Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Glenn Tipton στους Judas Priest

Andy Sneap
Andy Sneap

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Glenn Tipton των Judas Priest αποσύρεται από τις περιοδείες τις μπάντας, 10 χρόνια μετά από την πρώτη του διάγνωση με τη Νόσο του Parkinson.

Όπως τονίζει ο κιθαρίστας, αυτό δεν θα σημάνει την οριστική αποχώρησή του από τη βρετανική μπάντα, αλλά μονάχα την αλλαγή του ρόλου του, χωρίς μάλιστα να αποκλείει το ενδεχόμενο να ενσωματωθεί και πάλι στις μελλοντικές περιοδείες του γκρουπ, εάν και όταν νιώσει και πάλι έτοιμος.

Με τον νέο δίσκο των Priest να έρχεται στις 9 Μαρτίου 2018, δηλαδή λίγο πριν την εκκίνηση της νέας τους περιοδείας, η είδηση αυτή φυσικά σημαίνει πως ο Glenn Tipton δεν θα ταξιδέψει με το συγκρότημα για την εμφάνισή τους στο φετινό Rockwave Festival.

Πάντως, αυτή η εξέλιξη φάνηκε πως ήταν αναμενόμενη στο στρατόπεδο των Judas Priest εδώ και κάμποσο καιρό, αφού μαζί με την ενημέρωση για την αποχώρηση του Tipton από τα tours, ανακοίνωσαν και τον αντικαταστάτη του.

Αυτός που «θα κρατήσει τη σημαία» για τον Tipton στη σκηνή, είναι ο Andy Sneap, κιθαρίστας των Hell και συμπαραγωγός (μαζί με τον Tom Allom) του επικείμενου δίσκου των Priest που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και με άλλες σπουδαίες μπάντες του είδους (Megadeth, Amon Amarth, Arch Enemy, Soulfly, Accept, Exodus, Testament, Nevermore, Kreator, Kataklysm, Opeth), έχοντας κερδίσει και βραβείο Grammy. Μάλιστα, ο Sneap αποτέλεσε επιλογή του ίδιου του Glenn Tipton.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τις ικανότητες του Andy Sneap:

Ενώ εδώ μπορείτε να δείτε την επίσημη ανακοίνωση των Judas Priest: