Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στον Alan Di Perna για λογαριασμό του GuitarWorld, ο Jack White μίλησε για το ‘Seven Nation Army’, το κλασικό κομμάτι των White Stripes που σημείωσε και συνεχίζει να σημειώνει μεγάλη επιτυχία και αναγνωρισιμότητα.
Όπως εξήγησε ο Jack White, το εν λόγω κομμάτι το έγραψε ως «πείραμα» και δεν περίμενε πως θα έχει τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο:
Το ‘Seven Nation Army’ προέκυψε από την προσπάθειά μου να γράψω ένα κομμάτι χωρίς ρεφρέν, το οποίο να μπορέσει να τραβήξει την προσοχή του κόσμου.
Εκείνη την εποχή, πίστευα πως αυτό το πείραμα θα άφηνε ασυγκίνητη την πλειοψηφία του κόσμου. Ήταν μία πρόκληση για τον εαυτό μου: «Όχι, δεν θα έχω ρεφρέν στο κομμάτι, ας δούμε τι μπορώ να κάνω.»
Εντάξει, σε αυτό το κομμάτι τα καταφέραμε. Σε άλλα, όμως, είναι πιο δύσκολο.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Jack White κυκλοφόρησε πρόσφατα έναν πολύ ιδιαίτερο σόλο δίσκο και μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας στον σύνδεσμο που ακολουθεί: