Search
Close this search box.
Dendrites – Grow

Dendrites – Grow

Το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ένα δέντρο εξαρτάται από τις ρίζες του και ως προς αυτό δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Οι Dendrites μας παρουσίασαν τον δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο τους μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους , που κυκλοφόρησε το 2016 (διαβάστε την κριτική μας για τον δίσκο, εδώ).

Οι Θανάσης Τιμπλαλέξης (κιθάρα και φωνητικά), Γιώργος Αλεξίου (κιθάρα), Αλέκος Παπαθανασίου (μπάσο) και Δημήτρης Αμβραζής (τύμπανα) ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία κάπου το 2013 στον Βόλο.

Το δεύτερο studio album των Dendrites με τίτλο ‘Grow’ αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Ikaros Records!. Περιλαμβάνει 10 νέα τραγούδια τους στίχους των οποίων ανέλαβαν οι Γιάννης Βαλιάκος, Σοφία Λαμπράκη και μέλη των Dendrites. Η ηχογράφηση έγινε στα Red Goat Studios του μαγευτικού Βόλου, η μίξη από τον Psychon Nyne (SoundAbuseProductions) και το mastering από τον Steve Lado. To artwork του δίσκου ανέλαβε ο φοβερός και τρομερός Bewild Brother.

Το ‘Grow’ ξεκινάει πολύ δυναμικά με το ‘Get The Fuck’. Το λέει και το εννοεί ο Θανάσης και το κομμάτι μας προϊδεάζει για το τί θα επακολουθήσει κατά την ακρόαση του δίσκου. Το ‘Bullet Dodger’ θα μπορούσε να κάλλιστα να είναι το ενακτήριο κομμάτι αφού διαθέτει τον δυναμισμό και την γκρουβιά του πρώτου με λίγο πιο stoner rock επιρροές.

Το ‘Throwing Rocks’ είναι ένα κομμάτι διάρκειας 6 λεπτών και κάτι με το drum solo του κάπου στα 4 λεπτά, να κλέβει την παράσταση.

Στο πρώτο μέρος του ‘Dreamhouse’ ακούμε την πιο αισθαντική πλευρά της μπάντας και ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη αλλαγή καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου μέχρι βέβαια να μπει το δεύτερο μέρος του και οι βαριές sludgy κιθάρες για να συνεχίσει με το ‘Leave Me Behind’ που ήταν το πρώτο single που δημοσιεύθηκε.

Υποθέτω όχι τυχαία, αφού πρόκειται για ένα σούπερ κομμάτι, ιδανικό για live και με μπόλικο Alice In Chains και Soundgarden vibe.

Dendrites - Leave Me Behind (Single 2019, Official Audio)

To ‘One Hell Of A Ride’ διαθέτει εντυπωσιακή εισαγωγή και ωραίο riff. Ακολουθούν τα heavy all the way ‘River’ και ‘Snake Oil Merchant’ με επικό κιθαριστικό solo.

Για το κλείσιμο δε θα μπορούσαν να επιλέξουν πιο κατάλληλο τραγούδι. Ο αργόσυρτος ρυθμός και το μπλουζιάρικο feeling του ‘I ‘m Gonna Fly’, τους πάει πολύ και εξισορροπεί το σκληρό και βαρύ ύφος που έχουν τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου. Το σαξόφωνο πιστώνεται στον Φάνη Παναγιωτόπουλο.

Σε γενικές γραμμές έχουμε να κάνουμε μ’ ένα πολύ δυναμικό άλμπουμ με τον ήχο τους να έχει εξελιχθεί σε πιο βίαιο αλλά πιο πηγμένο σε σχέση με τον πρώτο τους δίσκο. Οι ρίζες των Dendrites απλώνονται σταδιακά καταλαμβάνοντας όλο και περισσότερο χώρο.

Η σκληρή δουλειά πάντα ανταμείβεται αλλά όπως ένα δέντρο που μεγαλώνει, έτσι και η μουσική εξελίσσεται… Το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει όμως ένα δέντρο εξαρτάται από τις ρίζες του και ως προς αυτό δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Το ‘Grow’ θα κυκλοφορήσει αρχικά σε βινύλιο και λίγο μετά θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες όπως Spotify, Apple Music και Bandcamp (για direct download).

‘Grow’ – Tracklist

  1. Get The Fuck
  2. Bullet Dodger
  3. Throwing Rocks
  4. Dreamhouse Pt.1
  5. Dreamhouse Pt.2
  6. Leave Me Behind
  7. One Hell Of A Ride
  8. River
  9. Snake Oil Merchant
  10. I ‘m Gonna Fly
Dendrites - 'Grow' / Εξώφυλλο
Dendrites – ‘Grow’ / Εξώφυλλο

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Σχετικά Άρθρα: