Έχασε τα δάχτυλά του αλλά συνεχίζει να παίζει κιθάρα! (vids)

Ονομάζεται Ripu Bhatia, είναι από την Νέα Ζηλανδία και δεν θα δυσκολευτεί να σας συγκινήσει. Ο 22χρονος νεαρός που σπουδάζει δημοσιογραφία, διαγνώστηκε τον περασμένο Ιούλιο με μία σπάνια ασθένεια στο αίμα (μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία) και έχασε τα άκρα του… Το πρώτο πράγμα που φοβήθηκε είναι ότι δεν θα μπορούσε να ξαναπαίξει μουσική. Όπως δηλώνει στο Music Australia:

Έπιασα για πρώτη φορά την κιθάρα όταν ήμουν 13 και πήγαινα σχολείο. Μου άρεσε η εναλλακτική σκηνή των ’90s και άκουγα μπάντες όπως οι Nirvana, Pearl Jam και The Smashing Pumpkins.

Τους τελευταίους 12 μήνες ήρθα αντιμέτωπος με μία πρόκληση που όμοιά της δεν συνάντησα ποτέ πριν. Στην αρχή συμβιβάστηκα με το γεγονός ότι δεν θα ξαναπαίξω κιθάρα…

Ο Bhatia όμως ήταν αποφασισμένος να βρει έναν τρόπο για να γρατζουνίσει και πάλι τις χορδές της κιθάρας του. Τροποποίησε μόνος του τα πρόσθετα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί (όπως τη βάση για το τηλέφωνό του) και αφού ξόδεψε αμέτρητες ώρες εξάσκησης στο δωμάτιλο του, μπορεί να υπερηφανεύεται πως ξαναέμαθε από την αρχή να παίζει μουσική, με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο νεαρός έγινε δημοφιλής στο πανεπιστήμιό του για το πείσμα του και το ταλέντο του, ενώ, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, έχει ήδη αρχίσει να παίζει και πιάνο.

Όταν αρχικά εξέλιξα μία τεχνική για να μπορέσω να ξαναπαίξω, το έκανα απλώς για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω, παρά για να εντυπωσιάσω τους άλλους ή να παίξω τέλεια.

Η ικανοποίηση ήταν άμεση και ένιωσα πραγματικά ενθαρρυμένος που, παρά την κατάστασή μου, μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα, όσο απίθανα κι αν φαίνονταν αρχικά.

Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει μόνο το να παίζω κιθάρα… Και αν μπορώ να μεταδώσω θετική ενέργεια στις ζωές και άλλων ανθρώπων κάνοντας αυτό, τότε κατάφερα αυτό που ήθελα.

Απεριόριστο respect.

Δείτε εδώ τον Bhatia να παίζει κιθάρα και πιάνο:

View this post on Instagram

Sweet child o mine

A post shared by Reeps (@ripubhatia) on

View this post on Instagram

Slow jams

A post shared by Reeps (@ripubhatia) on

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.