Search
Close this search box.
Rex Brown (Pantera): «Τα 10 άλμπουμ που μου άλλαξαν τη ζωή»

Rex Brown (Pantera): «Τα 10 άλμπουμ που μου άλλαξαν τη ζωή»

Οι 10 αγαπημένοι δίσκοι του Rex Brown.
Rex Brown
Rex Brown

«Είναι δύσκολο! Να διαλέξω 10 αγαπημένους δίσκους… Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εκεί έξω. Ακούω τα πάντα, από Sinatra μέχρι Slayer…». Κάπως έτσι αντέδρασε ο γνωστός μπασίστας (Pantera, Down, Kill Devil Hill), όταν κλήθηκε από το Music Radar να ξεχωρίσει 10 από τα αγαπημένα του άλμπουμ.

Τελικά, μετά από λίγη σκέψη, ο Rex Brown συνέταξε μία ενδιαφέρουσα λίστα με τα 10 άλμπουμ που είχαν σημαντική επίδραση πάνω του με διάφορους τρόπους. Ας δούμε τη δεκάδα, μαζί με τα όσα είχε να σχολιάσει για τον κάθε δίσκο.

1. Led Zeppelin – Physical Graffiti (1975)

Το ‘Physical Graffiti’ και το ‘Led Zeppelin III’ με άλλαξαν. Είμαι μεγάλος fan των Led Zeppelin. Άργησα να τους εκτιμήσω. Είχα κουραστεί από τους KISS και το ‘Love Gun’ και όλα αυτά. Πήγα πίσω και άκουσα αυτούς τους δίσκους που είχαν κυκλοφορήσει 3-4 χρόνια νωρίτερα. Είναι σπουδαία τραγούδια.

20 πράγματα που δεν ξέρατε για το ‘Physical Graffiti’


2. The Beatles – Revolver (1966)

Το ‘Revolver’ ήταν ένας από τους πρώτους δίσκους που με συνεπήραν. Δεν ξέρω γιατί συνεχίζω να επιστρέφω σε αυτό το άλμπουμ. Ο κόσμος λέει: «Φίλε το ‘White Album’!». Αλλά το ‘Revolver’ είναι τόσο καλό. Το άκουγα παιδί, είχε τόσα πολλά σπουδαία τραγούδια. Όλα δείχνουν να επιστρέφουν στους Beatles. Το βλέπω αυτό, αν και κλίνω περισσότερο προς τους Stones επειδή μου αρέσει το βρώμικο θράσος τους. Αλλά όταν μιλάμε για καθαρό γράψιμο τραγουδιών, πάντα μιλάμε για τους Beatles. Χωρίς τους Beatles, πολλοί από τους δίσκους αυτής της λίστας δεν θα υπήρχαν καν.

The Beatles - Eleanor Rigby (From "Yellow Submarine")


3. ZZ Top – Tres Hombres (1973)

Κάθε τραγούδι σε αυτόν τον δίσκο είναι σπουδαίο. Αν ακούσεις τον ήχο της κιθάρας του Billy Gibbons και τον τρόπο που συνδέει τα κομμάτια, είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους που μπορείς να έχεις.

ZZ Top - La Grange


4. Aerosmith – Rocks (1976)

Αυτό σίγουρα! Το λατρεύω, όπως και το ‘Get Your WIngs’. Άκουγα αυτόν τον δίσκο σε ένα παλιό στερεοφωνικό. Το έβαζα μόνο στο ένα ηχείο για να έχω περισσότερη ένταση. Και στο πίσω μέρος του άλλου ηχείου έβαζα χόρτο…

Back in the Saddle Again, Aerosmith


5. The Rolling Stones – Sticky Fingers (1971)

Λατρεύω ό,τι έκαναν οι Stones από το ’67 μέχρι το ’74. Ως μουσικός μπορώ να πω ότι πολλοί έχουν παραβλέψει αυτές τις δουλειές. Το ‘Sticky Fingers’ είναι ένα από τα αγαπημένα, και ξέρω ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, αλλά αν ακούσεις και το ‘Beggars Banquet’ ή ακόμα και το ‘Let It Bleed’, αυτά τα άλμπουμ δημιούργησαν την κουλτούρα που έχουμε σήμερα – πραγματικά το πιστεύω αυτό.

the rolling stones brown sugar


6. Stevie Wonder – Songs In The Key Of Life (1976)

Αν δεν πω αυτόν τον δίσκο, τότε δεν είμαι πραγματικός μουσικός. Αυτός ο δίσκος είναι απίθανος. Θυμάμαι να τον ακούω, και μπορούσες να ακούσεις τη χαρά να βγαίνει από τον Stevie. Είναι αγνός. Ένας θαυμάσιος δίσκος.

Stevie Wonder "I Wish"


7. KISS – Alive! (1975)

Δεν είχες ξαναδεί κάτι τέτοιο, τα ριφάκια ήταν τρελά. Και δεν εννοώ αυτά που έπαιζαν συνεχώς στο ραδιόφωνο αλλά το ‘Let Me Go, Rock ‘n’ Roll’ και όλα αυτά. Κοιτάζεις το εξώφυλλο και σε συνεπαίρνει. Έχει μερικά πραγματικά καλά τραγούδια.

KISS - Let Me Go Rock´n´Roll - Alive!


8. Humble Pie – Performance Rockin’ the Fillmore (1971)

Ένας από τους σπουδαιότερους δίσκους που φτιάχτηκαν ποτέ. Μόνο πέντε τραγούδια. Stevie Marriott: Αυτή η φωνή ήταν απίθανη. Ένας από τους δίσκους που είχαν τόση πολλή ένταση. Οι Humble Pie ήταν μία από αυτές τις μπάντες που μπορούσαν να κάνουν τα πάντα – και το έκαναν. Πραγματικά το απολάμβανα αυτό με αυτήν την μπάντα. Η φωνή του Stevie Marriott είναι στο Top 3 μαζί με τους Paul Rodgers και Steven Tyler.

Humble Pie - I Don't Need No Doctor


9. Black Sabbath – Master Of Reality (1971)

Δεν λέω ότι το ‘Master Of Reality’ είναι ο σπουδαιότερος δίσκος που έκαναν, αλλά είναι αυτός που με “έψησε” από τους Sabbath. Σε πολύ κόσμο δεν αρέσει το ‘Never Say Die’, αλλά πιστεύω πως είναι επίσης ένας από τους καλύτερους δίσκους τους.

BLACK SABBATH - Into the void

Master Of Reality: Ο δίσκος που γέννησε ένα σωρό υποείδη της metal


10. Soundgarden – Badmotorfinger (1991)

Πάντα ήμουν ο rock ‘n’ roll τύπος της μπάντας. Ένας από τους δίσκους που με σημάδεψαν ήταν το ‘Badmotorfinger’. Όταν άκουσα αυτόν τον δίσκο, αυτό ήταν. Από τότε κυκλοφόρησαν κι άλλους σπουδαίους δίσκους. Ακόμα προσπαθώ να ξεπεράσω αυτό που έγινε με τον Cornell, Θεέ μου.

Soundgarden - Rusty Cage

Βadmotorfinger: Ο καταιγιστικός δίσκος των Soundgarden

Δείτε ακόμα:

Οι 10 καλύτερες αμερικανικές μέταλ μπάντες σύμφωνα με το Loudwire

Dave Mustaine: «Οι 10 δίσκοι που μου άλλαξαν τη ζωή»

Corey Taylor: «Οι 10 δίσκοι που μου άλλαξαν τη ζωή»

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!