Search
Close this search box.
Συνέντευξη Rock ‘n’ Roll Children: «Πρέπει να τιμήσουμε το έργο του Ronnie James Dio»

Συνέντευξη Rock ‘n’ Roll Children: «Πρέπει να τιμήσουμε το έργο του Ronnie James Dio»

Οι Rock 'n' Roll Children μας αφιερώνουν λίγο χρόνο.
Rock 'n' Roll Children
Rock 'n' Roll Children

Εν αναμονή της προβολής του ντοκιμαντέρ ‘Dio: Dreamers Never Die’ στα πλαίσια του Gimme Shelter Film Festival, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μερικές ερωτήσεις και στους Rock ‘n’ Roll Children, τη σπουδαία ελληνική tribute μπάντα που χρόνια τώρα συνεισφέρει στη διατήρηση της κληρονομιάς του Μεγάλου Κοντού και που φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από τέτοια ημέρα.

Ποιος καταλληλότερος να μας μιλήσει για το τι σημαίνει ο Dio για το κοινό και το χώρο λοιπόν;

Rock ‘n’ Roll Children – Συνέντευξη

Ίσως προφανής η απάντηση, αλλά γιατί Dio; Η κληρονομιά του ως performer; Ο ακόμα πρόσφατος, τότε στην αρχή, θάνατός του; Άκρατος θαυμασμός και απωθημένο χρόνων;

Πραγματικά, όλα μαζί! Τα αντανακλαστικά ενεργοποιήθηκαν αυτόματα την επομένη του χαμού του.

Είπαμε από κοινού πως πρέπει να τιμήσουμε το έργο αυτού του καλλιτέχνη, τόσο σε μουσικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, παίζοντας τα τραγούδια του και τραγουδώντας τους στίχους του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Τι σημαίνει για τους Rock ‘n’ Roll Children το να παίζουν τα τραγούδια του Dio ζωντανά; Τι συναίσθημα αφήνει το να βρίσκεστε στο σανίδι, δίνοντας πάλι ζωή στα κλασικά του κομμάτια;

Πραγματικά, νιώθουμε δέος. Οι όποιες αρχικές σκέψεις δισταγμού για το αν θα μπορέσουμε να αποδώσουμε με σεβασμό τα κομμάτια του, ξεπεράστηκαν στην πρώτη πρόβα.

Όχι επειδή ήμασταν καλοί αλλά επειδή νιώσαμε αυτό το συναίσθημα, τον ενθουσιασμό, την ικανοποίηση και το σεβασμό προς την ιστορία του.

Ποιος είναι ο στόχος σας όταν παίζετε τα τραγούδια; Πιστότητα στην εκτέλεση; Συναισθηματική απόδοση; Η παράσταση και η θεατρικότητα;

Ουσιαστικά ένα κράμα όλων αυτών. Προφανώς δε θα μπορούσαμε ποτέ να αποδώσουμε πιστά τα τραγούδια του.

Αυτό που κάναμε λοιπόν ήταν να μάθουμε τα τραγούδια του (ως μουσικοί) και σε συνδυασμό με το δικό μας προσωπικό στοιχείο, να παρουσιάσουμε κάτι τίμιο και αληθινό, πάντα με σεβασμό στο πρωτότυπο υλικό και τους μουσικούς που έχουν παίξει σε αυτό.

Βρίσκετε ποτέ δύσκολο το να παίξετε κομμάτια λόγω της προαναφερθείσας προσέγγισης; Κομμάτια που δεν μπορείτε πάντα να τα κάνετε να ακουστούν όπως θα θέλατε;

Νομίζω πως αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα των μουσικών. Πάντα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις… Αλλά η αλήθεια είναι πως πλέον δεν μπαίνουμε σε αυτήν τη διαδικασία. Είμαστε “αυτοί” και κάνουμε “αυτό”.

Ο σεβασμός προς το υλικό, τους μουσικούς και φυσικά τον ίδιο τον Ronnie, είναι ο οδηγός.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που δεν θα παίζατε ποτέ;

Ειλικρινά, όχι. Θα θέλαμε να παίζουμε όλα τα κομμάτια του.

Το ότι δεν το κάνουμε δεν έχει να κάνει με επιλογή ή αποκλεισμό τραγουδιών. Εννοείται πως αρχικά υπήρξαν σκέψεις του στυλ πώς θα παίξουμε το Stargazer ή το Gates Of Babylon, αλλά πλέον έχουμε βρει το δρόμο μας, τεχνικά και συναισθηματικά.

Ποιο είναι το τραγούδι ή τα τραγούδια που σας αρέσει περισσότερο να παίζετε;

Λατρεύουμε να παίζουμε κομμάτια όχι πρώτης γραμμής, όπως το ‘Lock Up The Wolves’, το ‘Night People’ ή το ‘Challis’. Βέβαια, όπως καταλαβαίνεις, αυτού του τύπου τα κομμάτια δεν μπορούν να βρίσκονται στο setlist σε κάθε συναυλία.

Τα κλασικά τραγούδια του είναι τόσα πολλά και ο κόσμος διψάει γι’ αυτά. Οπότε, θα σου πω τα σίγουρα ‘Stargazer’, ‘Heaven & Hell’ και ‘Don’t Talk To Strangers’.

Οι προτιμήσεις σας επί σκηνής ταυτίζονται και με τις προτιμήσεις όταν βάζετε να ακούσετε οι ίδιοι Dio, ή υπάρχουν κομμάτια που μπορεί να μην απολαμβάνετε να παίζετε πολύ αλλά λατρεύετε να ακούτε;

Νομίζω πως έχει συμβεί το αντίθετο. Να παίξουμε δηλαδή κάποιο κομμάτι του, που ενδεχομένως δε θα ήταν επιλογή για άκουσμα σε μια παραδοσιακή playlist, αλλά σε κατάσταση απόδοσης στο στούντιο ή στη σκηνή, να μας έκανε να επανεκτιμήσουμε.

Ο Dio είναι αγαπημένος τραγουδιστής αμέτρητων ανθρώπων και σίγουρα οι αντιδράσεις ποικίλλουν όταν κάποιος οπαδός ακούει tribute μπάντες για μουσικό τέτοιου μεγέθους. Πώς είναι συνήθως η αντιμετώπιση του κόσμου προς τους Rock ‘n’ Roll Children; Σέβονται και υποστηρίζουν αυτό που κάνετε; Υπάρχουν άτομα που βλέπουν εχθρικά τις διασκευές σας;

Πραγματικά η αντίδραση του κόσμου ήταν πολύ θετική από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη συναυλία της μπάντας. Και αυτό ήταν που μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε.

Η αρχική μας σκέψη ήταν να κάνουμε μια και μόνο φιλανθρωπική συναυλία, ένα χρόνο μετά τον χαμό του Dio, και τέλος. Ήταν τέτοιο όμως το feedback του κόσμου που είπαμε, ας το ξανακάνουμε!

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το ‘Rock In Dio’ έχει γίνει πλέον θεσμός, φτάσαμε στο Vol. 10 και αυτό μόνο στον κόσμο μπορεί να πιστωθεί.

Σε καταστάσεις Tribute Band πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις/γνώμες από τους ακροατές. Εμείς κρατάμε τα καλά και τα – εποικοδομητικά – κακά και συνεχίζουμε

Υπάρχει κάποιο άλλο συγκρότημα, tribute και μη, από το οποίο να σας αρέσει να ακούτε τραγούδια του Dio;

Βεβαίως! Έχουμε ακούσει εξαιρετικές διασκευές κατά καιρούς. Αγαπημένοι μας σίγουρα είναι οι Russell Allen και Jorn Lande οι οποίοι έχουν αποδώσει καταπληκτικά τραγούδια του Dio (μαθητές του θαρρώ και οι δύο).

Ευχαριστούμε τους Γιάννη Παπανικολάου, Μανόλη ΤσίγκοΓιάννη ΤσίμαΝίκο Αναστασιάδη και Γιώργο Γεωργίου των Rock ‘n’ Roll Children και αναμένουμε να τους απολαύσουμε και επί σκηνής, σε ιδανικό συνδυασμό με το ‘Dio: Dreamers Never Die’.


Το Gimme Shelter Film Festival επιστρέφει! Όλες οι λεπτομέρειες


Rock 'n' Roll Children
Rock ‘n’ Roll Children
Dio - Rock 'N' Roll Children

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!