Οι Smashing Pumpkins είναι κοντά στην επανένωση με το αρχικό τους line-up

The Smashing Pumpkins
The Smashing Pumpkins

Η επανένωση του αρχικού line-up των Smashing Pumpkins, είναι κάτι που φημολογείται εδώ και μήνες… Ο αρχικός τους ντράμερ, Jimmy Chamberlin, έχει επιστρέψει στο πλευρό του Billy Corgan εδώ και ένα χρόνο, αλλά η συζήτηση ουσιαστικά ξεκίνησε τον περασμένο Γενάρη όταν ο Corgan εξέφρασε δημόσια την επιθυμία του να τα ξαναβρεί με τους παλιούς του bandmates, κάτι που μερικώς πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα όταν στην ανοιξιάτικη περιοδεία των Pumpkins ο κιθαρίστας James Iha έκανε τρεις guest εμφανίσεις. Κάτι παρόμοιο όμως συνέβη και με την πρώτη μπασίστρια των Smashing Pumpkins, D’arcy Wretzky, η οποία δήλωσε πως «θα σκεφτόταν την επιστροφή της στην μπάντα» – μία δήλωση την οποία ακολούθησαν οι ευχές του Billy Corgan για τα γενέθλιά της: «Θα τα πούμε στην επόμενη περιοδεία, όπου και όποτε γίνει». Οπότε όπως καταλαβαίνετε, το reunion της μπάντας με τα όλα τα αρχικά της μέλη, φαίνεται πως σιγοψήνεται εδώ και καιρό…

Πριν από μερικές μέρες, όμως, ο Billy Corgan μας έδωσε ακόμη ένα hint πως η επανένωσή του με τους πρώην συνεργάτες του, με τους οποίους μεγαλούργησε στα ’90s, είναι στα σκαριά. Σε μία βίντεο-ανάρτησή του στο Facebook, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας, αφού μας ενημέρωσε πως έχει ολοκληρώσει ένα σόλο δίσκο και πως ετοιμάζει μία νέα μπάντα με μουσικούς που έχουν περάσει από το line-up των Pumpkins τον τελευταίο καιρό, άφησε ένα πολύ ενδιαφέρον υπονοούμενο για πιθανό reunion της μπάντας από το Chicago. Ίσως αυτή η ενημέρωσή που μας έδωσε, πρακτικά να σημαίνει πως θα σχηματίσει ένα νέο συγκρότημα με τους πιο πρόσφατους συνεργάτες του στους Smashing Pumpkins, για να δώσει χώρο στους παλιούς του bandmates να επανέλθουν στο γκρουπ.


Υπέροχη ακουστική διασκευή στο ‘Space Oddity’ από τους The Smashing Pumpkins (vid)


Ας δούμε όμως συγκεκριμένα τι είπε ο Corgan, φορώντας ένα μπλουζάκι των… Motörhead.

Σχετικά με το καινούριο του προσωπικό άλμπουμ:

Μόλις τελείωσα ένα σόλο άλμπουμ, θα δώσω περισσότερες πληροφορίες στο κοντινό μέλλον, αλλά είναι ηχογραφημένο και σχεδόν τελειωμένο. Δεν ξέρω πότε θα κυκλοφορήσει, ηχογράφησα αυτό το άλμπουμ μέσα σε δύο εβδομάδες στην California. Είναι όλα καινούρια κομμάτια και χαίρομαι πολύ.

Για το νέο συγκρότημα που ετοιμάζει:

Ακόμα, ο Jeff (Jeff Schroeder – κιθαρίστας των Smashing Pumpkins) και εγώ, θα ξεκινήσουμε μία νέα μπάντα. Νομίζω πως ξέρω πώς θα ονομάζεται, αλλά δεν θέλω να το πω ακόμα σίγουρα. Θα ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα να δουλεύουμε πάνω στη νέα μπάντα. Ο Jack Bates (μπασίστας), φίλος, θα συμμετέχει επίσης. Οπότε, για τώρα, το συγκρότημα θα είμαστε εγώ, ο Jeff, ο Jack και οι υπόλοιποι φίλοι μας που θα πάρουν μέρος επίσης: οι Katie Cole, Sierra Swan, Linda Strawberry και άλλοι. Θα είναι πολύ διαφορετική μουσική από τους Pumpkins.

Και όπως σας είπαμε, για το τέλος άφησε την αινιγματική αναφορά στους Smashing Pumpkins, με ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του:

Για τους Pumpkins, έρχονται μεγάλα πράγματα… Κάνουμε σχέδια… Δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω, αλλά θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ολόκληρο το βίντεο-post του Billy Corgan:

*AN UPDATE ON NEW MUSIC AND MY (OTHER) DAY JOB FROM WPC*

Δημοσιεύτηκε από The Smashing Pumpkins στις Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Δείτε ακόμα:

Οι Smashing Pumpkins διασκευάζουν ZZ Top!

Εσύ πόσα από αυτά τα 20 logos θρυλικών μπαντών μπορείς να βρεις;