Search
Close this search box.
Cinobo: Η νέα ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα

Cinobo: Η νέα ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα

Cinobo: Η νέα συνδρομητική υπηρεσία άνοιξε τις πόρτες της πριν από περίπου ένα μήνα με σκοπό να καλύψει ένα μεγάλο κινηματογραφικό κενό.
Cinobo
Cinobo

Ίσως να έχει πάρει το μάτι σας τώρα στα κοντά το Cinobo.

Η νέα συνδρομητική υπηρεσία άνοιξε τις πόρτες της πριν από περίπου ένα μήνα με σκοπό να καλύψει ένα μεγάλο κινηματογραφικό κενό.

Το Cinobo (το οποίο αν το τεντώσεις σου βγάζει Cinema No Borders) δεν είναι ακριβώς το ελληνικό Netflix γιατί είναι ξεκάθαρο πως ο στόχος δεν είναι το ασταμάτητο binge watching μιας και δεν θα βρεις σειρές εκεί μέσα (αν είστε από τα άτομα που βλέπουν 5 ταινίες σε μια μέρα, πάμε πάσο).

Με μία γρήγορη ματιά στην βιβλιοθήκη του, καταλαβαίνει κανείς την ταυτότητα που θέλει να κουβαλήσει το Cinobo.

Όχι τόσο mainstream όσο το Netflix και λιγότερο underground από το Mubi, η Δάφνη Μπεχτσή και η ομάδα της φαίνεται πως θέλουν να φέρουν στο ελληνικό ίντερνετ μία φεστιβαλική εμπειρία, με σκηνοθέτες που δεν είναι άγνωστοι, αλλά ίσως και να μην τους γνωρίζει το ευρύ κοινό.

Τι μπορεί να βρει κανείς λοιπόν αυτή τη στιγμή στην ταινιοθήκη του Cinobo; Από Xavier Dolan μέχρι Σταύρο Τσιώλη και από Claire Denis μέχρι Wim Wenders και ένα σωρό άλλα ονόματα ενδιάμεσα.

Η λίστα για υπηρεσία μόλις ενός μήνα είναι αξιοπρεπέστατη (δε ξέρω αν θυμάται κανείς πόσους μήνες έκανε το Netflix για να έχει πραγματικά καλή συλλογή και χωρίς ελληνικούς υπότιτλους σε πολλούς τίτλους μάλιστα), δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν χρειάζονται προσθήκες (προσωπικά, μία εκτενέστερη ματιά στον ελληνικό κινηματογράφο, παλιό και νέο, θα ήταν ιδανική).

Cinobo
Cinobo

Προφανώς αυτό το γνωρίζει και η ίδια η ομάδα και κάθε λίγες ημέρες φροντίζει να βάζει νέους τίτλους (κάθε Κυριακή προστίθεται μία κλασική ταινία) αλλά και συλλογές.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να απολαύσει κανείς για παράδειγμα ελληνικές ταινίες που αναγνωρίστηκαν στα βραβεία Ίρις ή εννιά ταινίες της σπουδαίας Agnès Varda (μη χάσετε το ‘Le Bonheur’) μεταξύ άλλων.

Η Δάφνη Μπεχτσή, μιλώντας στην Καθημερινή, περιέγραψε με λίγα λόγια την ουσία της νέας υπηρεσίας, η οποία δεν είναι άλλη από το να γίνει πιο εύκολα προσβάσιμος ο ποιοτικός κινηματογράφος στον Έλληνα θεατή:

Η ιστορία μας είναι κάπως κινηματογραφική, όπως και το περιεχόμενό μας, και κάπως ανεξάρτητη!

Προέρχομαι από μια οικογένεια που δραστηριοποιήθηκε στον χώρο για πάνω από είκοσι χρόνια και, παρόλο που είχα επιλέξει μια εντελώς διαφορετική καριέρα, που με βρήκε για δέκα χρόνια και 3.500 χιλιόμετρα μακριά, σε εργαστήρια μοριακής παρασιτολογίας, η επαφή που είχα με το σινεμά και τα φεστιβάλ ήταν αναπόφευκτη.

Αγάπησα το διεθνές και ανεξάρτητο σινεμά και η ριζική αλλαγή στο κινηματογραφικό τοπίο την τελευταία πενταετία ήταν κάτι που δύσκολα μπορούσα να αγνοήσω.

Εγκατέλειψα, λοιπόν, το διδακτορικό μου για να σχεδιάσω το Cinobo.

Ένα πρότζεκτ που έλειπε μέχρι τώρα, τουλάχιστον σ’ εμένα.

Όπως λοιπόν ίσως να έχετε ήδη καταλάβει, το Cinobo πρόκειται καθαρά για μία ελληνική υπόθεση.

Είναι διαθέσιμο σε Ελλάδα και Κύπρο αυτή τη στιγμή, με ελληνικούς υπότιτλους σε κάθε ταινία.

Η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 7.99€, ενώ υπάρχει και δοκιμαστική περίοδος που κρατάει για 14 ημέρες.

Φυσικά, έχετε ανά πάσα στιγμή την δυνατότητα να ακυρώσετε την συνδρομή σας.

Είναι δύσκολη μια πρόβλεψη για την επιτυχία ή μη της υπηρεσίας.

Οι ταινίες είναι σίγουρα ποιοτικές και είναι βέβαιο πως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Θα καταφέρει όμως το Cinobo να κερδίσει ένα ελληνικό κοινό που εδώ και αρκετό καιρό έχει μάθει να καταναλώνει ποπ κουλτούρα με τον τρόπο του Netflix;

Εμείς δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε αυτό το νέο εγχείρημα.

Cinobo: Δείτε το promo video

Τι είναι το Cinobo;

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!