Νέο EP στα σκαριά από τους Gojira

Gojira - Stranded (instance)
Gojira - Stranded (instance)

Στην εκπομπή The Metal Teddy Bear Experience του 90.3 WMSC-FM βρέθηκε πρόσφατα ο Joe Duplantier των Γάλλων Gojira και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πολυαναμενόμενο EP της μπάντας με τίτλο ‘Sea Shepherd’, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας.

Το (σχετικά) μακρινό 2011 μάλιστα είχαν δώσει μια πρόγευση του συγκεκριμένου μέσω του κομματιού ‘Of Blood And Salt’, το οποίο περιλάμβανε έκτακτες συμμετοχές των Devin Townsend και Fredrik Thordendal (Meshuggah). Τώρα, φαίνεται πως επιτέλους το νέο EP είναι και πάλι σε τροχιά κυκλοφορίας. Πιο συγκεριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του frontman:

Είχαμε ηχογραφήσει τέσσερα κομμάτια, ένα εκ των οποίον με τον Devin και τον Fredrik. Αυτό είναι το ‘Of Blood And Salt’ και είχε γίνει το 2011. Είχαμε ακόμα τρία κομμάτια σε σκληρό δίσκο ο οποίος κράσαρε, τα ανακτήσαμε με πολύ κόπο δύο χρόνια μετά. Ήμασταν όμως τότε σε ένα σημείο που, μέσα σε όλη τη λαίλαπα των albums και περιοδειών, δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε. Παρ’ όλα αυτά, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ένας μηχανικός ήχου δουλεύει πάνω σ’ αυτό στο studio. Επιτέλους θα το κάνουμε να συμβεί. Δεν θα δώσω συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Θα μιλήσω γι’ αυτό όταν θα αισθανθώ έτοιμος.

Τελευταίο δισκογραφικό πόνημα των Γάλλων αποτελεί το ‘Magma’ του 2016 (διαβάστε την κριτική μας εδώ), ενώ φέτος είχαμε τη χαρά να τους δούμε ζωντανά στο Rockwave Festival.

Ανταπόκριση / Rockwave Festival 2017, Day #3 (Evanescence, Gojira, Paradise Lost, Flogging Molly, Anathema, Epica, POEM, Tardive Dyskinesia)

Το «ευχαριστώ» των Gojira στο ελληνικό κοινό