Search
Close this search box.
Helmos Mountain Festival 2023: Όλες οι πληροφορίες

Helmos Mountain Festival 2023: Όλες οι πληροφορίες

Helmos Mountain Festival: Το φεστιβάλ στον Χελμό, όλες οι πληροφορίες για τα συγκροτήματα, την πρόσβαση και τις δραστηριότητες.
Helmos Mountain Festival 2023
Helmos Mountain Festival 2023

Ένα νέο φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και αν κρίνουμε από την ανταπόκριση που είχε, θα καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία καλοκαιρινά φεστιβάλ της χώρας. Το Helmos Mountain Festival συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό και διοργανώνεται στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος (2-5 Ιουνίου 2023).

Πέρα από το μουσικό κομμάτι, διοργανώνονται και διάφορες δραστηριότητες στο βουνό, όπως πεζοπορία, τοξοβολία, ποδηλασία, πληροφορίες για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε λίγες ημέρες το φεστιβάλ πούλησε 11.000 εισιτήρια ενώ τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023 η ημέρα είναι με ελεύθερη είσοδο στο κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων.

Helmos Mountain Festival –  Καλλιτέχνες, συγκροτήματα και πρόγραμμα

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 με συναυλίες των Γιάννη Αγγελάκα και 100 C, Παύλου Παυλίδη και Hotel Alaska και Novel 729.

Το Σάββατο 3 Ιουλίου 2023 θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα, και Εισβολέα.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 θα λάβουν χώρα συναυλίες των Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Χαρούλη και Σπύρου Γραμμένου.

Τέλος, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 (Αγίου Πνεύματος) ο κύκλος εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Χελμού θα ολοκληρωθεί με μεσημεριανό γλέντι στο κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων από το μουσικό σχήμα Γκιντίκι και την Ιουλία Καραπατάκη, με είσοδο ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες.

Το Helmos Mountain Festival πλαισιώνεται και από μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων όπως ειδικά διαμορφωμένο χώρο κατασκήνωσης, διάφορα workshops και events για όσους αγαπούν τη φωτογραφία και τη μουσική, τη μελισσοκομία, τις κατασκευές κ.α. καθώς και υπαίθριες δραστηριότητες όπως οργανωμένες πεζοπορίες στην κορυφογραμμή του Χελμού, διοργάνωση κάθετου αγώνα στη Νεραϊδοράχη, περιήγηση με mountain bike και e-bike στα μονοπάτια του Χελμού, ΒΜΧ & skate ramp, Zip line, Trampolines, climbing wall κ.α.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί παράσταση stand-up comedy στο chalet του χιονοδρομικού κέντρου, το Σάββατο 3/6, από τους Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και Μιχάλη Μαθιουδάκη.

Με πληροφορίες από το Kalavryta News
Helmos Mountain Festival 2023 - Συγκροτήματα
Helmos Mountain Festival 2023 – Συγκροτήματα

Camping

Για όλους εσάς που θέλετε να ζήσετε την πλήρη εμπειρία του Helmos Mountain Festival, το βουνό μας είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί μαζί με τις σκηνές κάτω από εκατομμύρια αστέρια! Υπάρχει στην διάθεση σας ένας χώρος για την οργανωμένη κατασκήνωση, με τις απαραίτητες υποδομές υγιεινής.


Διαμονή

Αν η άνεση και η σιγουριά είναι το κλειδί για ένα υπέροχο τριήμερο στο βουνό, τότε οι γύρω περιοχές έχουν ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Η τοπική κοινότητα ξενοδόχων είναι πάντα χαρούμενη να σας υποδεχτεί και να σας φιλοξενήσει.

Σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερες προτάσεις.

Εδώ και 35 χρόνια το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων κατέχει μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της χώρας, συνεχίζοντας το όραμα του εμπνευστή του Πάνου Πόλκα. Παρέχει τις υποδομές αλλά και τις υπηρεσίες μιας οργανωμένης εγκατάστασης μαζικής άθλησης & αναψυχής, σε μια τοποθεσία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Φιλοξενεί κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου περισσότερους από 150 χιλ. επισκέπτες, συνεισφέροντας καθοριστικά στην ευρύτερη ανάπτυξη του τόπου. Η έναρξη εργασιών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, επισφραγίζει τη νέα εποχή του ΧΚΚ, την οποία χαρακτηρίζει η διάθεση συνεχούς εξέλιξης και η επιθυμία επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Έτσι λοιπόν, το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος (2-5/6/2023) ανοίγουμε τις πόρτες του ΧΚΚ, με το 1o Helmos Mountain Festival.

Ένα τριήμερο φεστιβάλ μουσικής, υπαίθριων δραστηριοτήτων & αναψυχής, στους πρόποδες του Χελμού. Μια μεγάλη γιορτή, αφιερωμένη στο αγαπημένο μας βουνό, τη στιγμή που αποχαιρετά την χειμερινή περίοδο και καλωσορίζει την καλοκαιρινή! Μια γιορτή για όλους τους λάτρεις των ορέων και της μουσικής, τους υπέρμαχους της αισθητικής και κάθε τι αυθεντικού. Με σεβασμό προς τη φύση, την τέχνη και τον άνθρωπο, φιλοδοξούμε στη διοργάνωση ενός διαχρονικού και πολύπλευρου θεσμού μεγάλης εμβέλειας, γεμάτου μουσικά, αθλητικά και γαστρονομικά δρώμενα στην ύπαιθρο.

Στοχεύουμε στην αλληλεπίδραση των επισκεπτών με την ευρύτερη κοινότητα των Καλαβρύτων, εξερευνώντας την ομορφιά και την μοναδικότητα του τόπου, προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία!

Το Helmos Mountain Festival διοργανώνεται από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συμπαραγωγή με την Novel Vox.

Helmos Mountain Festival – Δραστηριότητες

Τοξοβολία

Τοξοβολία με την Trekking Hellas.

Η τοξοβολία είναι η πρακτική κατά την οποία χρησιμοποιείται ένα τόξο για την εκτόξευση βελών. Βρέιτε τον στόχο και περάστε όμορφες στιγμές.

  • Ιδανικό για όλες τις ηλικίες.
  • Ώρες λειτουργίας 11.00 – 19.00

Επικοινωνία 09.00 – 21.00

Πεζοπορία

Πεζοπορία με την Trekking Hellas.

Πεζοπορίες στο Εθνικό πάρκο Χελμού – Βουραϊκού. Περπατήστε μαζί μας με ασφάλεια και γνωρίστε το ορεινό όγκο του Χελμού.

  • 3 διαδρομές απο 2-4 ώρες
  • 4 αναχωρήσεις / ημέρα
  • Ιδανικό για 8 χρονών και πάνω

Πεζοπορία στην κορυφή του Χελμού

Μια όμορφη διαδρομή είναι η ανάβαση στην Νεραϊδοράχη και το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος. Η έναρξη της διαδρομής βρίσκεται στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και η συνολική  απόσταση ως την κορφή και  πίσω είναι 18 χιλιόμετρα, με υψομετρική διαφορά πάνω από 550 μέτρα.

Η διαδρομή έχει διάρκεια 4 ώρες. Μόλις φτάσετε στην κορυφή, θα ανταμειφθείτε με την πανέμορφη πανοραμική θέα των γύρω βουνών και κοιλάδων. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα διάλειμμα για πικ-νικ όσο θαυμάζετε το υπέροχο σκηνικό.

  • Ώρες αναχώρησης 10.00 – 14.00 – 18.00
  • Μέγιστος αριθμός θέσεων 20 άτομα

Πεζοπορία στον Ξερόκαμπο και θέα στην ορθοπλαγιά της Στύγας.

Ένα εύκολο μονοπάτι διάρκειας 2 ωρών στο λιβάδι του Ξερόκαμπου, ανάμεσα από έλατα και χαμηλή βλάστηση. Φτάνοντας στην κορυφή του λόφου θα θαυμάσουμε με δέος την βορινή ορθοπλαγιά του Χελμού και τον Κορινθιακό κόλπο. Το μονοπάτι είναι ιδανικό για παιδιά, αλλά και για οποιονδήποτε θέλει να απολαύσει την ομορφιά της φύσης χωρίς μεγάλο επίπεδο δυσκολίας. Θα συναντήσετε ορισμένα απότομα τμήματα, τα οποία όμως δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν κατά διαστήματα περιοχές για πικ-νικ κατά μήκος της διαδρομής, όπου μπορείτε να σταματήσετε για ένα διάλειμμα και να απολαύσετε το τοπίο.

  • Ώρες αναχώρησης 11.00 – 14.00 – 17.00 – 19.00
  • Μέγιστος αριθμός θέσεων 20 άτομα
  • Επικοινωνία 09.00 – 21.00

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!