Οι Linkin Park γράφουν με διαφορετικό τρόπο το 7ο άλμπουμ τους

Linkin Park - Chester Bennington & Mike Shinoda
Chester Bennington & Mike Shinoda

Πρώτα οι στίχοι και μετά η μουσική. Αυτή είναι η νέα προσέγγιση που, πλέον, ακολουθούν οι Linkin Park οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να γράφουν το νέο τους άλμπουμ, το 7ο κατά σειρά.

Το συγκρότημα μπήκε στο στούντιο στα τέλη της περασμένης χρονιάς για να γράψει το follow-up του ‘The Hunting Party’ που κυκλοφόρησε το 2014. Η ιδέα του να γράψουν πρώτα τους στίχους των νέων τραγουδιών τους, ήρθε από τον επί χρόνια παραγωγό της μπάντας, Rick Rubin, και σύμφωνα με τις δηλώσεις των Linkin Park, αυτό, δείχνει να αποδίδει:

Μιλώντας στο Billboard, ο Mike Shinoda μίλησε για αυτήν ακριβώς την αλλαγή:

Αυτό το πράγμα που είναι για μένα αξιοσημείωτο είναι το ότι προσεγγίζουμε τη διαδικασία ανάποδα, για εμάς. Συνήθως έρχεται πρώτα η μουσική και οι λέξεις δεύτερες – ακόμα κι αν αυτά απέχουν 30 λεπτά, συνήθως αυτό γίνεται. Η μουσική εμπνέει τις λέξεις. Και σε αυτή την περίπτωση είναι οι λέξεις και οι μελωδίες πρώτα, χωρίς τα tracks.

Με τον κιθαρίστα Brad Delson να προσθέτει:

Έχουμε επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στο να γράψουμε τραγούδια, όχι με ήχο, όχι με είδος μουσικής, όχι με ενορχήστρωση, αλλά με λέξεις και μελωδίες. Και αυτό είναι κάτι που ο Rick μας έλεγε πάντα να το κάνουμε, στο παρελθόν, και εμείς ποτέ δεν τον ακούγαμε και πάντα γράφαμε πρώτα τα tracks. Τώρα γράφουμε τραγούδια και μόλις τώρα αρχίζουμε να συνηθίζουμε αυτόν τον τρόπο.

Με τον DJ Joe Hahn, τέλος, να τονίζει πως οι Linkin Park έχουν «ένα βουνό από νέο υλικό» στη διάθεσή τους για το δίσκο. Η νέα δουλειά των Καλιφορνέζων αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του τρέχοντος έτους. Δείτε παρακάτω ένα μικρό teaser και μία φωτογραφία που ανέβασε η μπάντα από το στούντιο.

Διαβάστε ακόμα:

Chester Bennington: 5 κραυγές βγαλμένες από την κόλαση (ή τον παράδεισο)


Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.