• Είχε εμπνευστεί το όνομα του πρώτου άλμπουμ των Metallica το οποίο αρχικά προοριζόταν να έχει τίτλο ‘Metal Up Your Ass’ και το εξώφυλλο θα έδειχνε ένα μαχαίρι να ξεπηδάει μέσα από μια τουαλέτα. Οι παραγωγοί του δίσκου όμως, θεώρησαν πως αυτό μπορεί να μείωνε τις πιθανότητες να βγει ο δίσκος στα ράφια. Η απάντηση του Cliff Burton ήταν: «Just kill ’em all, man!»
  • Το 2013 η εταιρία Aria κυκλοφόρησε ένα μοντέλο μπάσου, το ‘Aria Pro II Cliff Burton Signature Bass’, που είναι ένα αντίγραφο του Black ‘n Gold I bass με το οποίο έπαιζε ο Burton.
Aria Pro II Cliff Burton Signature Bass
Aria Pro II Cliff Burton Signature Bass

Bonus fact:

  • Στις αρχές του 1986, είχε αποκαλύψει πως το αγαπημένο του κομμάτι απ΄το ‘Master Of Puppets’ ήταν το ‘Master Of Puppets’.

Πιστεύω πως είναι το καλύτερο κομμάτι μέχρι στιγμής, και οι στίχοι γίνονται όλο και καλύτεροι.

Η άποψη αυτή συμφωνεί με την άποψη πολλών fan ανά τον κόσμο, αφού έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Metallica.

Τα ίδια τα μέλη των Metallica, ο James Hetfield για την ακρίβεια, έχουν παραδεχτεί πως με τον χαμό του Cliff δεν έχασαν έναν συμπαίκτη αλλά έναν πολύ καλό φίλο, πράγμα που φαίνεται από τις δηλώσεις τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με το ποια θα ήταν η άποψή του αν άκουγε τους δίσκους της μπάντας που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατό του.

Ο Cliff Burton, μέσα σε λίγα χρόνια άφησε πίσω του μελωδίες που μας συντροφεύουν χρόνια και ακόμα αποτελεί έμπνευση. Αλλά όπως είχε πει και ο ίδιος:

Δεν καίγεσαι με το να προχωράς πολύ γρήγορα.

Καίγεσαι όταν πηγαίνεις σιγά-σιγά και αρχίζεις να βαριέσαι.

Ενδεικτικές πηγές: teamrock.com