Search
Close this search box.
Οι OM για μια συναυλία στην Αθήνα (2022)

Οι OM για μια συναυλία στην Αθήνα (2022)

Οι σαμάνοι του stoner - drone ήχου, OM, επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια συναυλία της Smoke the Fuzz Gigs!
OM
OM

Τελευταία ενημέρωση: Η συναυλία των OM ακυρώνεται

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Οι OM αποφάσισαν να ακυρώσουν ολόκληρη την επικείμενη ευρωπαϊκή τους περιοδεία, η οποία είχε επαναπρογραμματιστεί για το Μάιο-Ιούνιο του 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναγκαστικά ακυρώνεται και η επικείμενη εμφάνιση των OM στην Αθήνα, η οποία είχε επαναπρογραμματιστεί για την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, στο Gagarin 205 (OM live at Gagarin205 | Sunday 22/5/22).

Το συγκρότημα, θεωρώντας πως η παγκόσμια αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας του Covid-19 δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί και φοβούμενο τον οικονομικό αντίκτυπο που θα αντιμετώπιζε σε ενδεχόμενη περίπτωση μιας πιθανής απώλειας κάποιων ημερομηνιών λόγω αλλαγών τελευταίας στιγμής στην πολιτική περιορισμών κάποιων χωρών εν μέσω περιοδείας, αποφάσισε να ακυρώσει ολόκληρη την επικείμενη ευρωπαϊκή του περιοδεία.

Παρά τις βαρύτατες επιπτώσεις αυτής της μονομερούς απόφασης, όχι μόνο για τη δική μας διοργάνωση και τους συναδέλφους διοργανωτές όλων των χωρών που περιελάμβανε η εν λόγω περιοδεία, αλλά και για όλους τους συνεργάτες του συγκροτήματος, λόγω αμέτρητων ωρών εργασίας που αφιερώθηκαν και μη ανακτήσιμων εξόδων που έγιναν για μια τόσο πολύπλοκη διαδικασία και παραγωγή, χωρίς τελικά κανένα αντίκρυσμα, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να σεβαστούμε την απόφαση αυτή, τις ατομικές επιλογές του καθενός από τα μέλη της μπάντας και την ανάγκη τους να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς και άνετοι με τα ταξίδια, τις ζωντανές εμφανίσεις και τους περιορισμούς τους.

Η Smoke the Fuzz, παρά την έλλειψη οποιασδήποτε υπαιτιότητάς της για αυτή την εξέλιξη και τη διαβεβαίωση του συγκροτήματος ότι θα επαναπρογραμματίσει την ευρωπαϊκή του περιοδεία αμέσως μετά την επικείμενη επίσημη κυκλοφορία του νέου του δίσκου, αποφάσισε, προς αποφυγή περαιτέρω αναμονής και ταλαιπωρίας του κοινού, να προχωρήσει σε εξαργύρωση της αξίας των αγορασθέντων εισιτηρίων ως εξής:

– Μέσα στις ερχόμενες ημέρες, οι κάτοχοι των αγορασθέντων εισιτηρίων μέσω του δικτύου Viva (είτε online μέσω viva.gr ή τηλεφωνικά στο 11876, είτε από τα φυσικά σημεία του δικτύου Viva – Public, Reload Stores, WIND, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Spot Τεχνόπολης και Yoleni’s Hellas) θα ενημερωθούν λεπτομερώς, μέσω προσωπικού e-mail στη διεύθυνση e-mail που έδωσαν κατά την αγορά των εισιτηρίων, για την ακριβή διαδικασία επιστροφής της αξίας των εισιτηρίων σε μορφή ισόποσης αξίας voucher, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν (είτε οι ίδιοι οι αγοραστές είτε οποιοδήποτε άτομο της επιλογής τους) σε οποιαδήποτε άλλη επικείμενη (ήδη ανακοινωμένη ή μελλοντική) συναυλία της Smoke the Fuzz.

– Όσοι έχουν προμηθευτεί τρίπτυχα hard-copy εισιτήρια από τα επιπλέον φυσικά σημεία προπώλησης (Rhythm Records, Metal Era, Sound Effect Records), θα τα κρατήσουν και θα μπορούν με αυτά, χωρίς την ανάγκη καμίας περαιτέρω ενέργειας, να προσέλθουν σε οποιαδήποτε άλλη επικείμενη (ήδη ανακοινωμένη ή μελλοντική) συναυλία της Smoke the Fuzz και να τα ανταλλάξουν στην είσοδο με εισιτήριο ίσης αξίας της αντίστοιχης συναυλίας.

Πολύ σύντομα έρχονται και νέες ανακοινώσεις!

Ας ελπίσουμε ότι φτάνουμε στο τέλος αυτού του εφιάλτη.

Μείνετε ασφαλείς και ενωμένοι και… see you in the pit!


Οι σαμάνοι του stoner – drone ήχου, OM, επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια συναυλία της Smoke the Fuzz Gigs!

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου και πληροφορίες για τα εισιτήρια και τους τρόπους διάθεσης.

OM live – Κυριακή 22 Μαΐου 2022 – Gagarin 205

Πόρτες : 20:00
Έναρξη : 21:00
Τιμές εισιτηρίων: από €22
Σημεία προπώλησης :
Rhythm Records
Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια
τηλ. 210 384 1550
Metal Era
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια
τηλ. 210 330 4133
Sound Effect Records
Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια
τηλ. 210 825 9883

Αγοράστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας ΕΔΩ από viva.gr


Η θριαμβευτική επιστροφή των τεράστιων OM, μετά το συγκλονιστικό sold out live του 2018, είναι γεγονός!

Οι σαμάνοι του stoner/drone ήχου επιστρέφουν, αυτή τη φορά στη σκηνή του Gagarin 205, για μία ακόμη μυσταγωγία, στις 22 Μαΐου 2022, που υπόσχεται να ξεπεράσει ακόμη και την προηγούμενη και –κατά γενική ομολογία- πληρέστερη εμφάνισή τους επί ελληνικού εδάφους.

Η φλόγα που άναψε στο μυαλό του Ελληνικού κοινού ο Al Cisneros με ένα κερί επί σκηνής τον Ιούνιο του 2018, καίει ακόμη δυνατά, και μένει να δούμε αν η εμφάνισή τους στις θα κάνει αυτή τη φλόγα να θεριέψει ακόμη παραπάνω…

Όταν στα μέσα του 2000 ο Al Cisneros έθετε σε λειτουργία τα γρανάζια για το παράλογο project των ΟΜ, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως το πόνημα του θα μπορούσε να στεφθεί με επιτυχία, να εμπνεύσει μουσικούς και να «αιχμαλωτίσει» το αισθητήριο των fan του ακραίου ήχου.

Πίστεψε όμως ο Chris Hakius και αυτό ήταν αρκετό για να παραχθεί το συγκλονιστικό σερί των ‘Variations on a Theme’, ‘Conference of the Birds’ και ‘Pilgrimage’, κάνοντας όλα τα παραπάνω πραγματικότητα.

Μέσα από τις στάχτες των θρυλικών Sleep, οι δύο αυτοί μουσικοί Διόσκουροι μπόρεσαν να καλλιεργήσουν μια νέα οπτική, μία νέα φιλοσοφία πάνω στον ακραίο ήχο, με τον άρρηκτο δεσμό μπάσου και κρουστών να δείχνει το φως για τον δρόμο που πολλές μπάντες θα ακολουθούσαν στην επόμενη δεκαετία.

OM - Unitive Knowledge of The Godhead

Και αν για κάποια χρόνια οι ΟΜ αποτελούσαν το καλά φυλαγμένο μυστικό ορισμένων οπαδών του stoner ήχου, οι περίπου 3 χιλιάδες άνθρωποι που παραβρέθηκαν τον Ιούνιο του 2018 για να λάβουν μέρος στη μυσταγωγία των Cisneros, Amos και Lowe, αποδεικνύουν πως πλέον το έργο των ΟΜ αναγνωρίζεται και λατρεύεται από ένα σημαντικά μεγαλύτερο και ποικιλόμορφο κοινό.

Διότι ακόμη και αν το line up άλλαξε, οι μεγαλειώδης, μονολιθικές και ηχητικά πολυπολιτισμικές ιδέες της παρέας του Cisneros δε σταματούν να εκφράζονται με συνέπεια και άσβεστο πάθος, οδηγώντας αυτή την άνοιξη τους ΟΜ ακόμη και σε ένα από τα θρυλικά sessions του BBC Radio (το οποίο απαθανατίστηκε και σε ΕP).

Έτσι λοιπόν, με τη μεθυστική δυναμική των ‘God is Good’, ‘Advaitic Songs’ και όλων των άλλων ογκόλιθων που μας έχουν προσφέρει εδώ και 15 πλέον χρόνια, οι ΟΜ θα επιστρέψουν για συνταράξουν συθέμελα για ακόμη μία φορά τα συναυλιακά δεδομένα της χώρας.

Με ηχοτόπια που ταξιδεύουν, η σχεδόν ασκητική οπτική πάνω στον fuzz/drone ήχο υπόσχεται να μας παρασύρει σε ένα μουσικό διαλογισμό που μόνο εκείνοι μπορούν να παράγουν και να οδηγήσει σε ακόμη ένα παρατεταμένο standing ovation από το Ελληνικό κοινό.

Μας καλούν σε ακόμη ένα μαγικό μουσικό ταξίδι σε μία ζωντανή εμφάνιση από την οποία κανείς δεν πρέπει να λείψει.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για αυτό το ταξίδι, ακολουθώντας το κάλεσμα όπως λιτά περιεγράφηκε στο φανταστικό ‘Rays of the Sun/ To the Shrinebuilder’ με τρεις λέξεις που αποκρυσταλλώνουν την μουσική φιλοσοφία των ΟΜ:

Travel on. Freedom

OM live Αθήνα 2022
OM live Αθήνα 2022

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!