Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι μπασίστες στον κόσμο

Top-10 με τους πλουσιότερους μπασίστες στον κόσμο.

Μπάσο
Μπάσο

Το πόσο σημαντικός είναι ένας μπασίστας σε μια μια μπάντα το γνωρίζετε ήδη, και τα παλαιάς κοπής ανέκδοτα σύμφωνα με τα οποία οι μπασίστες είναι οι τύποι που απλά δεν μπορούν να κρατήσουν μια κιθάρα, απλά δεν υφίστανται στην πραγματικότητα.

Η σημερινή λίστα παρουσιάζει τους 10 πλουσιότερους μπασίστες αυτήν την στιγμή στον κόσμο, με την περιουσία τους να ανέρχεται συνολικά στα 2.5 δις δολάρια περίπου

10. Geezer Butler – $70 εκ.

Ο μπασίστας των Black Sabbath είναι υπεύθυνος για τον μοναδικό ήχο τους και τις καινοτομίες που εισήγαγαν στην μουσική. Από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν το wah pedal, και με τα περισσότερα συνθετικά credits στην δισκογραφία των προπατόρων της metal.


9. Bill Wyman – $80 εκ.

Μέλος των Rolling Stones και αρκετά solo albums, δουλειές που ήταν αρκετές για τον Bill Wyman ώστε να φιγουράρει στην συγκεκριμένη λίστα.


8. John Paul Jones – $80 εκ.

Όταν η κουβέντα πάει στα καλύτερα ρυθμικά μέρη στην ιστορία της μουσικής, το δίδυμο John Paul Jones-John Bonham των Led Zeppelin δεν γίνεται να απουσιάζει.

Μουσικός που δεν περιορίστηκε μόνο στο μπάσο και εκτός από τους Zep συνεργάστηκε και με τους R.E.M., Peter Gabriel, Paul McCartney, ενώ συμμετείχε και στους Them Crooked Vultures με τους Dave Grohl και Josh Homme.


7. Flea – $110 εκ.

Το νούμερο γίνεται εννιαψήφιο και ο πρώτος που σπάει το φράγμα είναι ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers. Από τα πιο χαρακτηριστικά σε ήχο μπάσα, ο Flea είναι αυτός που χαρίζει αυτήν την funky αίσθηση στα κομμάτια των Καλιφορνέζων.


6. John Deacon – $115 εκ.

Οι δίσκοι των Queen είναι από τους πιο ευπώλητους στην ιστορία της μουσικής, με αποτέλεσμα ο John Deacon να βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης.

Απολαύστε τον στην υπέροχη μπασογραμμή του ‘Another One Bites The Dust’:


5. Adam Clayton – $150 εκ.

Όταν είσαι μπασίστας στους U2 που έχουν συνδεθεί με την εμπορική επιτυχία, βλέπεις το πορτοφόλι σου να φουσκώνει συνεχώς.


4. Roger Waters – $270 εκ.

O Roger Waters είναι ο μπασίστας των Pink Floyd και έχει και αξιοσημείωτη solo καριέρα, οπότε αυτά από μόνα τους αρκούν.


3. Gene Simmons – $300 εκ.

Εμπορικά υπερεπιτυχημένοι οι Kiss, με τον Gene Simmons να θέλει να κατοχυρώσει πνευματικά δικαιώματα ακόμα στα metal horns…


2. Sting – $300 εκ.

Τραγουδιστής, συνθέτης και μπασίστας των Police και επιτυχημένος solo καλλιτέχνης, η περιουσία του Sting ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.


1. Paul McCartney – $1.2 δις

Μπασίστας στην μπάντα που άλλαξε μια για πάντα την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας και πολλά solo projects. O Paul McCartney σπάει το φράγμα του ενός δις δολαρίων…

Πηγή