Search
Close this search box.
Coldplay: Σε δικαστική διαμάχη εκατομμυρίων με τον μάνατζερ τους!

Coldplay: Σε δικαστική διαμάχη εκατομμυρίων με τον μάνατζερ τους!

Σε δικαστική διαμάχη υπέρογκης οικονομικής αξίας εμπλέκονται οι Coldplay διεκδικώντας σε αποζημίωση έως και 14 εκατομμύρια λίρες.
Coldplay
Coldplay

Σε δικαστική διαμάχη υπέρογκης οικονομικής αξίας εμπλέκονται, πλέον, οι Coldplay, που, κινούμενοι εναντίον του πρώην μάνατζέρ τους, διεκδικούν σε αποζημίωση έως και 14 εκατομμύρια λίρες.

Σαφέστερα, στην πλευρά του αντιδίκου βρίσκεται ο μακροχρόνιος συνεργάτης τους David Holmes, ο οποίος και άνοιξε πρώτος τον ασκό του αιόλου των δικαστικών αξιώσεων, μηνύοντας το πασίγνωστο συγκρότημα για παράλειψη καταβολής δεδουλευμένων και απαιτώντας 10 εκατομμύριες λίρες. Το γκρουπ, λοιπόν, τώρα απαντά και εκδίδει ανταγωγή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Holmes διεκδίκησε τις απολαβές που του αντιστοιχούσαν, για την εργασία του σε δύο νέα άλμπουμ των μουσικών, τα οποία δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει στο κοινό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, παρά την ουσιαστική συμβολή του στην οργάνωση και προετοιμασία κάθε πτυχής των έργων, τελικά το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε, με αποτέλεσμα η ενασχόλησή του να βρεθεί μετέωρη και χωρίς οικονομικό αντίκρισμα.

Έτσι, αξιώνει από το Ανώτατο Δικαστήριο τόσο να αναγνωρίσει την εγκυρότητα του συμβολαίου που καλύπτει τα αδημοσίευτα άλμπουμ, όσο και να διατάξει την καταβολή των χρηματικών ποσοστών που δικαιούται λόγω της συμμετοχής του.

Από την άλλη, οι Coldplay όχι μόνο αρνήθηκαν τις κατηγορίες του Holmes, αλλά τον θεώρησαν, επιπλέον, υπεύθυνο για εκτροχιασμό των οικονομικών χειρισμών που αφορούσαν στην τρέχουσα περιοδεία τους. Τι σημαίνει αυτό;  Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καλλιτεχνών, ο μάνατζερ υπήρξε απερίσκεπτος ως προς την αξιοποίηση του προϋπολογισμού για τις συναυλιακές εμφανίσεις, αυξάνοντας τα έξοδα κατά βαθμό εκθετικό.

Για παράδειγμα, αγόρασε οθόνη βίντεο αξίας 7,9 εκατομμυρίων λιρών, της οποίας το μέγεθος δεν επέτρεπε τη μεταφορά από τόπο σε τόπο κατά τη διάρκεια του τουρνέ, καθώς και 16 ειδικούς πυλώνες σκηνής συνολικού ύψους 9 εκατομμυρίων λιρών. Ο εξοπλισμός, παρ’όλα αυτά δεν εκπλήρωσε τον σκοπό του, μένοντας αναξιοποίητος και καθιστώντας τα χρήματα για την αγορά του αδίκως δαπανημένα.

«Αν ο κ. Holmes είχε ασκήσει εύλογη επιμέλεια και επιδεξιότητα κατά την εκτέλεση των υποχρεώσεών του», όπως  διατυπώνεται στην ανταγωγή, «το συγκρότημα δεν θα είχε επιβαρυνθεί με έξοδα ύψους τουλάχιστον 19 εκατομμυρίων ευρώ».

Η ιστορία, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Το συγκρότημα αναφέρει, επίσης, στα δικόγραφα ότι ο Holmes εκμεταλλεύτηκε τη σχέση του μαζί τους, προκειμένου να αποσπάσει δάνεια ύψους 24,6 εκατομμυρίων λιρών από τη Live Nation, δηλαδή την εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών με την οποία συνεργάζονταν επί χρόνια οι Coldplay.

«Εξ όσων γνωρίζουμε [εμείς] … ο κ. Holmes χρησιμοποίησε τα χρήματα που προέκυψαν από τις δανειακές συμβάσεις για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση ανάπτυξης ακινήτων στο Βανκούβερ ή γύρω από αυτό, στον Καναδά», έγραψαν στα έγγραφα που έλαβαν οι Times. «Συνάγεται, ότι ο κ. Holmes ήταν σε θέση να αποκτήσει δάνεια συνολικού ύψους 30 εκατ. δολαρίων με σταθερό ετήσιο επιτόκιο 2,72% από την Live Nation μόνο λόγω της θέσης του ως μάνατζερ των Coldplay».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο εκπρόσωπος του Holmes έσπευσε να απαντήσει:

Οι Coldplay γνωρίζουν ότι έχουν πρόβλημα με την υπεράσπισή τους. Το να κατηγορούμε τον Dave Holmes για ανύπαρκτα ηθικά παραπτώματα και άλλα κατασκευασμένα παραπτώματα δεν θα αποπροσανατολίσει από το πραγματικό ζήτημα – είχαν συμβόλαιο με τον Dave, αρνούνται να το τιμήσουν και πρέπει να πληρώσουν στον Dave αυτά που του οφείλουν.

Φυσικά, όλα δείχνουν ότι η υπόθεση δεν πρόκειται να λάβει τέλος σύντομα και τα βλέμματα είναι στραμμένα στον τρόπο εκτύλιξής της. Ποιος θα δικαιωθεί; Η απάντηση θα δοθεί στα δικαστήρια.


Διαβάστε ακόμα:

Coldplay: Τα έως τώρα δεδομένα για το μέλλον των συναυλιών στην Ελλάδα


Coldplay - A Sky Full Of Stars (Live at River Plate)

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!