Η πρώτη μπάντα που έπαιξε και στις 7 ηπείρους

Metallica - Freeze 'Em All
Metallica - Freeze 'Em All

Και το όνομα αυτής… Metallica!

Ένας θόλος, μια επιστημονική βάση στην Ανταρκτική και η μεγαλύτερη -τουλάχιστον εμπορικά- μπάντα του πλανήτη ήταν αρκετά για να γραφτεί ιστορία, στις 8 Δεκεμβρίου του 2013, όταν γινόντουσαν το πρώτο συγκρότημα που έπαιξε live και στις 7 ηπείρους!

Όλα έγιναν στην Βάση Carlini, κοντά σε ένα ελικοδρόμιο που ανήκει στην Αργεντινή… Κλεισμένοι σε έναν θόλο, οι Metallica έδωσαν μία συναυλία περίπου μίας ώρας, μπροστά σε ένα κοινό 120 περίπου ατόμων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από όλο τον κόσμο, αλλά και μερικοί τυχεροί διαγωνισμού που είχε διοργανώσει η Coca-Cola.

Εκείνη τη μέρα δεν χρησιμοποίησαν καθόλου ενισχυτές, λόγω του περιβαλλοντικού πρωτοκόλλου που ισχύει στην Ανταρκτική για την προστασία της φύσης και των πάγων, με αποτέλεσμα ολόκληρο το show να μεταδοθεί στους θεατές μέσω ακουστικών.

Και φυσικά η ομάδα marketing των Metallica δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει ένα τόσο μεγάλο γεγονός ανεκμετάλλευτο.

Η συναυλία ηχογραφήθηκε, μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφόρησε λίγους μήνες μετά, υπό τον τίτλο ‘Freeze ‘Em All’ (επικός τίτλος), ολοκληρώνοντας, έτσι, ένα από τα πιο φιλόδοξα projects που έφερε ποτέ εις πέρας ένα συγκρότημα.

Περιττό να αναφερθεί ότι την επόμενη μέρα ολόκληρος ο μουσικός Τύπος έγραφε και μίλαγε -ξανά- για τους Metallica, με τους ίδιους να δηλώνουν εξίσου ενθουσιασμένοι.

Ήταν το πιο μοναδικό show που έχουμε δώσει!

Η μπάντα, οι νικητές του διαγωνισμού, οι επιστήμονες της βάσης (από Ρωσία, Νότια Κορέα, Κίνα, Πολωνία, Χιλή, Βραζιλία και Γερμανία), το πλήρωμα, γέμισαν αυτόν τον μικρό θόλο κοντά στο ελικοδρόμιο της Βάσης Carlini στην ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ!

Η ενέργεια που υπήρχε ήταν απίστευτη! Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο χαρούμενοι ήταν οι πάντες!

Η setlist του ιστορικού live:

1. Creeping Death
2. For Whom the Bell Tolls
3. Sad But True
4. Welcome Home (Sanitarium)
5. Master Of Puppets
6. One
7. Blackened
8. Nothing Else Matters
9. Enter Sandman
10. Seek & Destroy

Επόμενος στόχος… το διάστημα, μιας και φαίνεται πως το «δεν υπάρχει ταβάνι» έχει γίνει προσωπική υπόθεση για τους Metallica:

Οι Metallica φιλοδοξούν να δώσουν συναυλία στο διάστημα!