Search
Close this search box.
Iron Maiden – Senjutsu: Κυκλοφόρησε επίσημα ο νέος δίσκος!

Iron Maiden – Senjutsu: Κυκλοφόρησε επίσημα ο νέος δίσκος!

Ο δέκατος έβδομος δίσκος των Iron Maiden με τίτλο 'Senjutsu' κυκλοφορεί πλέον στις υπηρεσίες streaming και στα δισκοπωλεία, από τις 3 Σεπτεμβρίου 2021!

Ο δέκατος έβδομος δίσκος των Iron Maiden με τίτλο ‘Senjutsu’ κυκλοφορεί πλέον στις υπηρεσίες streaming και στα δισκοπωλεία, από τις 3 Σεπτεμβρίου 2021!

Ακριβώς την ίδια ημερομηνία με την κυκλοφορία του θρυλικού ‘Powerslave’, οι Iron Maiden εμπλουτίζουν τον βαρύ δισκογραφικό τους κατάλογο με ακόμα ένα άλμπουμ.

Ο δίσκος έρχεται να διαδεχθεί το ‘The Book of Souls’ και έξι χρόνια μετά, αφού γύρισαν τον κόσμο δυο και τρεις φορές για την προώθησή του αλλά και την μεγαλειώδη Legacy of The Beast Tour που πέρασε και από την Ελλάδα, η μπάντα ετοιμάζεται να περιοδεύσει ξανά, με τους ψίθυρους για επιστροφή στη χώρα μας να είναι είναι έντονοι.

Χωρίς χρονοτριβές, πατήστε το play στους συνδέσμους που βρίσκονται παρακάτω και απολαύστε το νέο δίσκο των Iron Maiden.

Ακολουθεί η tracklist με τις διάρκειες των κομματιών αλλά και τα συνθετικά credits.

Iron Maiden – Senjutsu / Tracklist:

1. Senjutsu
2. Stratego
3. The Writing On The Wall
4. Lost In A Lost World
5. Days Of Future Past
6. The Time Machine
7. Darkest Hour
8. Death Of The Celts
9. The Parchment
10. Hell On Earth

Ακούστε το νέο δίσκο των Iron Maiden στους παρακάτω συνδέσμους:

Iron Maiden – The Writing On The Wall (Official Video)

Iron Maiden - Stratego (Official Audio)


Iron Maiden – Senjutsu /  Εξώφυλλο:

Iron Maiden - Senjutsu
Iron Maiden – Senjutsu

Senjutsu’ θα είναι το όνομα του νέου πονήματος της μπάντας, με τη σαμουράι εκδοχή του Eddie από το ‘The Writing On The Wall’ να βρίσκει το δρόμο της και στο εξώφυλλο.

Η ελεύθερη μετάφραση του τίτλου, κατά την μπάντα, είναι «τακτική και στρατηγική», και φαίνεται ότι υπάρχουν κομμάτια με σχετικό περιεχόμενο στο δίσκο, παρέα με υπόσχεση για ήχο ασυνήθιστο για τους Iron Maiden ανά σημεία.

Μιλώντας για κομμάτια, ο δίσκος θα περιλαμβάνει δέκα, με συνολική διάρκεια 82 λεπτών.

Όπως και το ‘The Book of Souls’ το ‘Senjutsu’ θα είναι διπλός δίσκος (και τριπλό βινύλιο) με τα μεγάλα σε μήκος κομμάτια μοιρασμένα.

Όπως θα δείτε παρακάτω, τρία τραγούδια ξεπερνούν τα δέκα λεπτά, έστω και αν η συνολική διάρκεια του δίσκου δεν φτάνει τα 92 λεπτά του προκατόχου του.

To ‘Senjutsu’ βρίσκει για άλλη μια φορά τον Kevin Shirley στη θέση του παραγωγού, με την μπάντα να επιλέγει το στούντιο Guillaume Tell στο Παρίσι και για αυτήν την ηχογράφηση.

Σύμφωνα με τον Steve Harris, η διαδικασία ήταν επίσης ανάλογη του ‘The Book of Souls’, και το αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένων των περίπλοκων τραγουδιών του δίσκου, τον έχει αφήσει ικανοποιημένο.

Ηχογραφήσαμε το δίσκο με τον ίδιο τρόπο που κάναμε στο ‘The Book of Souls’, δηλαδή γράφαμε ένα τραγούδι, το προβάραμε και το καταγράφαμε κατευθείαν όσο ήταν φρέσκο στο μυαλό μας.

Υπάρχουν μερικά πολύ περίπλοκα τραγούδια σε αυτόν το δίσκο που χρειάστηκαν πολλή δουλειά για να το κάνουμε να ακούγονται ακριβώς όπως θέλαμε.

Η διαδικασία ήταν κατά καιρούς μεγάλη πρόκληση, αλλά ο Kevin είναι εξαιρετικός στο να πιάνει την ουσία της μπάντας και νομίζω ότι άξιζε την προσπάθεια!

Είμαι πολύ περήφανος με το αποτέλεσμα και ανυπομονώ να το ακούσουν οι οπαδοί.

Iron Maiden - Senjutsu - In The Studio

Ο Bruce Dickinson δήλωσε επίσης ενθουσιασμένος από την πλευρά του, προσθέτοντας ότι η πανδημία καθυστέρησε τη συνολική διαδικασία, καθώς ο δίσκος ηχογραφήθηκε το 2019 αλλά τα επακόλουθα πήραν χρόνο.

Ο τραγουδιστής ήταν επίσης αυτός που έκανε μνεία σε κομμάτια με διαφορετικό ήχο από το συνηθισμένο των Iron Maiden.

Τα τραγούδια έχουν πολλή ποικιλία, και κάποια είναι αρκετά μεγάλα σε διάρκεια.

Υπάρχουν επίσης ένα ή δύο τραγούδια που ακούγονται διαφορετικά από το συνηθισμένο μας στυλ, και νομίζω ότι οι οπαδοί των Iron Maiden θα βρεθούν προ εκπλήξεως – με την καλή έννοια ελπίζω!

Iron Maiden - Senjutsu - In The Studio II

Το ‘Senjutsu’ κυκλοφορεί σε διπλό CD και τριπλό βινύλιο, όπως προαναφέρθηκε, καθώς και σε πολυτελείς εκδόσεις χρωματιστού βινυλίου και boxset από επιλεγμένους πωλητές.

 

Iron Maiden - Senjutsu βινύλιο
Iron Maiden – Senjutsu βινύλιο

Καλή σας ακρόαση!

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!