Ο καλύτερος metal δίσκος κάθε χρονιάς από το 1970 έως σήμερα σύμφωνα με το Loudwire

Έχουν περάσει 47 χρόνια από τότε που οι Black Sabbath, με το ιστορικό πλέον, ομώνυμο ντεμπούτο τους, άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής. Από τότε, πολλά έχουν αλλάξει, τόσο στη μουσική βιομηχανία αυτή καθ’ αυτή αλλά και στο ίδιο το είδος, όμως ένα πράγμα μένει σταθερό: Η αγάπη του κόσμου για τη metal!

Το Loudwire συνέταξε άλλη μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λίστα, παρουσιάζοντας τον κορυφαίο μέταλ δίσκο για κάθε χρονιά από το 1970 ως και το 2016 και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους δούμε, ή μάλλον να τους ακούσουμε!

1970: Black Sabbath – Paranoid

Αρχές 1970 και οι Black Sabbath κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο, θέτοντας τα θεμέλια της metal και αλλάζοντας την μουσική μια για πάντα. Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της μάγισσας, η παρέα του Iommi ανεβάζει στα ράφια των δισκοπωλείων το ‘Paranoid’, και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία!

Ιστορίες και γεγονότα του δίσκου:

Black Sabbath – Paranoid: Η γέννηση ενός παρανοϊκού δίσκου


1971: Black Sabbath – Master Of Reality

Τρίτος κατά σειρά δίσκος των Sabbath, ένα album επιδραστικό που γέννησε ένα σωρό υποείδη της metal και υπήρξε το ευαγγέλιο για τις μετέπειτα doom και stoner κυκλοφορίες.

Black Sabbath – Master Of Reality: Ο δίσκος που γέννησε ένα σωρό υποείδη της metal


1972: Black Sabbath – Vol. 4

Η παραγωγικότητα των Βρετανών είχε χτυπήσει κόκκινο εκείνη την περίοδο, και το ‘Vol. 4’ ήταν το τέταρτο πόνημά τους μέσα σε δυο μόλις χρόνια.

Black Sabbath – Vol. 4: Η επισημοποίηση της κυριαρχίας τους


1973: Black Sabbath – Sabbath Bloody Sabbath

Οι Sabbath κυριαρχούν στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’70, και ξεφουρνίζουν ακόμα έναν άψογο δίσκο.

Geezer Butler: Η ατμομηχανή των Black Sabbath


1974: Budgie – In for the Kill

Πολλοί μπορεί να έμαθαν τους Budgie από την διασκευή των Metallica στο ‘Breadfan’, αλλά το βρετανικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1967 στο Cardiff είχε πολλά παραπάνω να πει.


1975: Black Sabbath – Sabotage

Black Sabbath εκτός συναγωνισμού. Το ‘Sabotage’ βάζει φρένο σε μια σειρά καινοτόμων δίσκων:


1976: Judas Priest – Sad Wings of Destiny

Κορυφαίος Priest δίσκος, επιτομή των heavy metal riffs, με πολλά κομμάτια-κορυφή.


1977: Scorpions – Taken By Force

Οι Scorpions δεν είναι μόνο μπαλάντες και ‘Holiday’. Ο τελευταίος τους δίσκος με το Uli Jon Roth στην κιθάρα και κάποιες από τις πιο hard εκδοχές τους.


1978: Judas Priest – Stained Class

Οι Judas Priest έχουν πάρει για τα καλά εμπρός και δυο χρόνια μετά το ‘Sad Wings of Destiny’ κυκλοφορούν το ‘Stained Class’. Από τα πρώτα riffs του ‘Exciter’ μπορεί να καταλάβει κανείς το τι θα ακολουθήσει.


1979: Motörhead – Overkill

Η πιο θορυβώδης μπάντα του κόσμου δεν θα μπορούσε να μην βρει την δική της θέση εδώ. Την ίδια χρονιά, εκτός από το ‘Overkill’, οι Motörhead κυκλοφόρησαν και το ‘Bomber’.


Επόμενη Σελίδα ►