Ο ενθουσιασμός για το Joker καλά κρατεί, με τους πιο σκληροπυρηνικούς θεατές να βλέπουν για δεύτερη ή και τρίτη φορά την ταινία, τόσο για να την απολαύσουν ξανά όσο και για να σκαλίσουν fan theories.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με μία από αυτές, ο Arthur Fleck δεν είναι ο πραγματικός Joker και εχθρός του Batman που όλοι γνωρίζουμε, αλλά ο άνθρωπος που τον ενέπνευσε…
Οι πιο παρατηρητικοί από αυτούς όμως, ανακάλυψαν ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για την ταινία, το οποίο με τη σειρά του γέννησε διάφορες θεωρίες.
Ο λόγος για τα ρολόγια που εμφανίζονται στο Joker. Τρία από αυτά, σε διαφορετικές σκηνές της ταινίας, δείχνουν την ίδια ώρα: 11:11.
Για πολλούς fans το παραπάνω γεγονός δεν αποτελεί σύμπτωση. Κατά τις δεισιδαιμονικές αντιλήψεις, η συγκεκριμένη ώρα συνδέεται την αφύπνιση της ψυχής και την παρουσία πνευμάτων. Οπότε σύμφωνα με μία διαδεδομένη fan theory, η συγκεκριμένη ώρα συμβολίζει τη μεταμόρφωση του Arthur Fleck σε Joker.
Φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος που ομολογουμένως δίνει μία πιο λογική εξήγηση:
Οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν ένα ρολόι χωρίς μπαταρίες το οποίο βλέπουμε στις δύο από τις τρεις παραπάνω σκηνές, ενώ στην τρίτη, απλώς έτυχε το ρολόι να δείχνει την ίδια ώρα.
Μάλιστα, σε μία άλλη σκηνή της ταινίας, εμφανίζεται καθαρά ένα διαφορετικό ρολόι που δείχνει… 10:40 και όχι 11:11, κάτι που μάλλον φανερώνει πως οι δημιουργοί δεν είχαν κανέναν σκοπό να παίξουν με τους δείκτες των ρολογιών.
Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Todd Phillips, απέρριψε τη συγκεκριμένη θεωρία, φυσικά με αινιγματικό τρόπο για να μην χαθεί το όποιο μυστήριο:
Όχι, δεν ξέρω… Νομίζω πως είναι σύμπτωση…
Για τα ρολόγια ρωτήθηκε και ο Joaquin Phoenix που απάντησε κάνοντας μία αναφορά στην περιβόητη θεωρία συνωμοσίας που αφορά τον Paul McCartney και τους Beatles (διαβάστε αναλυτικά εδώ).
Και αυτός αρνήθηκε πως το 11:11 σημαίνει κάτι:
Ο Paul είναι νεκρός, ο Paul είναι νεκρός! Ξέρω ότι υπάρχουν τέτοια πράγματα που βάλαμε στην ταινία.
Κάποια ίσως τα καταλαβαίνετε. Αλλά όχι, το 11:11 δεν σημαίνει κάτι για εμένα προσωπικά.