Search
Close this search box.
Banksy: «Fake η έκθεση της Αθήνας» – Η ανακοίνωση της διοργανώτριας

Banksy: «Fake η έκθεση της Αθήνας» – Η ανακοίνωση της διοργανώτριας

Η εταιρεία που διοργανώνει την έκθεση με τα έργα του Banksy στη χώρα μας, απαντά με επίσημη ανακοίνωση στους ισχυρισμούς του καλλιτέχνη.

Η εταιρεία που διοργανώνει την έκθεση με τα έργα του δημοφιλούς street artist Banksy, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση έπειτα από τη δήλωση του καλλιτέχνη ότι οι εκθέσεις είναι ψεύτικες και ότι πραγματοποιούνται χωρίς ο ίδιος να είναι ενήμερος και σύμφωνος με αυτές.

Να τονίσουμε ότι η επίσημη ανακοίνωση του Banksy δεν «στοχοποίησε» μόνο την έκθεση που φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, αλλά και αυτές που πραγματοποιούνται σε πόλεις όπως Μαδρίτη, Μιλάνο, Μαϊάμι και πολλές ακόμα.

Έτσι, κατόπιν της παρέμβασης του καλλιτέχνη, η εταιρεία που διοργανώνει την έκθεση στη χώρα μας, People Entertainment Group, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας,

Η People Entertainment Group διοργανώνει από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 26 Μαρτίου μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Banksy, με αναπαραστάσεις κάποιων εκ των γνωστότερων έργων του.

Αντίστοιχες εκθέσεις διοργανώνονται αυτή τη στιγμή υπό την αιγίδα μουσείων, πολιτιστικών χώρων και μεγάλων εταιριών διοργάνωσης, σε περισσότερες από 14 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον αριθμό να πολλαπλασιάζεται αν κανείς προσθέσει αυτές που ολοκληρώθηκαν ή δεν έχουν ανοίξει ακόμη για το κοινό.

Ο Banksy, έχει καταφέρει να απασχολεί -χωρίς κανένας να γνωρίζει το πραγματικό του πρόσωπο- τα media σε ολόκληρο τον πλανήτη τόσο για την τέχνη του όσο και για την επικοινωνιακή πολιτική του.

Η έκθεση “The World of Banksy” έχει σκοπό να παρουσιάσει την ιδιοφυή και προκλητική περσόνα ενός εκ των σπουδαιότερων καλλιτεχνών της εποχής μας και να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό της Αθήνας, που φτάνοντας στο τέλος της έχουμε την χαρά να πούμε ότι την αγκάλιασε με ενθουσιασμό, να βρεθεί όσο πιο κοντά γίνεται στον τρόπο που ο Banksy ήθελε να επικοινωνήσει τις τοιχογραφίες του. Με σκηνικές απεικονίσεις των χώρων που έγιναν τα graffiti και τα stencils κι όχι απλώς με εκτυπώσεις σε μουσαμάδες μέσα σε ένα κάδρο, όπως παρουσιάζονται στις υπόλοιπες εκθέσεις ανά τον κόσμο.

Εκτός του καλλιτεχνικού μέρους όμως, υπάρχει και το ηθικό. Με δεδομένο ότι ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να λάβει αμοιβή (καθώς κανένας δεν γνωρίζει καν ποιος είναι), δεν θεωρήσαμε σωστό να εισπράξουμε και εμείς ως εταιρία διοργάνωσης κανένα κέρδος. Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε από την αρχή να διαθέσουμε το σύνολο των κερδών της έκθεσης στη Διεθνή Αμνηστία, έναν οργανισμό που δεν χρειάζεται παραπάνω συστάσεις και που ο σκοπός του είναι ό,τι πιο κοντινό στα μηνύματα που επικοινωνούν τα έργα του Banksy.

Με λύπη μας παρατηρήσαμε, ένα κύμα ανυπόστατης επίθεσης και ανθρωποφαγίας απέναντι στην έκθεση, στον βωμό κάποιων κλικς, αποκρύπτοντας ταυτόχρονα ότι στην ιστοσελίδα του ο Banksy αναφέρεται σε όλες τις εκθέσεις (με καμία εξαίρεση) που γίνονται σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Αθήνα όπως σκοπίμως το παρουσιάζουν στους τίτλους τους.

Από την πρώτη στιγμή και την αρχική ανακοίνωση της έκθεσης, έγινε λόγος για “έκθεση αφιερωμένη στον Banksy”, χωρίς ουδέποτε να ισχυριστούμε ότι υπήρξε άδεια ή συμμετοχή του Banksy σε αυτή, ούτε ότι προβάλλονται αυθεντικά έργα του καλλιτέχνη.

Η έκθεση “The World Of Banksy” είχε από τη γέννησή της δυο στόχους και τους έχει επιτύχει και τους δύο. Έφερε κοντά στο ελληνικό κοινό έργα του σπουδαιότερου street artist της εποχής μας, πολλά από αυτά σε ακριβή αναπαραγωγή, τα οποία για να τα δει κανείς θα έπρεπε να ταξιδέψει σε πολλές χώρες και κυρίως, συνέβαλλε στο έργο της Διεθνούς Αμνηστίας, τόσο με την προβολή της όσο και με την επερχόμενη οικονομική συνεισφορά της.

Ευχαριστούμε πολύ

Δείτε ακόμα:

Αποκαλύφθηκε κατά λάθος η ταυτότητα του Banksy;

Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο με τη χειρότερη θέα στον κόσμο…

 

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!