Ένα συγκινητικό lyric video εις μνήμην του Leonard Cohen

Leonard Cohen (by louissollune @Deviantart)
Leonard Cohen (by louissollune @Deviantart)

Ο θάνατος του μεγάλου τραγουδοποιού Leonard Cohen αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες απώλειες του περασμένου έτους στον χώρο της μουσικής, λίγες εβδομάδες αφού ο Καναδός είχε κυκλοφορήσει το κύκνειο άσμα του, ‘You Want It Darker’, του οποίου οι στίχοι αλλά και η γενικότερη κατανυκτική ατμόσφαιρα έκαναν άμεσες αναφορές στη ζωή αλλά κυρίως στο θάνατο και έδειχναν με καλλιτεχνικό τρόπο την εγγύτητα στο τέλος, την οποία ένιωθε ο Cohen μετά από 82 γεμάτα χρόνια ζωής.

Στις 23 Φεβρουαρίου, ένας από τους πιο πρόσφατους συνεργάτες του Cohen, ο εικαστικός καλλιτέχνης Sammy Slabbinck, έδωσε στη δημοσιότητα ένα lyric video του ‘Traveling Light’ από τον τελευταίο δίσκο του Καναδού. Το βίντεο αποτελεί ουσιαστικά ένα κολάζ με αδημοσίευτες φωτογραφίες, ενώ στην εισαγωγή προβάλλεται ένα σύντομο βίντεο με τον αείμνηστο Καναδό να κάθεται στην αυλή του χαμογελαστός και να μονολογεί με την καλλιτεχνική κυνικότητα που τον διέκρινε: “Νιώθω πολύ πιο ισχυρός…”, για να συνεχίσει γελώντας: “Στην πραγματικότητα όμως είμαι πολύ πιο αδύναμος…”.

Το βίντεο δημιουργήθηκε “υπό την εξαιρετική καθοδήγηση” του γιου και παραγωγού του Leonard Cohen, Adam, και έχει σκοπό να λειτουργήσει ως ένας φόρος τιμής στον αγαπημένο καλλιτέχνη.

Η επιλογή του τραγουδιού δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς πρόκειται για ένα αποχαιρετιστήριο τραγούδι το οποίο παρά τους συγκινητικούς στίχους του αποχωρισμού, αποπνέει μία ευχάριστη αύρα, ενώ τα αιθέρια φωνητικά της “δικής μας”, Athena Andreadis, δίνουν μία απόκοσμη ομορφιά στο κομμάτι…

Δείτε ακόμα:

Leonard Cohen: Το σπίτι του στην Ύδρα και η αγαπημένη του Marianne (vids+pics)

10 αγαπημένα covers για τον Leonard Cohen

Συγκινεί η διασκευή 10χρονης μαθήτριας στο ‘Hallelujah’ του Leonard Cohen