Ο πρώην κιθαρίστας των Guns N’ Roses (2006-2014), Ron «Bumblefoot» (όπου «Bumblefoot» είναι ουσιαστικά μία μόλυνση που προσβάλλει τα πτηνά και τα τρωκτικά), αποκάλυψε ότι ο καρκίνος που τον ταλαιπωρεί επέστρεψε, έπειτα από τρία χρόνια από την επίσημη διάγνωση.
Ο Bumblefoot δήλωσε πως εγχειρίστηκε άμεσα, προκειμένου να αφαιρέσει δύο όγκους από την κύστη του, αφού έδειξε στους γιατρούς δύο video κατά τη διάρκεια της ούρησης, για να τους επισημάνει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και να τους πείσει να κάνουν περισσότερες εξετάσεις, παρότι εκείνοι ήταν άκρως καθησυχαστικοί.
Ειδικότερα, ο ίδιος δήλωσε στο Loudwire:
Πήγαινα σε διαφορετικούς γιατρούς και έλεγα «Αυτό δεν είναι φυσιολογικό». Μου έλεγαν «Απλώς μεγαλώνεις, είναι ο προστάτης σου». Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να «πατάει» τα 40 και να ουρεί αίμα. Όλοι συνέχισαν να με «γράφουν».
Επιπλέον, πρόσθεσε:
Τράβηξα το video για να δείξω στους γιατρούς τι συνέβαινε. Κράτησα το video ως μία υπενθύμιση να μην αφήνουμε τα πράγματα να περνούν έτσι. Είμαι χαρούμενος που το έκανα αυτό.
O κιθαρίστας λέει πως θα χρειαστεί να κάνει check-up ανά τρεις μήνες για τα επόμενα δύο χρόνια, εξαιτίας της μεγάλης πιθανότητας να εμφανιστεί ξανά ο καρκίνος. Επίσης, αποκάλυψε ότι έχει όζους και στους δύο πνεύμονες, οι οποίοι, βέβαια, είναι πολύ μικροί προκειμένου να αφαιρεθούν και πρέπει να τους παρακολουθεί. Όπως επιμένει και ο ίδιος, «όλα είναι καλά».
Στη συνέχεια, δήλωσε:
Είναι ο τρόπος που προσέχεις τον εαυτό σου που κάνει μεγάλη διαφορά όσον αφορά το πώς θα έρθουν τα πράγματα. Προσπαθώ πολύ σκληρά να είμαι χαρούμενος. Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα εκεί έξω. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να δημιουργώ μουσική, που μπορώ να κάνω αυτό που σχεδίασα πριν από 40 χρόνια με σπουδαίους ανθρώπους, για σπουδαίους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν είσαι άρρωστος ή υγιής, σημασία έχει να είσαι χαρούμενος και να έχεις μία καλή ζωή.