O μπασίστας των Megadeth, David Ellefson, θυμήθηκε την εποχή που άκουσε για πρώτη φορά την μουσική των Metallica.
Όσα εξιστόρησε στο Bass Musician Magazine έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, τότε που ακόμα τα μεγάλα ονόματα της μέταλ έκαναν τις πρώτες εμφανίσεις τους στον μουσικό χάρτη ή καλά καλά δεν είχαν σχηματιστεί.
Ο Greg Handevidt (η αυθεντική δεύτερη κιθάρα των Megadeth, που έμεινε στο συγκρότημα πολύ λίγο το 1983) ήταν το δεύτερο πρόσωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των Megadeth και ήταν εκεί από τις πρώτες μας μέρες.
Θυμάμαι, λοιπόν, πως αφού συναντήσαμε με τον Greg τον Dave Mustaine που ζούσε σε ένα διαμέρισμα πάνω από εμάς, κατεβήκαμε σπίτι μας και ο Greg μου είπε: «Πρέπει να παίξουμε με αυτόν τον τύπο».
Αγαπήσαμε αμέσως τη μουσική του, που είχε κάτι σε εντελώς νέο επίπεδο από αυτά που παίζονταν εκείνη την εποχή στο Λος Άντζελες.
Και συνέχισε:
Αυτό έκαναν ο Dave και το συγκρότημα από το οποίο είχε μόλις αποχωρήσει, οι Metallica, που όμως τότε δεν τους γνωρίζαμε…
Μέχρι που ο Dave μας έπαιξε το demo ‘No Life ‘Til Leather’. Υπήρχε μια επιθετικότητα και ένα σκοτάδι στη μουσική, που μας στοίχειωσε με ωραίο τρόπο.
Το να ακούμε αυτό τον ήχο, φάνταζε σαν κάτι που δεν θα έπρεπε να κάνουμε. Ειδικά αν κατάγεσαι από το Τζάκσον της Μινεσότα.
Διαβάστε ακόμα:
Ron McGovney: «Οι Metallica ανέχονταν τον Dave Mustaine επειδή ήταν πολύ καλός κιθαρίστας»