Εντυπωσιακό γλυπτό του John Bonham ανεγέρθη στη γενέτειρά του! [pics]

John Bonham
John Bonham

Την Πέμπτη που μας πέρασε (31 Μαΐου), συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού John Bonham, που άφησε τη δική του ιστορία στον χώρο της μουσικής καθήμενος πίσω από τα drums των Led Zeppelin.

Ο εμβληματικός μουσικός, παρόλο που «έφυγε» το 1980 σε ηλικία 32 ετών, εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για πάρα πολλούς μουσικούς, ενώ, προφανώς, δεν χρειάζεται καν να γίνει λόγος για τη μουσική κληρονομιά που άφησε συνολικά η ιστορική μπάντα.

Έτσι λοιπόν, με αφορμή την 70ή επέτειο από τη γέννησή του, η γενέτειρά του, το Redditch της Αγγλίας, αποφάσισε να τον τιμήσει, αποκαλύπτοντας ένα εντυπωσιακό άγαλμα που τον απεικονίζει. Το εν λόγω άγαλμα ζυγίζει περισσότερο από 2 τόνους, έχει μήκος περίπου 5 μέτρα και σχεδόν 2 μέτρα ύψος, ενώ είναι δουλειά του Mark Richards.


Η τελευταία συναυλία των Led Zeppelin με τον John Bonham


Να υπενθυμίσουμε ότι έτρεχε από το 2013 μία καμπάνια για την ανέγερση του συγκεκριμένου γλυπτού, το οποίο εγκρίθηκε πριν από μερικούς μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Δείτε περισσότερα εδώ.

Μπορείτε να δείτε το γλυπτό παρακάτω, αλλά και να διαβάσετε την ανάρτηση του Robert Plant που το ανέβασε και στη σελίδα του στο Facebook:

JOHN BONHAM MEMORIALWe are thrilled to announce that a permanent bronze memorial of world renowned drummer John Bonham…

Δημοσιεύτηκε από Robert Plant στις Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Δείτε ακόμα:

Βανδαλίστηκε μέσα σε 48 ώρες το ολοκαίνουριο άγαλμα του David Bowie [pics]