Μπορεί όταν σκεφτόμαστε τον frontman των Iron Maiden το μυαλό μας να πηγαίνει απευθείας (και δικαιωματικά) στον Bruce Dickinson, αλλά η πραγματικότητα είναι πως από την μπάντα έχουν περάσει άλλοι δύο τραγουδιστές. Ο λόγος για τον Paul Di’ Anno, που ήταν ο πρώτος τραγουδιστής τους, για την περίοδο 1978-1981, έχοντας συμμετοχή μόνο στους δύο πρώτους δίσκους τους, και για τον Blaze Bayley ο οποίος μπήκε στη θέση του Dickinson την χρονική περίοδο 1994-1999, όταν ο δεύτερος είχε αφήσει προσωρινά την μπάντα ακολουθώντας σόλο καριέρα.
Οι δύο πρώην τραγουδιστές των Iron Maiden εξακολουθούν να είναι ενεργοί δισκογραφικά, ασχολούμενοι και οι δύο διάφορα projects, αλλά ο Blaze Bayley έχει ένα φιλόδοξο όραμα, το οποίο μοιράστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ποιο είναι αυτό το όραμα; Συναυλία των Iron Maiden και με τους 3 τραγουδιστές τους επί σκηνής! Βέβαια, ο Bayley δεν τρέφει αυταπάτες και γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό ανήκει στη σφαίρα της… φαντασίας, όπως δήλωσε στο Metal Talk.
Αυτό που θα γούσταρα πολύ να γίνει -και πάρα πολλοί fans μου το ζητάνε- θα ήταν μία συναυλία των Iron Maiden, για μία και μοναδική φορά, στην οποία θα είμαστε και οι 3 πάνω στη σκηνή! Δεν πρόκειται να συμβεί ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια αλλά όλοι οι fans μιλάνε γι’ αυτό και μου λένε: «Φαντάσου μετά τις συζητήσεις στις pubs! Άλλος θα λέει ότι εσύ ήσουν ο καλύτερος, άλλοι θα λένε για τον Bruce, άλλοι για τον Paul…» [γέλια]
Αν με ρωτάτε κατά πόσο θα ήθελα μια τέτοια συναυλία, η απάντηση είναι μάλλον ναι, μόνο και μόνο για την επικούρα της υπόθεσης… Πώς θα ήταν όμως; Ας κάνουμε μια μικρή σύγκριση, παραθέτοντας το ‘Iron Maiden’ που έχουν ερμηνεύσει και οι 3, και καναδυό ακόμα βίντεο, σε περίπτωση που δεν έχετε δει τους Bayley και Di’ Anno στις μεγάλες δόξες τους!
Και μερικά ακόμα ενδεικτικά βίντεο.