6 διάσημοι drummers μοιράζονται το πρώτο κομμάτι που έπαιξαν

Shawn "Clown" Crahan (Slipknot)
Shawn "Clown" Crahan

Σίγουρα όταν ήταν μικρά παιδιά ή έφηβοι και ξεκινούσαν να γράφουν μουσική, κοίταζαν με δέος τις φωτογραφίες και τους δίσκους των μπαντών που αγαπούσαν, μην μπορώντας να φανταστούν πόσο ψηλά θα φτάσουν και οι ίδιοι στον κόσμο της μουσικής.

Τώρα, αρκετά χρόνια μετά, μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έχουν πραγματοποιήσει το όνειρό τους, με τα κομμάτια αυτών και των συγκροτημάτων τους να τραγουδιούνται καθημερινά από χιλιάδες fans ανά τον κόσμο.


Έρευνα: Τα drums κάνουν καλό στην υγεία

Έρευνα: Ο ντράμερ είναι ο πιο έξυπνος σε μία μπάντα!


Το altpress.com επικοινώνησε με μερικούς ντράμερς που τα πάνε περίφημα τα τελευταία χρόνια και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι δήλωσαν σχετικά με το πρώτο κομμάτι που έπαιξαν στη ζωή τους.

Jay Weinberg (Slipknot)

The Ramones – Rockaway Beach

Ξεκίνησα drums προσπαθώντας να παίξω παράλληλα με τον live δίσκο τους. Ξεκινούσαν τη συναυλία με αυτό το κομμάτι, οπότε ήταν και το πρώτο που έμαθα.


Shawn “Clown” Crahan (Slipknot)

The Beatles – Come Together

Θυμάμαι, ως παιδί, τα σαββατοκύριακα πήγαινα στο δωμάτιο της μητέρας μου και παλεύαμε και παίζαμε. Πάντοτε έβαζε το ‘Come Together’ των Beatles, το οποίο είναι ένα απ’ τα καλύτερα beats όλων των εποχών. Τότε ήμουν παιδί, αλλά ακόμα θυμάμαι τη δυναμική των “γεμισμάτων”. Μου άρεσε πολύ από τότε που ακούγονταν τα ντραμς σε διαφορετικές εντάσεις ταυτόχρονα, για ένα κοινό αποτέλεσμα. Αυτό το κομμάτι ήταν καταλύτης για μένα.

Shawn Crahan (Slipknot): «Τι σημαίνουν οι μάσκες μου και πώς κατέληξα σε αυτές»


Chris Fehn (Slipknot)

AC/DC – Hells Bells

Το πρώτο κομμάτι που έπαιξα ήταν το ‘Hells Bells’ των AC/DC. Πρόκειται για ένα πολύ συμπαγές κομμάτι. Αν μπορείς να το παίξεις ως νέος ντράμερ και να μην τα κάνεις μαντάρα, τότε μπορείς να παίξεις τα πάντα.


Tony Palermo (Papa Roach)

Scorpions – No One Like You

Το πρώτο κομμάτι που έπαιξα ήταν το ‘No One Like You’ των Scorpions. Με θυμάμαι να να βλέπω MTV στο σπίτι των παππούδων μου και να παίζω ντραμς πάνω στο τραπέζι. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που άρχισα να κουνάω το πόδι μου χωρίς να το καταλάβω. Ήμουν 12 ετών, αλλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ.


Andy Hurley (Fall Out Boy)

Metallica – One

Το ‘One’ των Metallica. Το σημείο με το διπλό μπάσο στα μισά του κομματιού είναι απλά το καλύτερο σημείο του. Όσο μεγάλωνα, αυτό το σημείο με έκανε να θέλω να παίζω ντραμς.


Frank Zummo (Sum 41)

Led Zeppelin – IV / Motley Crüe – Shout At The Devil / Ozzy Osbourne – Bark At The Moon

Δεν ήταν μόνο από έναν δίσκο. Ξεκίνησα να προβάρω παίζοντας τραγούδια από το ‘IV’ των Led Zeppelin, το ‘Shout At The Devil’ των Motley Crüe και το ‘Bark At The Moon’ του Ozzy Osbourne.


Αν αυτό το άρθρο σε ενέπνευσε να ξεκινήσεις drums αλλά δεν έχεις τύμπανα…

Παίξε drums, χωρίς… drums (vids)