Search
Close this search box.
Psychotic Waltz: Στην Ελλάδα για δυο συναυλίες (2023)

Psychotic Waltz: Στην Ελλάδα για δυο συναυλίες (2023)

Οι Psychotic Waltz έρχονται για δύο εμφανίσεις μέσα στο 2023, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Πληροφορίες για εισιτήρια, τιμές και τρόπους διάθεσης.
Psychotic Waltz
Psychotic Waltz

Τελευταία ενημέρωση:

Οι προγραμματισμένες συναυλίες των Psychotic Waltz ακυρώθηκαν οριστικά.

Ακυρώθηκε η συναυλία των Psychotic Waltz
Ακυρώθηκε η συναυλία των Psychotic Waltz

Οι Psychotic Waltz έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δυο συναυλίες!

Οι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Μάιο συναυλίες τους στην Ελλάδα μεταφέρονται σε νέες ημερομηνίες.

Θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη και το Principal Club Theater την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, και στην Αθήνα και το Gagarin 205 LIve Music Space το Σάββατο 27 Μαΐου 2023.

Η επίσημη ανακοίνωση των Psychotic Waltz:

Οι Psychotic Waltz αποφάσισαν με απροθυμία να μεταφέρουν στο 2023 την προγραμματισμένη περιοδεία τους για τον Μάιο του 2022 και οποιεσδήποτε άλλες ημερομηνίες του 2022.

Δεδομένης της αβεβαιότητας που αντιμετωπίζει ο χώρος των περιοδειών αυτή τη στιγμή καθώς και της σημασίας των ατομικών επιλογών του καθενός από τα μέλη του συγκροτήματος και της ανάγκης να είναι απόλυτα άνετοι με τα ταξίδια, των ζωντανών εμφανίσεων και τους περιορισμούς που συνεπάγονται, το συγκρότημα πιστεύει ότι είναι καλύτερο να αναβληθούν οι ημερομηνίες μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση παγκοσμίως.

Εξαρχής οι περιοδείες δεν είναι το πιο εύκολο για εμάς.

Η πιθανή απώλεια οποιωνδήποτε ημερομηνιών σε μια τέτοια περιοδεία, είτε λόγω περιορισμών της τελευταίας στιγμής είτε λόγω έξαρσης κρουσμάτων στα μέσα της περιοδείας, θα είχε σημαντικό οικονομικό και υλικοτεχνικό αντίκτυπο που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εύκολα.

Το συγκρότημα είναι εξαιρετικά απογοητευμένο που δεν μπορεί να παίξει ξανά μπροστά σε όλους εσάς, αλλά ανυπομονούμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό.

Το τελευταίο μας άλμπουμ ‘The God-Shaped Void’ κυκλοφόρησε ένα μήνα πριν ξεσπάσει πέρυσι η πανδημία, οπότε ανυπομονούσαμε για την ευκαιρία να επιστρέψουμε στη σκηνή.

Επομένως, δεν παίρνουμε αυτή την απόφαση επιπόλαια, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό.»


Ακολουθεί αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Επαναλαμβάνουμε ότι, βάσει των όρων που αναγράφονται σε όλα μας τα εισιτήρια (τόσο στα εκδοθέντα μέσω viva.gr – όσο και στα δίπτυχα hard-copies – στην πίσω πλευρά), τα ήδη αγορασθέντα εισιτήρια δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν για τη νέα ημερομηνία.

Η θριαμβευτική επιστροφή των θρυλικών Psychotic Waltz για δύο μοναδικές ζωντανές εμφανίσεις:

Πέρασαν 9 σχεδόν χρόνια από τη μοναδική και αξέχαστη σε όσους παραβρέθηκαν εκεί εμφάνιση των ασύγκριτων Psychotic Waltz στη χώρα μας. 9 χρόνια που ο κόσμος τους ζητούσε όλο και περισσότερο και που περίμενε την κατάλληλη στιγμή να υποδεχτεί ξανά τα άξια τέκνα του San Diego της California.

Οι Psychotic Waltz δημιουργήθηκαν το 1986, από τις στάχτες των Aslan, με τον πυρήνα της τότε αρχικής τους μπάντας να παραμένει ο ίδιος.

Ο Buddy Lackey (νυν Devon Graves) στα φωνητικά και το φλάουτο, οι Dan Rock και Brian McAlpin στις κιθάρες, ο Ward Evans στο μπάσο και ο Norm Leggio στα τύμπανα.

Ύστερα από μία σειρά demo, ήρθε η ώρα του ντεμπούτου τους ‘A Social Grace’ το 1990 να τους καταστήσει ως μία από τις μεγαλύτερες μεταλλικές ελπίδες της εποχής. Γρήγορα έσπευσαν πολλοί να τους κατατάξουν στο κλασικό U.S. metal ή το progressive, ωστόσο η ουσία ήταν ότι η μουσική τους υπήρξε τόσο ευθεία που κάθε χαρακτηρισμός ωχριούσε μπροστά της.

... And the Devil Cried

Για πολλούς είναι μέχρι σήμερα η κορυφαία τους δουλειά και ένα από τα καλύτερα άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής. 2 χρόνια μετά, άλλαξαν ρότα με το πιο κλειστοφοβικό και πειραματικό ‘Into The Everflow’, ένα άλμπουμ που οδηγούσε τη μπάντα σε άλλο ήχο και θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο «δύσκολα» άλμπουμ σε αφομοίωση για την εποχή.

Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι δεν έχουν πιάσει «πλήρως» το τι συμβαίνει γύρω από αυτό το δίσκο και αντιμετωπίζεται ως ένα αποτέλεσμα που ποτέ ξανά δεν ακούστηκε όμοιο του.

Το 1994 με τους πάντες να μαλακώνουν τη μουσική τους ή να προσπαθούν να μοιάσουν στους Pantera, οι Psychotic Waltz κυκλοφόρησαν το ‘Mosquito’, για πολλούς η πιο απλοϊκή και ελεύθερη σε ερμηνείες δουλειά τους.

Έχαιρε πάλι της εκτίμησης του κόσμου, η οποία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το 1996. 2 χρόνια μετά λοιπόν (κατά την προσφιλή τους τακτική), το ‘Bleeding’ έγινε το αγαπημένο άλμπουμ των νεότερων οπαδών της μπάντας και είχαμε τη μοναδική αλλαγή στο Line-up τους, καθώς το μπάσο έπαιξε ο Phil Cuttino, ενώ στις κιθάρες συνεισέφερε και ο Steve Cox.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το συγκρότημα θα λάμβανε τη μεγαλύτερη δυνατή εμπορική επιτυχία, μία αιφνίδια διάλυση το 1997 έβαλε τέλος στα όνειρα μεγάλης μερίδας οπαδών και από ένα σημείο και μετά, αυτοί που περίμεναν σημεία ζωής από το συγκρότημα, έβρισκαν καταφύγιο σε σποραδικές κυκλοφορίες που πλέον έχουν γίνει ανάρπαστες και πανάκριβες για τον μέσο συλλέκτη.

Έτσι αρχικά κυκλοφόρησε το ‘Live And Archives’ το 1998 και την επόμενη χρονιά το ‘Dark Millenium’ προσπάθησαν να τέρψουν προσωρινά την δίψα του κόσμου.

Το 2004, ήρθε μία λύτρωση για όσους δε μπορούσαν να βρουν τα από καιρό εξαντλημένα άλμπουμ τους, καθώς η Metal Blade επανακυκλοφόρησε δύο διπλά κουτιά, το πρώτο με τα ‘A Social Grace”/”Mosquito’ και το δεύτερο με τα ‘Into The Everflow’/’Bleeding’ (συν το demo των Aslan μέσα, μεγαλεία).

Δε θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε ότι ήταν η στιγμή που πολλοί έστω ετεροχρονισμένα κατάλαβαν την αξία τους και η υστεροφημία τους απέκτησε μυθικές διαστάσεις.

Ενδιάμεσα ο Dan Rock δραστηριοποιήθηκε με τους υπέροχους Darkstar και τους ανεπανάληπτους End Amen, όπου στους τελευταίους είχε μαζί του και τον Norm Leggio.

Ο δε Buddy Lackey αφού είχε ήδη βγάλει το προσωπικό του άλμπουμ το 1993 (‘The strange mind of Buddy Lackey’), στη συνέχεια σχημάτισε τους Deadsoul Tribe, που αν και ηχητικά ελάχιστη σχέση είχαν, υπήρξαν το «ναρκωτικό» για τον μέσο οπαδό που ήθελε υλικό που να σχετίζεται με την παλιά αγαπημένη του μπάντα.

Στη συνέχεια συμμετείχε και στους The Shadow Theory, ενώ εκτέλεσε και χρέη παραγωγού (έχει συνεργαστεί μέχρι και με τη δική μας… Μαντώ! Κι όμως…).

Το 2010 ανακοινώθηκε επιτέλους η επανασύνδεση τους με το προαναφερθέν πέρασμα από τη χώρα μας να τους τοποθετεί στο πάνθεον του τι θα πει συναυλιακό συγκρότημα (εμφάνιση 2μιση ωρών με 28 κομμάτια!) και φτάσαμε στο 2020, όπου η μπάντα κυκλοφόρησε το πολυπόθητο ‘The God-Shaped Void’.

PSYCHOTIC WALTZ - While The Spiders Spin (OFFICIAL VIDEO)

Ένα αριστουργηματικό άλμπουμ το οποίο ήδη έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως και ο τύπος μιλάει ήδη από τον Φεβρουάριο για το πιθανό άλμπουμ της χρονιάς. Το πέμπτο τους άλμπουμ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το ‘Bleeding’ και τους οδηγεί (ελπίζουμε) σε ένα λαμπρό μέλλον, όπου και ο τελευταίος θα συνειδητοποιήσει την αξία του και δε θα χρειαστεί να χαθούν ξανά για χρόνια μέχρι αυτό να συμβεί.

Στις 26 Μάϊου του 2023 στη Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theater, και στις 27 Μάϊου 2023 στην Αθήνα και το Gagarin 205 (ο τόπος του «πρώτου εγκλήματος» και το μέρος που γράφτηκε η υπέροχη προ 8ετίας ανάμνηση), οι Psychotic Waltz αναμένεται να δώσουν άλλη μία αφοπλιστική απάντηση στο γιατί θεωρούνταν πάντα ιδιαίτεροι, ασύγκριτοι και γιατί μπήκαν βαθιά στις καρδιές του κόσμου.

Είναι βέβαιο ότι θα το θυμόμαστε (και πάλι για χρόνια) και θα τραγουδάμε παραφρασμένο τον διάσημο στίχο του ‘I Remember’ από το ‘A Social Grace’

Psychotic Waltz- live Αθήνα 2023
Psychotic Waltz- live Αθήνα 2023

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!