Ο Bob Dylan διασκευάζει (ξανά) Frank Sinatra!

Frank Sinatra / Bob Dylan
Frank Sinatra / Bob Dylan

Τον Μάρτιο αναμένεται να κυκλοφορήσει ο 38ος δίσκος του θρυλικού τραγουδοποιού -και πλέον βραβευμένου με Νόμπελ ΛογοτεχνίαςBob Dylan, ο οποίος θα τιτλοφορείται ‘Triplicate’ και θα αποτελείται από 30 τραγούδια-διασκευές κλασικών κομματιών της αμερικανικής ιστορίας.

Νέος τριπλός δίσκος από τον Bob Dylan

Ο δίσκος, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου 2017 από την Columbia Records θα αποτελέσει τον πρώτο τριπλό δίσκο της πολυετούς καριέρας του Dylan και η πρώτη γεύση δόθηκε στις 30 Ιανουαρίου με το ‘I Could Have Told You’, το οποίο κυκλοφόρησε στον δίσκο του Frank Sinatra‘Look To Your Heart’ του 1959, σε ενορχήστρωση Nelson Riddle.

Τώρα, έρχεται και το δεύτερο δείγμα από τον επερχόμενο δίσκο, αυτή τη φορά με το ‘My One And Only Love’, μία από τις πιο πολυδιασκευασμένες μπαλάντες, γραμμένη από τους Guy Wood (μουσική) και Robert Mellin (στίχοι).

Το τραγούδι έχουν διασκευάσει, μεταξύ άλλων, μεγαθήρια της μουσικής, όπως οι Chet Baker, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Paul McCartney, Rod Stewart και Sting με την εκτέλεση του Sinatra, όμως, να είναι αυτή που άφησε το στίγμα της περισσότερο.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Bob Dylan συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, διασκευάζοντας εμβληματικά τραγούδια παλαιότερων δεκαετιών, όπως έκανε στο ‘Fallen Angels’ του περασμένου έτους, αλλά και στο ‘Shadows in the Night’ του 2015, στο οποίο, μάλιστα, ο Αμερικανός τραγουδοποιός διασκευάζει αποκλειστικά τραγούδια που έγιναν γνωστά από τον Frank Sinatra.

Έλλειψη έμπνευσης ή απλά ένας ιδιαίτερος φόρος τιμής στα ιστορικά τραγούδια του παρελθόντος; Όπως και να ‘χει, μουσικά, το πρόσημο είναι θετικό…