Οι Clutch ανακοίνωσαν το δικό τους φεστιβάλ!

Neil Fallon (Clutch)
Neil Fallon (Clutch)

Οι Clutch, ένα από τα πιο «δυνατά» ονόματα του σκληρού ήχου την τελευταία 20ετία, με μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους (και στα κοινωνικά δίκτυα) «κέρασαν» τριπλά τους οπαδούς τους. Ο λόγος για την ανακοίνωση της επερχόμενης περιοδείας τους – η οποία ως τώρα περιορίζεται στις Η.Π.Α., τις δηλώσεις περί νέου υλικού, αλλά και την ανακοίνωση ενός ετήσιου φεστιβάλ που θα διοργανώνει από φέτος το συγκρότημα, ονόματι ‘Earth Rocker Festival’ – προφανώς εμπνευσμένο από τον ομώνυμο δίσκο του 2013.


Οι Clutch θα αρχίσουν να γράφουν νέα μουσική στις αρχές του 2017


Το φεστιβάλ αναμένεται να λάβει χώρα στις 20 Μαΐου στο Shiley Acres του Inwood της West Virginia και το line-up δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, όμως μπορούμε να ονειρευόμαστε ωραίες μουσικές, μιας και στην επιλογή των ονομάτων τον κύριο λόγο έχει το ίδιο το συγκρότημα.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε με κάποια λόγια από τον frontman των Αμερικανών, Neil Fallon, ο οποίος έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις περί νέου υλικού, το οποίο θα διαμορφώσει τον 12ο δίσκο του συγκροτήματος, μετά το άκρως επιτυχημένο ‘Psychic Warfare’ του 2015 (διαβάστε την κριτική μας εδώ).

Περιοδεύσαμε αρκετά μέσα στο 2016. Αυτή τη στιγμή, χαλαρώνουμε κάπως και ξεκινάμε την επεξεργασία κάποιων riffs για τον επόμενο δίσκο. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις προς το τέλος του χρόνου, πού και με ποιον δεν ξέρουμε ακόμα. Αυτή τη στιγμή, πάντως, είμαστε στο αρχικό στάδιο της σύνθεσης τραγουδιών και έχουμε αρκετές ιδέες. Σε άλλα νέα, την άνοιξη θα φιλοξενήσουμε το πρώτο ετήσιο ‘Earth Rocker Festival’, το οποίο θα γίνει στο Shiley Acres, West Virginia. Παίξαμε εκεί πέρσι και… τα έσπασε! Σκοπός μας είναι να έχουμε ποικιλία ονομάτων και μουσικών στυλ και αν όλα πάνε καλά, ελπίζουμε πως θα γίνει παράδοση και θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

Όσο περιμένουμε τα υπόλοιπα ονόματα του line-up ή κάποια ανακοίνωση για περιοδεία στα μέρη μας, δείτε εδώ τις πρώτες ημερομηνίες της περιοδείας με τους Lucero και τους The Sword.

Διαβάστε ακόμα:

Neil Fallon (Clutch): «Τα 10 albums που άλλαξαν τη ζωή μου»

Ο Neil Fallon επιλέγει ένα κομμάτι από κάθε δίσκο των Clutch, για την setlist υποθετικής συναυλίας

 

Clutch Tour Poster
Clutch / Tour Poster