Το αντίο στον David Bowie μέσα από απίθανα illustrations [pics]

3 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνο το δυσάρεστο πρωινό της 10ης Ιανουαρίου του 2016, όταν η είδηση του θανάτου του David Bowie είχε ήδη αρχίσει να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Δύο μόλις μέρες μετά από την κυκλοφορία του κύκνειου άσματός του (‘Blackstar’) που συνέπεσε με τα γενέθλιά του, ο σπουδαίος Βρετανός συνέχισε το ταξίδι του για τα αστέρια, έχοντας μεταφράσει ακόμα και το επικείμενο τέλος της ζωής του σε συμβολικό αριστούργημα και έχοντας αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του στη μουσική και όχι μόνο.

Πάντα αντισυμβατικός και πρωτοποριακός, αποτέλεσε ένα αυθεντικό σύμβολο αυτοέκφρασης που συνεχώς εξελισσόταν, επανεφεύροντας τον ίδιο του τον εαυτό. Ένας χαρισματικός δημιουργός που δεν επαναπαύτηκε ποτέ, ένα καλλιτεχνικό πνεύμα με όλη τη σημασία της λέξης, ένας από αυτούς τους 4-5 καλλιτέχνες που ξέρεις ότι δεν μοιάζουν με τίποτα από όσα έχεις δει ή θα δεις στο μέλλον.

Ένας άνθρωπος λοιπόν που κατάφερε να σημαίνει τόσο πολλά πράγματα για τόσο πολύ κόσμο, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη και την καλλιτεχνική κοινότητα του Διαδικτύου.

Από την 10η Ιανουαρίου του ’16 και έπειτα, δεκάδες εικονογράφοι (και όχι μόνο) αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αείμνηστο David Bowie και σήμερα είμαστε εδώ για να θυμηθούμε τις ωραιότερες εικόνες που είδαμε στις οθόνες μας εκείνες τις ημέρες.

(Helen Green)


(Helen Green)


(Ανώνυμος)


(Luis Rodrigues)


(Olechka01)


(Pictoline)


(Laura Gómez Bustos)


(Zuz Bulczyńska)


(Samuel Phipps)


(Rafael Mantesso)


(Tom Colbie)


(Ayman Şanlıtürk)


(WeaponMassCreation)


(Joe Wilson)

Επόμενη Σελίδα ►