Search
Close this search box.
Gov’t Mule – Revolution Come… Revolution Go

Gov’t Mule – Revolution Come… Revolution Go

Nέος δίσκος από τους Gov't Mule.
Gov't Mule - Revolution Come... Revolution Go
Gov't Mule - Revolution Come... Revolution Go / Εξώφυλλο

Οι Gov’t Mule επιστρέφουν μετά από έναν χρόνο δισκογραφικής απουσίας με τον δίσκο ‘Revolution Come… Revolution Go’. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1994 ως παράλληλο project από τους Allman Brothers από τον κιθαρίστα Warren Haynes και τον μπασίστα Allen Woody.

Μετά τον θάνατο του Gregg Allman τον φετινό Μάιο, ο Warren Haynes μπορεί πλέον να θεωρείται ο μεγαλύτερος εν ζωή μουσικός της southern rock και οι Gov’t Mule θα πρέπει να αισθάνονται παραγματικά υπερήφανοι μετά απ’ αυτόν τον δίσκο.

Στην κιθάρα και τα φωνητικά ακούμε τον Warren Haynes, στα drums είναι ο Matt Abts, ο οποίος βρίσκεται στην μπάντα από το 1990, ο Jorgen Carlsson είναι στο μπάσο και ο Danny Louis στα πλήκτρα και την κιθάρα.

Πέρα από τον Abts και τον Haynes, τα άλλα δύο μέλη προστέθηκαν το 2008 και αυτό είναι το τρίτο studio album που φτιάχνουν μαζί.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 9 Ιουνίου 2017 και περιλαμβάνει 12 νέα τραγούδια. Από τον δίσκο δεν λείπει το πολιτικό περιεχόμενο μιας και η ηχογράφησή του έγινε κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Η παραγωγή του πιστώνεται στον Warren Haynes σε συνεργασία με τους Gordie Johnson και Don Was και η ηχογράφησή του έγινε στο Austin του Texas.

Ξεκινάει με το ‘Stone Cold Rage’, ένα uptempo και καθαρό rock κομμάτι, στους στίχους του οποίου διακρίνει κανείς μία πολιτικοποιημένη και ειρωνική διάθεση, στοιχείο που όπως προαναφέρθηκε δεν λείπει από τον δίσκο.

Επόμενο κομμάτι του δίσκου το ‘Drawn That Way’, με πιασάρικο intro και riff. Το ‘Pressure Under Fire’ περιλαμβάνει ένα συναισθηματικό solo από τον Warren Haynes.

Gov't Mule - "Pressure Under Fire"

Ο δίσκος συνεχίζει με το ‘Τhe Man I Want to Be’, μία ερωτική μπαλάντα και συνεχίζει με τα ‘Traveling Tune’ και ‘Thorns of Life’.

Ακολουθεί το ‘Dreams & Songs’, ένα soulful τραγούδι που σύμφωνα με τον Haynes είναι αυτοβιογραφικό και αντικατοπτρίζει όλη τη μουσική του πορεία. Ο ίδιος δήλωσε για το τραγούδι:

Πρόκειται για τις στιγμές που κοιτάζεις πίσω και βλέπεις τη ζωή σου, την οικογένεια και τις αλλαγές.

Gov't Mule - Dreams & Songs

Το ‘Sarah, Surrender’ είναι ένα funky κομμάτι με εμφατικά κρουστά που αναδεινύει το ταλέντο και των τεσσάρων μελών της μπάντας. Ήταν από τα τελευταία κομμάτια που προστέθηκαν στον δίσκο.

Το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου γράφτηκε από τους Warren Haynes, Danny Louis και Jorgen Carlsson. Ακολουθεί το ‘Burning Point’ που έγινε σε συνεργασία με τον Jimmie Vaughan. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το πιο blues-based κομμάτι του δίσκου. Λίγο πριν το τέλος ακούμε το ‘Easy Times’ και δίσκος τελειώνει με το ‘Dark Was the Night, Cold Was the Ground’, που πάει κάπως έτσι:

Blue on one side, black is on the other
We all see red, it’s definin’ our color
Are we in a hurry, see what happens in the end
If we don’t find the new start, end is night, my friend

Αν σας θυμίζει κάτι ο τίτλος, είναι γιατί κυκλοφόρησε ένα single το 1927 από τον Blind Willie Johnson, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον Voyager Golden Record.

Η δισκογραφία του Warren Haynes περιλαμβάνει πολλά συγκροτήματα και projects, φαίνεται όμως πως οι Gov’t Mule είναι η επιτομή της μουσικής του ταυτότητας και αυτός ο δίσκος μία από τις καλύτερες δουλειές του.

Κλασικό rock ‘n’ roll ύφος, funk, soul και blues σε συνδυασμό, συνθέτουν έναν πολύ καλό δίσκο με ολοκαίνουρια τραγούδια που θυμίζουν κάτι από τον παλιό καλό καιρό, δεν έχουν σε τίποτα όμως να ζηλέψουν από το σήμερα.

‘Revolution Come… Revolution Go’ – Τracklist:

 1. Stone Cold Rage
 2. Drawn That Way
 3. Pressure Under Fire
 4. The Man I Want to Be
 5. Traveling Tune
 6. Thorns of Life
 7. Dreams & Songs
 8. Sarah, Surrender
 9. Revolution Come, Revolution Go
 10. Burning Point (ft. Jimmie Vaughan)
 11. Easy Times
 12. Dark Was the Night, Cold Was the Ground

Bonus Tracks

 1. What Fresh Hell
 2. Click-Track
 3. Outside Myself
 4. Revolution Come, Revolution Go (alternate version)
 5. The Man I Want to Be (live in studio version)
 6. Dark Was the Night, Cold Was the Ground (live in studio version)
Gov’t Mule – ‘Revolution Come… Revolution Go’ / Εξώφυλλο

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!