Έρευνα: Γιατί όλοι μισούν τους Nickelback;

Μία Φινλανδή φοιτήτρια δίνει απαντήσεις στο γιατί οι κριτικοί μισούν τόσο πολύ τους Nickelback.
Chad Kroeger (Nickelback)
Chad Kroeger (Nickelback)

Οι Nickelback είναι αναμφίβολα μία από τις πιο μισητές γνωστές μπάντες στον κόσμο, όπως επίσης και μία από τις μπάντες που πολύ συχνά πέφτουν θύματα ανέκδοτων σαν κι αυτό:

«Αν παίξεις ένα τραγούδι των Nickelback ανάποδα θα ακούσεις σατανικά μηνύματα. Ακόμα χειρότερα όμως, αν το παίξεις κανονικά, θα ακούσεις τους Nickelback…».

Μία φοιτήτρια απ’ το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας, λοιπόν, με αφορμή κάποια σχόλια των φινλανδικών media για τους Nickelback που αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια στη μουσική της μπάντας («υποκριτικές μ@λ@κίες»), αποφάσισε να πραγματοποιήσει μία εμπεριστατωμένη έρευνα για να εντοπίσει από πού πηγάζει όλο αυτό το μίσος. Μάλιστα, η έρευνα της δημοσιεύτηκε στο έντυπο Metal Music Studies.

Η Anttonen μίλησε στο Buzzfeed και υποστήριξε πως η αντιπάθεια προς τους Nickelback ξεκινάει από το ότι τα τραγούδια τους “χάνουν” σε πιστευτή συναισθηματική αυθεντικότητα.

Με άλλα λόγια, εκφράζουν ψεύτικα συναισθήματα, για να γίνουν πιο εμπορικοί:

Το γεγονός ότι οι συνθέσεις τους ταιριάζουν για τα ραδιοφωνικά charts είναι το πρόβλημα για τους κριτικούς…

Τα τραγούδια δεν είναι αυθεντικά, δεν τους εκφράζουν ή  έχουν γραφτεί με την εμπορικότητα στο μυαλό, παρά την έκφραση βαθύτερων αισθημάτων.

Όπως προσθέτει, οι Nickelback έχουν ακόμη δύο αρνητικά – Προσπαθούν πολύ να είναι συμμορφωμένοι με το είδος της μουσικής τους, ενώ, παράλληλα, δεν κάνουν τίποτα πιο δυναμικό και ενδιαφέρον:

Οι Nickelback είναι λίγο από όλα…

Ακολουθούν τις προσδοκίες του είδους τους περισσότερο καλά από ό,τι θα έπρεπε, κάτι το οποίο αποτελεί μία άδεια μίμηση, αλλά όχι και τόσο καλή.

Και αυτό μεταφράζεται σε τακτικές για εμπορικότητα και έλλειψη σταθερής και ειλικρινής ταυτότητας.

Πολύ εύστοχα και ενδιαφέροντα τα ευρήματα της φίλης μας.

Και ας μην ξεχνάμε, φυσικά, ότι όλη αυτή η φασαρία γύρω από το όνομά τους αποτελεί και την καλύτερη “διαφήμιση” για το γκρουπ.

Άλλωστε και οι ίδιοι Nickelback, πολλές φορές αυτοσαρκάζονται, όπως συμβαίνει και στο intro του βίντεο κλιπ τους για το κομμάτι ‘This Afternoon’:

Nickelback - This Afternoon

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.