More
  Αρχική Ειδήσεις Οι Metallica απειλούν να τελειώσουν καναδικό tribute band με Cease and Desist!

  Οι Metallica απειλούν να τελειώσουν καναδικό tribute band με Cease and Desist!

  Είναι από τις σπάνιες στιγμές που η ελληνική γλώσσα δεν έχει την ορολογία για να περιγράψει με σαφήνεια ένα γεγονός. Παρόλα αυτά αν και δεν είμαι νομικός, θα βάλω τα δυνατά μου. Οι Metallica λοιπόν, έχουν υπάρξει υπερπροστατευτικοί με το προϊόν τους (ή trademark στα Αγγλικά) αρκετές φορές στο παρελθόν, δυστυχώς όμως, είναι μια πρακτική που συνεχίζουν, με τελευταίο τους θύμα, ένα καναδικό tribute band στο οποίο απέστειλαν ένα έγγραφο “cease and desist”.

  Κάπου εδώ πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις. Tribute band, είναι ένα συγκρότημα, ταγμένο σε ένα άλλο μουσικό σχήμα, δηλαδή το πρώτο ασχολείται αποκλειστικά με διασκευές κομματιών του δεύτερου. Το cease and desist από την άλλη είναι ένα νομικό έγγραφο-απειλή, με το οποίο προειδοποιείται κάποιος πως αν δε σταματήσει μια παράνομη δραστηριότητα, ο αποστολέας θα κινηθεί νομικά κατά του παραλήπτη.

  Κάπου εδώ κλείνει η παρένθεση.

  Ο Joe Di Taranto των Warmachine τραγουδά και παίζει κιθάρα και στους Sandman στον ελεύθερο χρόνο του, ο οποίοι είναι ένα tribute band των Metallica. Λίγο πριν από ένα live τους λοιπόν στο Λονδίνο, έλαβαν ένα έγγραφο cease and desist συνταγμένο από τη δικηγορική ομάδα των Metallica με το οποίο τους απαγορεύουν να χρησιμοποιούν τόσο το όνομά τους όσο και τα επίσημα σήματα του συγκροτήματος, καθώς επίσης και το να προωθούν τις συναυλίες τους στο Facebook και το Youtube αναφέροντας τους ίδιους.

  Μετά από μια βροχή σχολίων στο Facebook, κάτω από το γράμμα που ανέβασε εκεί ο Di Taranto, έδωσε κάποιες περαιτέρω εξηγήσεις:

  Δεν θέλουν να χρησιμοποιούμε τη λέξη Metallica σε φράσεις, όπως για παράδειγμα: «Η tribute band των Metallica στον Καναδά» , ή το σήμα τους, που βέβαια δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ. Το μόνο που έχουμε κάνει, είναι να δανειστούμε τη γραμματοσειρά του St. Anger’ για να φτιάξουμε το δικό μας σήμα και μάλλον έχουν πρόβλημα με αυτό. Διορθώνεται εύκολα όμως.

  Δείτε το γράμμα και εσείς ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

  So as some of you may or may not know, in my spare time from WARMACHINE, I play in a couple tribute acts…One being a…

  Δημοσιεύτηκε από Joe Di Taranto στις Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

  Οι Metallica πάντως έχουν απασχολήσει πολλές φορές τα media με τέτοια κινήσεις, με σημαντικότερη τη μήνυση στη Victoria Secret, όταν είχε “τολμήσει” να κυκλοφορήσει κραγιόν με το όνομα τους.

  UPDATE: Το θέμα τελικά διευθετήθηκε, αφού με δήλωσή τους στο RollingStone, οι Metallica τόνισαν ότι ούτε τα μέλη ούτε και ο μάνατζερ τους είχαν γνώση του θέματος, το οποίο προέκυψε από «υπερβάλλοντα ζήλο» των νομικών εκπροσώπων τους. Μάλιστα, ο Lars Ulrich επικοινώνησε και με τον Di Taranto για να απολογηθεί για την αναστάτωση που προκλήθηκε εν αγνοία τους.

  Metallica:

  Έχουμε μεγάλο ιστορικό, όχι μόνο στο ότι απολαμβάνουμε τις tribute μπάτες, αλλά αρχίσαμε κι εμείς ως μία. Έχουμε επίσης ηχογραφήσει ένα διπλό άλμπουμ με διασκευές. Πάντα θα θυμόμαστε αυτές τις μέρες και θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα tribute bands, ακόμα και να τα προσκαλούμε να είναι supporting acts σε εμάς, σε διάφορες περιοδείες. Οι Sandman θα πρέπει να πετάξουν το γράμμα στα σκουπίδια.

  Joe Di Taranto (Sandman):

  (Ο Lars Ulrich) μου έδωσε εμένα και στη μπάντα τις “ευλογίες” του για να συνεχίσουμε όπως είμαστε. Θέλουν να συνεχίσουμε να αποτίουμε φόρο τιμής στους Metallica, με την πλήρη αποδοχή τους. Θα συνεχίσουμε να κουβαλούμε τη σημαία των Metallica, δυνατά και υπερήφανα!