Οι φίλοι των Beatles έχουν ακόμη ένα λόγο για να γιορτάσουν αυτά τα Χριστούγεννα.

‘Η τουλάχιστον αυτοί που ακούν μουσική από υπηρεσίες streaming. Και αυτό γιατί, όπως όλα δείχνουν, από αυτήν την παραμονή Χριστουγέννων και μετά, τα τραγούδια των Fab Four θα βρίσκονται σε κάποιες, αν όχι σε όλες, από τις πιο γνωστές πλατφόρμες μουσικού streaming όπως τα Spotify, Apple Music και Tidal (στο web radio του Pandora, όπου ισχύουν διαφορετικά νομοθετικά πλαίσια σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, τα τραγούδια των Beatles είναι ήδη διαθέσιμα).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Billboard, η Beatlemania στις παραπάνω πλατφόρμες, θα ξεκινήσει με τη διάθεση προς ακρόαση, αρχικά, του ‘White Album’, ενώ πολύ σύντομα έπονται και άλλοι δίσκοι των Σκαθαριών.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένο το εάν η άφιξη των Beatles στις υπηρεσίες αυτές θα είναι ταυτόχρονη ή εάν κάποιες από αυτές τελικά δεν θα συμπεριληφθούν στην συμφωνία με την Universal Music Group.

Πάντως, η εξασφάλιση της μουσικής των Beatles θα είναι σίγουρα μία τεράστια επιτυχία για οποιαδήποτα πλατφόρμα, καθώς το μυθικό βρετανικό συγκρότημα είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα που λείπει από το streaming τη δεδομένη στιγμή (αν προτιμάτε τους αριθμούς, οι Beatles έχουν πουλήσει μόνο στην Αμερική 178 εκατομμύρια δίσκους!), με τις διαπραγματεύσεις για την κατάληξη μίας συμφωνίας να τρέχουν εδώ και αρκετό καιρό.

Τώρα αν μιλάμε και για αποκλειστικότητα μίας από τις μεγάλες υπηρεσίες, τότε μιλάμε για θρίαμβο. Ας μην ξεχνάμε ότι την τελευταία διετία η βιομηχανία του μουσικού streaming έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο, ενώ τα έσοδα από τις ψηφιακές πωλήσεις τραγουδιών έχουν ήδη ξεπεράσει αυτή των CDs.

Μένει, λοιπόν, να περιμένουμε μέχρι την επόμενη Πέμπτη για να δούμε αν τελικά οι Beatles θα μας πουν ‘Hello’ και από τις πλατφόρμες μουσικού streaming.

The Beatles - Hello, Goodbye