Η κόντρα μεταξύ των Iron Maiden και Metallica για τον τίτλο της μεγαλύτερης metal μπάντας είναι μεγάλη.
Όχι βέβαια ανάμεσα στους ίδιους, αλλά ανάμεσα στους οπαδούς τους. Οι ίδιοι μόνο σεβασμό τρέφουν για τον άλλον.
Ο Lars Ulrich, ντράμερ των Metallica, σε πρόσφατη συνέντευξή του, τονίζει μάλιστα το πόσο μεγάλη επιρροή υπήρξαν οι Iron Maiden στον ίδιο και στην μπάντα τους.
Διαβάστε τις δηλώσεις που παραχώρησε για λογαριασμό της Apple Music:
Η σχέση μου με τους Maiden πάει πίσω πολλά χρόνια, το 1981 στην Κοπεγχάγη, όταν ο Steve Harris και ο πρώτος τους τραγουδιστής, Paul Di’anno, ήταν αρκετά ευγενικοί και με κάλεσαν στο καμαρίνι τους καθώς καθόμουν και περίμενα έξω στο κρύο.
Ήταν ανέκαθεν η μπάντα που ενέπνευσε τους Metallica περισσότερο.
Είχαν πολύ cool εξώφυλλα, πολύ cool ιστορίες και νοιάζονταν απίστευτα πολύ για τους οπαδούς τους, σε πολύ βαθύ επίπεδο.
Τους τελευταίους τέσσερις, πέντε μήνες προσπαθούσα να κρατήσω τη φόρμα μου και όταν γυμνάζεσαι χρειάζεσαι κάτι για κίνητρο.
Οπότε συνήθιζα να βάζω τα πρώτα δύο άλμπουμ των Iron Maiden που είναι εκπληκτικά για να κάνεις γυμναστική.
Μακάρι λοιπόν να δούμε κάποτε μια κοινή περιοδεία των δύο αυτών γιγάντων της metal σκηνής, κάτι που κακά τα ψέματα είναι όνειρο των περισσοτέρων οπαδών.
Δείτε ακόμα: