Συναυλίες 2026: Ποιοι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Συναυλίες 2026: Ποιοι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Συγκροτήματα που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μεμονωμένα shows και σε μεγάλα φεστιβάλ το 2026!
2026: Τα συγκροτήματα που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
2026: Τα συγκροτήματα που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Παρά τα πολλά χρόνια και τις ιστορικές συναυλίες, ο κόσμος της μουσικής είναι μεγάλος και οι πρώτες εμφανίσεις στην Ελλάδα απέχουν πολύ από το να τελειώσουν.

Δεν μιλά κανείς για τη σκηνή του 21ου αιώνα εξάλλου χωρίς αναφορά σε Godsmack, Trivium, Limp Bizkit ή Three Days Grace και η διόρθωση της απουσίας των Foreigner, που χρειάστηκαν μόνο πέντε δεκαετίες για να έρθουν από τα μέρη μας δεν είναι μικρό πράγμα. Και φυσικά, οι Pantera, που έστω και 25 χρόνια μετά θα έρθουν στην Ελλάδα, έστω και με αλλαγμένη σύνθεση. Πολλά ονόματα, από το ευρύτερο φάσμα του σκληρού ήχου αλλά και πιο alternative σχήματα όπως οι Gorillaz με το αστραπιαίο sold out τους, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο συνδυασμός δε με τα μεγάλα ονόματα που έρχονται φέτος κάνει το καλοκαίρι του 2026 μοναδικό.

Πρώτες στην Ελλάδα και για το 2026 λοιπόν, εν συντομία παρακάτω:

Imminence

Σάββατο 4 Απριλίου – Floyd Live Music Venue

Οι Imminence έρχονται στην Αθήνα, το Σάββατο 4 Απριλίου 2026, για μία εμφάνιση στο Floyd Live Music Venue. Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του melodic alternative metalcore θα βρεθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας, ακριβώς τη στιγμή που η φήμη τους γιγαντώνεται, ως ένα από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα του σκληρού ήχου παγκοσμίως. Αξίζει να τους δείτε από κοντά και θα αποζημιωθείτε και με το παραπάνω!

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ

Imminence - 4/4/2026
Imminence – 4/4/2026

Eivør

Κυριακή 5 Απριλίου – Gagarin

Η τραγουδίστρια και συνθέτιδα από τα νησιά Φερόε που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από την τηλεοπτική σειρά ‘The Last Kingdom’, θα βρεθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2026 στο Gagarin για μια μοναδική συναυλία.

Τα τραγούδια και η εν γένει μουσική της έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο streams! Οι περιοδείες της ανά τον κόσμο γίνονται μπροστά σε ολοένα και μεγαλύτερο κοινό που κάνει κάθε συναυλία της sold out, καθώς η φήμη της ως μια από τις πιο μαγικές τραγουδίστριες της γενιάς της ολοένα και μεγαλώνει. Αδιαμφισβήτητα, μια από τις πιο ιδιαίτερες συναυλίες που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στη χώρα μας.

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ

Eivør live in Athens 2026
Eivør live in Athens 2026

Knocked Loose

Σάββατο 9 Μαΐου – Ολυμπιακό Στάδιο

Την παράνοια που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση-βόμβα της επιστροφής των Metallica στην Ελλάδα μετά από 16 χρόνια, την θυμάστε καλά. Το μεγαλύτερο συναυλιακό απωθημένο του εγχώριου κοινού θα εκπληρωθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2026 στο Ολυμπιακό Στάδιο, με ένα εκκωφαντικό sold out να το συνοδεύει.

Οι εξαιρετικοί Gojira που τους απολαύσαμε από κοντά το περασμένο καλοκαίρι έκαναν το πακέτο ακόμα πιο ελκυστικό, οι δε Knocked Loose που θα πατήσουν πρώτοι τη σκηνή προσθέτουν κάτι διαφορετικό στο live της χρονιάς που περιμένουμε με ανυπομονησία. Το καλύτερο ορεκτικό για να παραδώσει τη σκυτάλη στον όλεθρο των Gojira πριν τους μεγάλους της βραδιάς. Θα αντέξετε;

Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί

Metallica στο Ολυμπιακό Στάδιο - 2026
Metallica στο Ολυμπιακό Στάδιο – 2026

Limp Bizkit

Δευτέρα 15 Ιουνίου – Πλατεία Νερού

Ακόμα ένα όνομα που έχει εκτοξεύσει την εμπορικότητά του στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ όντας headliners σε μερικά από τα μεγαλύτερα. Ακόμα ένα όνομα που ζήταγε επίμονα ο κόσμος, έστω και αν τα early ’00s απέχουν… 25 χρόνια.

Οι Limp Bizkit πατάνε για πρώτη φορά το πόδι τους στην Ελλάδα, παρά το χαμό του μπασίστα τους συνεχίζουν τις περιοδείες τους και η Πλατεία Νερού πάει ολοταχώς για sold out. Περίπου 20.000 κόσμος αναμένεται να δώσει βροντερό παρόν αποδεικνύοντας ότι οι millenials γεμίζουν χώρους και διψάνε για live νοσταλγίας αλλά και παρόντος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτυ, οι Limp Bizkit ξέρουν άλλωστε να το κάνουν καλά. Ραντεβού εκεί, στις 15 Ιουνίου. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα support από το Release Athes για να απογειωθεί ακόμα περισσότερο η ημέρα!

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ

Οι Limp Bizkit στο Release Athens Festival 2026
Οι Limp Bizkit στο Release Athens Festival 2026

Deadletter

Κυριακή 21 Ιουνίου – Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ

Οι Deadletter έχουν χτίσει τη φήμη τους μέσα από ακατάπαυστες περιοδείες και εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις. Από τους δρόμους του Yorkshire ως έφηβοι μέχρι τις εμφανίσεις τους δίπλα σε ονόματα όπως οι Placebo, Yard Act, Do Nothing και Tropical Fuck Storm σε ευρωπαϊκές αρένες, το συγκρότημα έχει καλλιεργήσει ένα σταθερά αυξανόμενο και αφοσιωμένο κοινό.

Ήρθε η ώρα τους να παίξουν για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην ημέρα του David Byrne στο Release Athens x SNF Nostos

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ


Gorillaz

Πέμπτη 25 Ιουνίου – Πλατεία Νερού

Ίσως από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της περιόδου ανακοινώσεων, οι Gorillaz όχι μόνο έσκασαν από το πουθενά ως δυνατό όνομα για τη συναυλιακή σεζόν του 2026, αλλά χτύπησαν και δυνατά, ξεπουλώντας σε χρόνο ρεκόρ την Πλατεία Νερού και δείχνοντας ότι υπάρχει ισχυρή μερίδα οπαδών τους στην Ελλάδα που περίμενε πολύ, πολύ καιρό για αυτό. Τεράστιο εμπορικά όνομα που φιγουράρει στην πρώτη θέση μεγάλων ευρωπαϊκών φεστιβάλ…

Δικαίωση από εκεί που κανείς δεν το περίμενε λοιπόν και πλέον όλοι τους κοιτούν προς τον επόμενο Ιούνιο. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί

Gorillaz στο Release Athens Festival 2026
Gorillaz στο Release Athens Festival 2026

Three Days Grace

Κυριακή 28 Ιουνίου – Πλατεία Νερού

Ένα συγκρότημα που δεν περιμέναμε με τίποτα να δούμε από τα μέρη μας. To Release Athens Festival μας έπιασε στον ύπνο σε αυτήν την περίπτωση και έτσι οι Three Days Grace θα παίξουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 28 Ιουνίου 2026 στην Πλατεία Νερού!

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ


Black Veil Brides

Κυριακή 28 Ιουνίου – Πλατεία Νερού

Η ημέρα των Three Days Grace έχει ακόμα ένα ντεμπούτο! Support οι Black Veil Brides που έχουν εμφανιστεί στα σημαντικότερα rock και metal φεστιβάλ σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία, ενώ έχουν περιοδεύσει δίπλα σε κορυφαία ονόματα όπως οι Avenged Sevenfold και οι Mötley Crüe.

Πολύ καλό πακέτο τη συγκεκριμένη ημέρα, με συγκροτήματα που δεν περιμέναμε να δούμε στη χώρα μας.

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ


Pale Blue Eyes

Τετάρτη 1 Ιουλίου – Πλατεία Νερού.

Το βρετανικό σχήμα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πλαισιώνει ιδανικά τους Moby και Garbage, συμπληρώνοντας το lineup μιας ξεχωριστής φεστιβαλικής βραδιάς με τον ονειρικό pop ήχο του.

Οι Pale Blue Eyes είναι ένα σύγχρονο indie-pop τρίο με ρίζες στο South Devon και το Sheffield. Στον πυρήνα τους βρίσκεται το δίδυμο των Matt και Lucy Board, με τον μπασίστα Aubrey Simpson να συμπληρώνει τη σύνθεση. Συχνά συγκρίνονται με καλλιτέχνες όπως οι M83 και οι Slowdive, ωστόσο η ταυτότητά τους παραμένει διακριτή: λαμπερά synths, kraut αναφορές και shoegaze μελωδίες που ισορροπούν ανάμεσα στη νοσταλγία και την αισιοδοξία.

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ


Pantera

Πέμπτη 9 Ιουλίου – Πλατεία Νερού

Δεν ήρθαν όταν έπρεπε τη δεκαετία του ’90, δεν ήρθαν πριν χάσουμε δύο μεγάλους μουσικούς, αλλά για κάποια πράγματα αρπάζεις την πρώτη ευκαιρία που βρίσκεις και λες ότι ποτέ δεν είναι αργά.

Γιατί ναι, δεν μπορέσαμε να δούμε τους Pantera στα ντουζένια τους και να ακούσουμε τα τραγούδια τους από την κιθάρα και τα ντραμς που τα όρισαν, αλλά έστω και μετά από τόσο καιρό, αυτά τα τραγούδια θα ακουστούν στην Ελλάδα από το σωστό λαρύγγι, με το μπάσο που ήταν πάντα εκεί και δύο άλλους μεγάλους να τιμούν τους παλιούς.

Όχι, δεν θα είναι όπως θα ήταν το 1996. Αλλά ούτε είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να πούμε όχι.

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ


Trivium

Πέμπτη 9 Ιουλίου – Πλατεία Νερού

Ακόμα ένα όνομα που το ζητούσατε επίμονα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Το Release Athens Festival γιορτάζει δέκα χρόνια και αποφάσισε να μας τρελάνει με ονόματα που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα περάσουν από εδώ. Η προχωρημένη ημερομηνία που ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο live ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, για ένα όνομα που κάνει χαμό στο εξωτερικό και δεν είχε πάρει το ρίσκο κάποιος διοργανωτής να το φέρει από τα μέρη μας τόσα χρόνια.

Η ημέρα με τους Pantera αποκτά ακόμα μεγαλύτερο βάρος και το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Πλατεία Νερού οι Trivium θα κουβαλήσουν τον δικό τους κόσμο, που υπάρχει και είναι πολύς!

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ

Οι Trivium με τους Pantera στο Release Athens Festival 2026!
Οι Trivium με τους Pantera στο Release Athens Festival 2026!

Godsmack

Πέμπτη 23 Ιουλίου – Θέατρο Λυκαβηττού

Ο κόσμος διψάει για ονόματα που στο εξωτερικό κάνουν πανικό αλλά δεν είχαμε τη χαρά να τους δούμε στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, αφού πολλά συγκροτήματα του σκληρού ήχου έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στη χώρα μας ή επέστρεψαν με τελείως διαφορετικό status και ως headliners αρκετά χρόνια μετά. Συναυλίες όπως οι δυο των Parkway Drive, η πρώτη φορά των Bring Me The Horizon, Avenged Sevenfold, Spiritbox, η επιστροφή των Ghost και Bullet For My Valentine, έδωσαν την απαραίτητη φρεσκάδα στα καλοκαίρια μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε το Ejekt, ανακοινώνοντας τους Godsmack στο Θέατρο του Λυκαβηττού!

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ

Godsmack live in Athens 2026
Godsmack live in Athens 2026

Slaughter to Prevail

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026 – Floyd (Αθήνα)

Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 – Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη)

Όλεθρος, wall of death του θανάτου! Metalcore attack σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού οι Slaughter to Prevail θα παίξουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Δεν έχουμε να προσθέσουμε πολλά, ακόμα μια ανέλπιστη ανακοίνωση σε ένα καλοκαίρι ήδη φορτωμένο! Για να πειστείτε, όσοι δεν τους ξέρετε, ρίξτε μια ματιά σε live videos από τις συναυλίες τους. Όποιος αντέξει…

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ


Foreigner

Σάββατο 27 Ιουνίου – Κέντρο Αντισφαίρισης ΟΑΚΑ

Γιατί πήρε τόσο; Οι Foreigner κλείνουν πενήντα χρόνια πορείας στη μουσική και είναι πραγματικά απορίας άξιο το πως στο πέρασμα του χρόνου ουδέποτε βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως και φέτος η παράλειψη διορθώνεται. Μεγάλο όνομα που πολλοί θα ευχαριστηθούν και που δεν είναι και πολύ πιθανό να δούμε ξανά.

Εισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ


Blasphemy

Σάββατο 21 Νοεμβρίου – Temple Athens

Στις 21 Νοεμβρίου 2026, το Temple Athens θα βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι καθώς οι Blasphemy θα εξαπολύσουν το διαβόητο black metal του θανάτου. Σφυρηλατημένοι στο χάος και τη βεβήλωση, ο ήχος τους είναι καθαρός πόλεμος.

Δεν πρόκειται για συναυλία, αλλά για μια τελετουργία απόλυτης καταστροφής, όπου βασιλεύει το χάος και η πίστη γίνεται στάχτη.

Eισιτήρια διαθέσιμα ΕΔΩ


Για τις μεγαλύτερες ροκ και μέταλ συναυλίες, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον οδηγό μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

2026: Οι μεγάλες ροκ και μέταλ συναυλίες!


Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών:

Συναυλίες 2026: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Συναυλίες 2026: Πρόγραμμα & Εισιτήρια