρα του Elton John, που από τον Μάρτιο ως τον Ιούλιο θα περάσει μια τελευταία φορά από τις σκηνές της Ευρώπης.


Aerosmith

Οργιάζουν οι φήμες, μένουν σιωπηλά τα επίσημα κανάλια. Τι θα κάνουν οι Aerosmith το 2023; Είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν ανακοίνωση περιοδείας και συναυλίες, υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτα.

Η μπάντα φαίνεται προς το παρόν ευχαριστημένη με τις σποραδικές της εμφανίσεις στο Λας Βέγκας. Αλλά εκκρεμεί μια υπόσχεση περιοδείας στην Ευρώπη από την προπανδημική εποχή και συνήθως όπου υπάρχει καπνός κάποια φωτιά έχει ανάψει.

Αν αυτά τα σήματα καπνού μεταφράζονται τελικά σε συναυλίες πάντως, μάλλον θα το μάθουμε σύντομα.


Deep Purple

Βλέψεις και πέρα από την Ευρώπη έχουν για το 2023 οι Deep Purple, καθώς τον Φεβρουάριο θα βρεθούν στις ΗΠΑ, όπου θα δώσουν μεταξύ άλλων και συναυλία σε κρουαζιερόπλοιο, ενώ τον Μάρτιο θα επισκεφθούν την Ιαπωνία.

Αλλά το καλοκαίρι ανήκει στη Γηραιά Ήπειρο και είναι από τις φορές που αυτό σημαίνει και Ελλάδα, καθώς το συγκρότημα είναι από τα λίγα που έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί για την καλοκαιρινή συναυλιακή σεζόν.

Το Rockwave, μετά από αναβολές, τελικά θα τους φέρει και η Μαλακάσα περιμένει.

Rockwave Festival 2023 - Deep Purple
Rockwave Festival 2023 – Deep Purple

Mercyful Fate ή King Diamond;

Το ημερολόγιο δεν γράφει τίποτα, αλλά ο King Diamond έχει κάνει σχόλια. Οι Mercyful Fate περιόδευσαν το 2022, είναι λοιπόν η σειρά του τραγουδιστή να πιάσει τη σόλο καριέρα του επί σκηνής; Ή μήπως θα υπάρξει καθολικό διάλειμμα;

Με τις δηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, το πρώτο φαντάζει πιο πιθανό. Τώρα το αν αυτό θα περιλαμβάνει και Ευρώπη είναι άλλη ιστορία.


Anthrax με Black Label Society και Exodus

Επέτειος σαράντα χρόνων που ακυρώθηκε, μια ξεκάρφωτη εμφάνιση στην Τσεχία τον Αύγουστο, Βόρεια Αμερική τον Φεβρουάριο… μη βάλετε και το χέρι σας στη φωτιά, αλλά τα σημάδια δείχνουν Anthrax στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Αν φέρουν και την παρέα τους από τις ΗΠΑ, με Black Label Society και Exodus, τότε μιλάμε για βαριά υπόθεση. Πάντα υπόθεση όμως. Τίποτα επίσημο προς το παρόν.

Αλλά αν σας υποχρεώσουν να βάλετε στοίχημα, καλύτερα υπέρ.

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!