Search
Close this search box.
Οι Στέρεο Νόβα στο Release Athens Festival 2023: Ανταπόκριση

Οι Στέρεο Νόβα στο Release Athens Festival 2023: Ανταπόκριση

Στέρεο Νόβα, Leftfield, Marva Von Theo live στην 10η ημέρα του Release Athens Festival 2023. Οι εντυπώσεις μας από την Πλατεία Νερού.
Στέρεο Νόβα - Release Athens 2023
Στέρεο Νόβα - Release Athens 2023 / Afroditi Zaggana

Στέρεο Νόβα, Heftfield, Marva Von Theo, Junior SP – Πλατεία Νερού

Μπορεί στη χώρα να επικρατεί καύσωνας, αλλά το συναυλιακό καλοκαίρι πρέπει να συνεχιστεί. Το Release Athens Festival 2023 άνοιξε ξανά τις πόρτες του, αυτή τη φορά όμως είχαμε μια άσχημη είδηση προτού μπούμε στην Πλατεία Νερού.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της ημέρας, η διοργάνωση γνωστοποίησε πως οι Boy Harsher δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν. Συμβαίνουν κι αυτά, είναι πράγματα που μερικές φορές δεν μπορείς να ελέγξεις και δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη η διοργάνωση.

Με τα νέα αυτά δεδομένα και για να πέσει λίγο ακόμα ο ήλιος που έκαιγε, φτάσαμε στην Πλατεία Νερού με μια μικρή καθυστέρηση, λίγο πριν τελειώσει το DJ σετ του ο Junior SP, ο οποίος είχε έναν μάλλον άχαρο ρόλο, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να ζεστάνει το κοινό.

Μετά από λίγη ώρα, ανέβηκαν στη σκηνή οι Marva Von Theo. Οι Έλληνες μουσικοί έδωσαν ένα αξιοπρεπέστατο σόου, με πολλές ευχαριστίες για την ευκαιρία που τους δόθηκε, μας κέρδισαν και έκλεισαν και με ένα νέο τραγούδι. Με τον ήλιο να δύει στον αθηναϊκό ουρανό, πήραμε μια ανάσα, ξεκουράσαμε τα πόδια μας και πήραμε θέση για αυτό που θα ακολουθούσε.

Marva Von Theo - Release Athens 2023
Marva Von Theo – Release Athens 2023

Θέλετε την σύντομη ή την εκτενέστερη εκδοχή; Σε μια πρόταση, οι Leftfield τα σάρωσαν όλα! Με λίγες παραπάνω λέξεις, το συγκρότημα από την Βρετανία ήρθε στη σκηνή του Release Athens για να μαζέψει ιδρωμένα κορμιά από το πάτωμα. Με guest vocals και ένα σόου που κράτησε λίγο παραπάνω από μια ώρα, έμοιαζε με ένα ατελείωτο πάρτι που δεν ήθελες ποτέ να τελειώσει.

Τα τραγούδια εναλλάσσονταν χωρίς σταματημό, ο κόσμος στις πρώτες σειρές δεν σταματούσε να χορεύει και οι μικρές παύσεις, απλώς μας έδιναν την ευκαιρία να μαζέψουμε λίγες ακόμα δυνάμεις πριν το επόμενο τραγούδι. Τρομερή συνοχή, αδιανόητη ενέργεια και μάλλον έκλεψαν τις εντυπώσεις χθες!

Letfield - Release Athens 2023
Letfield – Release Athens 2023

Η ώρα είχε περάσει, οι πρώτες σειρές ήταν σαφώς πιο στριμωχτές πλέον και ο κόσμος ήταν έτοιμος για τους headliners της βραδιάς. Με σπάνιες εμφανίσεις και με μια βαριά ιστορία από πίσω τους, οι Στέρεο Νόβα είχαν υποσχεθεί ένα σπουδαίο σόου, αντίστοιχο της κληρονομιάς τους και μακάρι να μπορούσαμε να μιλήσουμε μόνο για αυτά, δυστυχώς όμως η πραγματικότητα ήταν λίγο διαφορετική.

Και λέμε δυστυχώς, επειδή μερικές φορές οι συζητήσεις για τον ήχο μιας συναυλίας, είναι σαν να μιλάς μόνο για την διαιτησία μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Καμιά φορά, πολύ απλά, χάνεται η ουσία. Πώς να μην ασχοληθείς όμως με αυτό το κομμάτι, όταν επηρεάζει τόσο πολύ την γενικότερη εμπειρία; Από το πρώτο κιόλας τραγούδι φάνηκε πως η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη.

Δε μπορούμε να μιλήσουμε για τους πίσω και τους τριγύρω (αν και με μια μικρή βόλτα η κατάσταση φάνηκε να είναι καλύτερη στα σημεία εκείνα), αλλά τουλάχιστον στις 8-10 πρώτες σειρές που βρισκόμασταν, το μπάσο κάλυπτε τα πάντα, δημιουργώντας μια βαβούρα που δεν σε άφηνε να απολαύσεις ούτε τις περίπλοκες συνθέσεις, ούτε τους υπέροχους στίχους (σε μερικά σημεία δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ούτε λέξη που έβγαινε από το στόμα του Κ. Βήτα).

Το δίδυμο είχε όρεξη (μπράβο για την τολμηρή επιλογή να βγουν με ολόσωμη φόρμα με τέτοια ζέστη), ο κόσμος χόρευε και τους χειροκροτούσε σε κάθε ευκαιρία, υπήρχε η καλή διάθεση από αμφότερες πλευρές, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι είναι από τις σπάνιες φορές που βλέπεις σε headliners να αδειάζει ο μπροστά χώρος όσο προχωράει η συναυλία.

Στα του σόου, οι Στέρεο Νόβα με μια εναλλαγή μεταξύ instrumental τραγουδιών και στιχουργικών κράτησαν το πάρτι για κάτι λιγότερο από δυο ώρες, με όμορφα πλάνα να τους περικυκλώνουν στις τρεις οθόνες που υπήρχαν. Ο Μιχάλης Δέλτα χαμογελούσε συνεχώς πίσω από τα decks, ο Κωνσταντίνος Βήτα έκοβε βόλτες σε όλο το stage για να μη χάσει τη σύνδεση με τα χιλιάδες των ατόμων που ήταν μπροστά του και η υπέροχη Iota Phi ανέβηκε για μερικά τραγούδια.

Στο encore πήγαμε αρκετά πιο πίσω και ο ήχος ήταν σαφώς βελτιωμένος. Ίσως αν ήμασταν εξαρχής σε άλλο σημείο, οι παραπάνω παράγραφοι να ήταν διαφορετικοί. Αλλά ήταν κρίμα που μια τέτοια βραδιά, μια γιορτή για το ιστορικό αυτό συγκρότημα, υπερκαλύφτηκε από το έντονο μπάσο.

Είπαμε, οι Στέρεο Νόβα έχουν τη δική τους ιστορία και η συγκεκριμένη βραδιά δεν θα αλλάξει κάτι από τα όσα προηγήθηκαν. Απλώς, μερικές φορές, είναι λογικό να υπάρχει μια μικρή απογοήτευση όταν έχεις υψηλές προσδοκίες.

Στέρεο Νόβα - Release Athens 2023
Στέρεο Νόβα – Release Athens 2023

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!