Οι Pearl Jam έπαιξαν ολόκληρο τον δίσκο ‘Ten’ στη Philadelphia (vids)

Eddie Vedder
Eddie Vedder

Οι Pearl Jam έδωσαν τη 10η συνεχόμενη sold-out συναυλία τους στη Philadelphia των Η.Π.Α. και το γιόρτασαν παίζοντας ολόκληρο το ‘Ten’ – το καταπληκτικό πρώτο studio album τους που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1991!

Η συναυλία έλαβε χώρα στο Wells Fargo Center και αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκρότημα έπαιξε live αυτούσια μία δισκογραφική δουλειά της, ήταν η πρώτη που ερμήνευσε όλα τα τραγούδια του ‘Ten’, ακριβώς με τη σειρά που ακούγονται και στο δίσκο. Όπως και στην πρώτη από τις δύο συναυλίες στην πόλη, οι Pearl Jam ξεκίνησαν το live με το ‘Once’, για να ακολουθήσουν με τη σειρά τους τα ‘Even Flow’, ‘Alive’, ‘Jeremy’, ‘Black’ και όλα τα υπόλοιπα διαμαντάκια του ντεμπούτου τους. Ήταν σίγουρα μία καλή ευκαιρία για τους fans των Pearl Jam να ακούσουν ζωντανά τα ‘Oceans’, ‘Garden’, ‘Deep’ και άλλα κομμάτια που δεν ακούγονται τόσο συχνά σε συναυλίες της μπάντας.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 16 Απριλίου, όταν και εμφανίστηκαν στη Νότια Καρολίνα, οι PJ έπαιξαν ολόκληρο το ‘Vs.’.

Αξίζει ακόμη να προσθέσουμε πως οι Pearl Jam διασκεύασαν για ακόμη μια φορά το ‘Comfortably Numb’ των Pink Floyd, με τον Eddie Vedder να αναφέρει πριν από την ερμηνεία του, πως το κομμάτι γράφτηκε από τον Roger Waters στην πόλη της Philadelphia. Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα με το cover, παρακάτω, στο τέλος του άρθρου.

Δείτε στα βιντεάκια που ακολουθούν fan footage από τα τραγούδια του ‘Ten’ αλλά και άλλα που έπαιξαν στη συναυλία τους οι Pearl Jam: