Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η τιμή πώλησης της κονσόλας του ‘The Dark Side Of The Moon’

Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon / Εξώφυλλο
Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon / Εξώφυλλο

Στις αρχές του μήνα, έγινε γνωστό πως η κονσόλα στην οποία «γεννήθηκε» το ιστορικό πλέον ‘The Dark Side Of The Moon’ των Pink Floyd, θα τεθεί σε δημοπρασία, με την τιμή του να αναμένεται να πιάσει 6ψήφιο νούμερο ($700.000 έλεγαν). Η δημοπρασία που υλοποιήθηκε από το website Bonhams, στο TCM Presents…Rock and Roll Through the Lens στη Νέα Υόρκη στις 27 Μαρτίου και η τελική τιμή της λειτουργικής ακόμα κονσόλας ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η EMI TG12345 MK IV, που αρχικά αποτελούσε εξοπλισμό των Abbey Road Studios του Λονδίνου πωλήθηκε πάνω από δύο φορές ακριβότερα απ’ την αρχικά εκτιμώμενη τιμή της, και συγκεκριμένα προς 1,8 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να αναφερθεί πως στην συγκεκριμένη κονσόλα είχαν ηχογραφήσει και άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες όπως οι Paul McCarney and Wings, George Harrison, Ringo Starr, Kate Bush και οι The Cure.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως το θρυλικό ‘The Dark Side Of The Moon’ είχε κερδίσει Grammy Καλύτερης Επεξεργασίας Ήχου, πράγμα πολύ λογικό αφού πίσω από την παραγωγή βρισκόταν ο Alan Parsons και γι’ αυτό η κονσόλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το άλμπουμ των Pink Floyd.

Διαβάστε ακόμα:

Το εξώφυλλο του ‘The Dark Side of the Moon’ σε 40 διαφορετικές εκδοχές [pics]

5 πράγματα που δεν ήξερες για το ‘The Dark Side Of The Moon’

Το ‘The Dark Side Of The Moon’ είναι το απόλυτο soundtrack του νέου Star Wars και υπάρχουν αποδείξεις