Search
Close this search box.
Το ADD Festival προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία

Το ADD Festival προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία

Το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Αθήνας (ADD 2019) επιστρέφει στις 25 Μαΐου μέσω σύμπραξης του six d.o.g.s και της Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.
ADD Festival 2019
ADD Festival 2019

Το πρώτο μεγάλο και συνεπές φεστιβάλ σύγχρονης ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής της Αθήνας (ADD 2019) επιστρέφει στις 25 Μαΐου 2019.

Αποτελεί εξέλιξη της δημιουργικής σύμπραξης του six d.o.g.s με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από το 2014.

Φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις  όπως «Pyjama party» στο πλαίσιο του Hypnos Project. Διοργάνωσε ακόμα το «634 Λεπτά στο Ηφαίστειο» στη Νίσυρο το 2016 και το «80s Opening Party» στο πλαίσιο του «GR80s- Η Ελλάδα του ’80» στη Στέγη το 2017. Το πιο πρόσφατο event ήταν το «Street Party-Το Σώσε» τον Οκτώβριο του 2018.

Οι διοργανωτές του ADD στοχεύουν στην καθιέρωσή του ως ένα ετήσιο ραντεβού όχι μόνο για τους λάτρεις του είδους αλλά και για όλο τον κόσμο, εντός και εκτός συνόρων.

To ADD 2019 σε συνεργασία με τη Visa παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανέπαφων συναλλαγών.

Στο πλαίσιο του ADD Cashless Experience το εισιτήριο κάθε επισκέπτη έχει τη μορφή ενός βραχιολιού, με το οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προαγοράσει τα προϊόντα που θέλει να καταναλώσει κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, με γρήγορο και εύκολο τρόπο. Η φόρτιση του βραχιολιού μπορεί να γίνει διαδικτυακά (μέσω του www.addfestival.gr), από το κινητό (μέσω της ιστοσελίδας), καθώς και στους χώρους του Φεστιβάλ στις 25 Μαΐου.

Το φεστιβάλ ADD 2019 αποδεικνύει πως η πρωτεύουσα είναι μια πόλη που διατρέχεται από τον πολιτισμό και ανακαλύπτουμε συνεχώς νέα πρόσωπά της. Η Στέγη, μάλιστα, ασχολείται συστηματικά με την ηλεκτρονική μουσική και σε πειραματικό, αλλά και σε χορευτικό επίπεδο. Αφουγκράζεται τις καλλιτεχνικές ανάγκες των πολιτών και τους χαρίζει την πρωτοτυπία που αναζητούν μέσω δημοφιλών project.

Από την άλλη πλευρά, το six d.o.g.s είναι ο πυλώνας της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής για την Αθήνα. Αρκετές φορές έχει φιλοξενήσει στο χώρο του καλλιτέχνες διεθνούς φήμης. Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε νέους εκπροσώπους να αναδειχθούν μεταφέροντας τον παλμό της εγχώριας αναπτυσσόμενης σκηνής.

Το κλίμα του ADD 2019, λοιπόν, είναι αρκετά επηρεασμένο από το six d.o.g s, που έχει μεταφέρει την επί 9 χρόνια φιλοσοφία του: Ο νέος είναι ωραίος, αλλά και ο παλιός είναι αλλιώς. Νέοι, ανερχόμενοι, φρέσκοι DJs, μαζί με καλλιτέχνες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα και ιστορίες στο κοινό που τους ακούει. Οι DJs έχουν μοιραστεί στρατηγικά σε κάθε stage (3 στο σύνολο), ώστε το καθένα να αποτελεί μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση από μόνο του.

Για την διεξαγωγή του ADD 2019 θα αξιοποιηθούν κάποιοι από τους άδειους χώρους του κτιριακού συμπλέγματος του αεροδρομίου στο Ελληνικό. Έτσι, δημιουργείται ένα ζωντανό αστικό μουσικό περιβάλλον υπό τη ματιά της βιομηχανικής αισθητικής. Θα περιλαμβάνει τρία stages σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας ηχοσυστήματα και ειδικά σχεδιασμένες φωτιστικές και εικαστικές εγκαταστάσεις.

Το πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα του ηλεκτρονικού ήχου μέσα από DJ και Live Sets. Στο line up εμφανίζονται περισσότερα από 14 ονόματα διεθνών και εγχώριων καλλιτεχνών. Η μεγάλη γκάμα περιλαμβάνει καλλιτέχνες αναγνωρισμένης μουσικής αξίας της φήμης των Deep Dish και της (Miss) Kittin αλλά και στη νέους αστέρες της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Μερικά παραδείγματα νέων καλλιτεχνών του είδους είναι οι: Nastia, Ben Klock, DVS1 και Detmann αλλά και indie αγαπημένους όπως οι Kiasmos και Forest Swords.


 Line up 

Âme Live | Barac | *Deep Dish | Forest Swords Live | Gerd Janson

| Kiasmos Christian Löffler Live | Mind Against | Kittin | Nastia

Photon Showcase w/ MARCEL DETTMANN, DVS1, Ben Klock, Etapp Kyle |

more TBA…

**Οι ώρες εμφάνισης ανά stage θα ανακοινωθούν σύντομα

Όπως σε κάθε φεστιβάλ, έτσι και στο ADD, η πληθώρα ονομάτων έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι καλλιτέχνες να συμπίπτουν χρονικά.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, οι υποψήφιοι παρευρισκόμενοι να καταφύγουν σε μια προεργασία για το «πού και πότε» ώστε να απολαύσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Γι’ αυτό μόλις ανακοινωθεί το πρόγραμμα, καλό είναι να γίνει ένας μικρός σχεδιασμός από τους ενδιαφερόμενους. Το πρόγραμμα, ωστόσο, οφείλει να είναι ευέλικτο γιατί, χωρίς αμφιβολία, όλο και κάποιος DJ θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα και θα θέλετε να μείνετε περισσότερο.

Παρακάτω παρατίθενται μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα καλλιτεχνών του ADD 2019 που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσετε:

Οι συναυλίες του Matthew Barnes ή αλλιώς Forest Swords ήχους απόκοσμους κι ονειρικούς αλλά απόλυτα urban με συνεχείς εναλλαγές, λούπες, samples, R&B στοιχεία, φωνητικά και θορυβώδη beats.

Οι Kiasmos του βραβευμένο με BAFTA συνθέτη Ólafur Arnalds ξεσηκώνουν τον κόσμο από το 2009. Ο Ólafur Arnalds, με τις μίνιμαλ συνθέσεις του με πιάνο ή έγχορδα και ηλεκτρονικούς ήχους, συνεργάζεται με τον Janus Rasmussen. Οργανικοί ήχοι και τις λυρικές μελωδίες συγκεράζονται με τη μίνιμαλ electronica ακούγονται σε αυστηρά επιλεγμένα live ανά τον κόσμο. Το DJ act Kiasmos προσφέρει sets νέα και γνώριμα από καιρό, οικεία και sexy την ίδια στιγμή.

Kiasmos - Blurred (Official Music Video)

Ο Christian Löffler προσπαθεί να συνδυάσει τη θλίψη με την ευφορία ή αλλιώς όσα περισσότερα “ακουστικά χρώματα” μπορεί. Είναι αυτοδίδακτος συνθέτης και εικαστικός και γράφει μουσική για το σώμα και το μυαλό. Στον δίσκο του ‘Mare’ (2016) παίζει ο ίδιος όλα τα φυσικά όργανα συνδυάζοντας τα με drum machines και αυτοσχέδια συνθεσάϊζερς.

Το ‘Mare’, λοιπόν αποτελεί συνονθύλευμα deep house μοτίβων, φωνητικών, field recordings, μελαγχολικών στίχων κι εύφορων μελωδίών

Âme, το δίδυμο των Γερμανών Kristian Beyer & Frank Wiedemann, παραμένουν επίκαιροι  για περισσότερα από 15 χρόνια. Στο πρόσωπό της ενώθηκαν η house μουσική του Σικάγο και η techno του Ντιτρόιτ.

Τα Lost in a Moment parties των MTN (Muting the Noise) έχουν αποκτήσει θρυλικό status μέσα στα χρόνια με τoν Beyer να εκπροσωπεί επάξια τον πολυδιάστατο ήχο στα μεγαλύτερα  club και φεστιβάλ του κόσμου.

Οι Deep Dish έρχονται από το Ιράν και έχουν ως έδρα την Ουάσιγκτον. Οι  Ali ‘Dubfire’ Shirazinia και Sharam Tayebi κατέκτησαν τον κόσμο μέσω της house μουσικής. Χαρακτηριστικό τους είναι ο πρωτότυπος συνδυασμός deep house, chicago techno, jazzy soul και η λυρική ατμόσφαιρα.

Μεσουρανούσαν την εποχή του progressive house (αρχές των 00’s) και κέρδισαν βραβείο Grammy με τα remix τους σε pop καλλιτέχνες τύπου  Madonna, Cher , Dido. Το 2006 χώρισαν τους δρομους τους, το 2014 όμως έκαναν κοινές εμφανίσεις, δείχνοντας σημάδια επανένωσης. Η φετινή τους εμφάνιση είναι η πρώτη μετά από πολλά χρόνια στην χώρα μας.

Deep Dish Depeche Mode Mix

Το όνομά του Ben Klock δεν είναι απλά συνώνυμο του Berghain αλλά ολόκληρης της techno σκηνής του Βερολίνου. Είναι ένας καλλιτέχνης που αναζητά την τομή ανάμεσα στον νεοτερισμό και την αυστηρή techno παράδοση με σετ του. Φροντίζει να τροφοδοτεί σταθερά την σκηνή με συναρπαστικό υλικό, τόσο δικό του όσο και άλλων, όπως οι VDS1 και Etapp Kyle.

Απαραίτητα είναι και τα αναπαυτικά υποδήματα και τα άνετα ρούχα, που προστατεύουν απ’ τη νυχτερινή δροσιά. Στο προσωπικό κιτ επιβίωσης πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν γυαλιά ηλίου, powerbank για το κινητό, τυχόν φαρμακευτική αγωγή και ωτοασπίδες αν έχετε ευαισθησία

Πληροφορίες

ADD 2019

Σάββατο 25 Μαΐου, Αεροδρόμιο Ελληνικού

Εισιτήρια: www.addfestival.gr

Εισιτήρια από 34 ευρώ

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Σχετικά Άρθρα: