Ένα punk, αντιρατσιστικό κομμάτι του 1983, στο No.1 των γερμανικών charts!

Die Ärzte
Die Ärzte

Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και φαίνεται να επηρεάζει και άλλους χώρους εκτός της πολιτικής, όπως τη μουσική. Έπειτα από τις επιθέσεις κατά μεταναστών και προσφύγων στη Γερμανία, στο No.1 των charts ανέβηκε το κομμάτι ‘Schrei nach Liebe’ (= κραυγή αγάπης) το οποίο κυκλοφόρησε το 1983 από την μπάντα Die Ärzte.

Μάλιστα, ο οργανισμός που δημοσιεύει τη λίστα (GFK-Entertainment) ανακοίνωσε πως το κομμάτι βρίσκεται για πρώτη φορά στο No.1, έπειτα από 22 χρόνια ύπαρξης του θεσμού.

Ακούστε το παρακάτω:

Τα hashtags #AktionArschloch και #ActionTrouducul βοήθησαν στην κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων της μπάντας, αλλά ο αρχικός τους στόχος ήταν να καταγγελθούν βίαιες και ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία. Μάλιστα, το συγκρότημα δεσμεύτηκε ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα στην οργάνωση Pro Asyl που παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες!

Το τραγούδι καταγγέλλει την ακροδεξιά βία και μερικοί από τους στίχους του λένε:

Η βία σου δεν είναι παρά μια βουβή κραυγή για αγάπη… Δεν έμαθες ποτέ να αρθρώνεις λόγο και οι γονείς σου ποτέ δεν ασχολήθηκαν με σένα.

Τέλος, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν πριν μερικές μέρες στη δημοσιότητα, οι Γερμανοί τάσσονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους υπέρ της φιλοξενίας των προσφύγων.


Πηγή: mixanitouxronou.gr