Ο Ronnie James Dio μιλά για τον ρόλο της θρησκείας στη μουσική, σε συνέντευξη που δεν είχε δημοσιευθεί!

Ronnie James Dio
Ronnie James Dio

Αν αγαπάς την metal, τότε σίγουρα αγαπάς και τον Ronnie James Dio. Ο θρυλικός τραγουδιστής με την αξεπέραστη φωνή «έφυγε» το 2010, βυθίζοντας στη θλίψη τους fans του, αλλά πολλά έχουν ειπωθεί γι’ αυτόν κατά καιρούς, κυρίως όσον αφορά τη σχέση του με τη θρησκεία.

Χθες, είδε το φως της δημοσιότητας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2004, σχετικά με το νόημα της metal μουσικής και τη σχέση της με τη θρησκεία. Η συνέντευξη συμπεριλήφθηκε στο ντοκιμαντέρ ‘Metal: A Headbanger’s Journey’, με τον παραγωγό του να ισχυρίζεται ότι ειπώθηκαν πολλά κατά τη διάρκειά της, που δεν μπορούσαν να μπουν στο ντοκιμαντέρ.

Μεταξύ άλλων, ο Dio είχε πει για το ‘Holy Diver’:

Έτσι όπως το βλέπω, ζούμε στον παράδεισο και ζούμε και στην κόλαση. Ο Θεός και ο διάβολος είναι εγγενείς σε καθέναν από εμάς. Είναι επιλογή μας το τι θα κάνουμε. Μπορούμε να πάρουμε τον δρόμο του καλού, μπορούμε να πάρουμε και τον δρόμο του κακού. Πρέπει να κάνουμε μια επιλογή. Το καλύτερο, φυσικά, είναι να κάνουμε το καλό, συμφωνώ απόλυτα με αυτό, αλλά και πάλι, επειδή η θρησκεία διδάσκεται τόσο άσχημα, νομίζω, ότι την έχω χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα της ανθρωπότητας.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω: