Το πρώτο Σαββατόβραδο του Απριλίου είχε φτάσει και οι οπαδοί του σκληρού space/fuzz rock ήξεραν πως είχαν το καθιερωμένο, πλέον, ραντεβού τους με τους Αμερικάνους Monster Magnet. Όποιος έχει ασχοληθεί λίγο με τη μπάντα θα ξέρει ότι οι καλές εποχές τους είναι μεταξύ 1990-2003, ενώ οι πιο πρόσφατες κυκλοφορίες τους δεν ξεχωρίζουν. Φέτος τους πετύχαμε σε μια επετειακή περιοδεία που γιορτάζουν τα χρόνια τους στην A&M records, με την οποία κυκλοφόρησαν τα αριστουργήματα ‘Superjudge’, ‘Dopes To Infinity’ και ‘God Says No’, ενώ το 1998 κυκλοφόρησαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ ολόκληρης της stoner rock σκηνής, το ‘Powertrip’.
Παρά την αρκετά τσιμπημένη τιμή του εισιτηρίου, ο κόσμος τίμησε για μια ακόμα φορά τους rockers από το New Jersey, ενώ τη βραδιά άνοιξαν με το σύντομο σετ τους οι Headquake. Δεν τους πρόλαβα από την αρχή, όμως φάνηκαν αρκετά ενθουσιώδεις και ποιοτικοί, ενώ ο κόσμος απολάμβανε και με το παραπάνω τους ήχους τους και τη σκηνική τους παρουσία.
Μετά από σύντομη αναμονή, στη σκηνή ανέβηκε ο αρχηγός Dave Wyndorf με την παρέα του και αφού μας προειδοποίησαν πως πρόκειται για ένα τρελό live γεμάτο rock ‘n’ roll, μας καλωσόρισαν με δύο απανωτά χαστούκια. ‘Crop Circle’ και ‘Powertrip’ με την μπάντα σε πολύ καλή κατάσταση παρά τα παραπανίσια κιλά του Dave, τις αλλαγές στο lineup και τον μέτριο ήχο, και ανάγκασαν το υποψιασμένο κοινό να ανοίξει τα πρώτα pits ενώ τα ρεφρέν είναι τα ιδανικά για τραγούδι μέχρι ξελαρυγγιάσματος.
Κυριολεκτικά χωρίς διάλειμμα, οι Monster Magnet συνέχισαν να εκτοξεύουν riffs, κραυγές από τα μικρόφωνα και μελωδικά κουπλέ και ρεφρέν, πωρώνοντας τους παρευρισκόμενους που είχαν πλέον γεμίσει, όχι όμως ασφυκτικά, το χώρο. ‘Melt’, ‘Superjudge’ και ‘Twin Earth’ για τη συνέχεια μέχρι το ‘Look To Your Orb for the Warning’, να μας στείλει στο διάστημα με τα ψυχεδελικά leads και τον Wyndorf να μας θυμίζει πως το διαστημόπλοιο μας περιμένει στην εξώπορτά μας, έτοιμο να μας πάρει.
Κάτι τέτοιο έγινε στα καπάκια μιας και το ‘Dinosaur Vacuum’ σκόρπισε τον πανικό στο κοινό με την μπάντα να το απολαμβάνει, θυμίζοντάς μας γιατί θεωρούνται από τους καλύτερους παίκτες πάνω στη σκηνή. «Διάλειμμα» για την -ας πούμε- μπαλάντα ‘Cage Around the Sun’ που έριξε κάπως τους παλμούς. «I ‘ve got a nail in my head and I know that I am gone, when I am driving the Tractor on the drug farm» αναφώνησε ο τραγουδιστής και η μπάντα τα έκανε όλα λαμπόγυαλο περιγράφοντας την εμπειρία κάποιου που δοκιμάζει κάποιο ψυχεδελικό χάπι, ενώ η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο με το ‘Dopes to Infinity’. Είναι ειλικρινά αδύνατο να περιγράψω την αίσθηση που σου δίνει η ζωντανή εκτέλεση αυτής της κομματάρας. Βαρύ κι ασήκωτο riff, κουπλέ μελωδικό και ταξιδιάρικο, που όλο το μαγαζί τραγουδούσε εκκωφαντικά δυνατά, πωρωτικό ρεφρέν και δαιμονισμένο σόλο, και τελικά ένα ζεστό χειροκρότημα και αποθέωση για το συγκρότημα.
Η παράνοια δεν σταμάτησε εκεί. Μάλλον τώρα άρχιζε. Για τα επόμενα 6 περίπου λεπτά, ο καθένας μας ανέβηκε στην κορυφή του Γαλαξία και έγινε ‘Space Lord’, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στο εν χωρώ τραγούδι μαζί με τον Wyndorf. Space Lord Motherf… ξανά και ξανά με τους πάντες εκστασιασμένους να γιορτάζουν μια ακόμα εμφάνιση των τεράστιων Monster Magnet στα μέρη μας.
Το πρώτο διάλειμμα ήρθε για το encore, όμως σύντομα η μπάντα επέστρεψε με τα ‘I Want More’ και ‘Face Down’ ενώ το show έκλεισε με το ‘Negasonic Teenage Warhead’, αφορμή για το τελευταίο τραγούδι μέχρι βραχνάδας, χαρακτηριστικό του συγκροτήματος. Ιδρώτας, κλειστή φωνή, κούραση αλλά και φυσικά ικανοποίηση καθώς μια ακόμα επίσκεψη των Monster Magnet σε ελληνικά εδάφη ανήκει στο παρελθόν. Το ακριβό εισιτήριο, οι πολλαπλές επισκέψεις των Αμερικάνων στη χώρα μας αλλά και τα προβλήματα στον ήχο, δεν μείωσαν ούτε στο ελάχιστο τον ενθουσιασμό του κόσμου που δείχνει έμπρακτα την αγάπη του σε μια από τις ιστορικότερες μπάντες του ψυχεδελικού fuzz και φυσικά hard rock ήχου.
Εις το επανιδείν Space Lords…