Η ιστορική πρώτη συναυλία των Rolling Stones στην Κούβα (pics+vids)

Η ιστορική πρώτη συναυλία των Rolling Stones στην Κούβα
Η ιστορική πρώτη συναυλία των Rolling Stones στην Κούβα

Οι Rolling Stones, που περιόδευαν αυτήν την περίοδο στη Λατινική Αμερική, αποφάσισαν να κάνουν μια ιστορική επίσκεψη στην Κούβα, όπου η θρυλική μπάντα έπαιξε μια δωρεάν συναυλία στην Αβάνα!

To teaser της συναυλίας τους:

Το ταξίδι είχε σχεδιαστεί πριν από αρκετούς μήνες, και οι Πέτρες με μια setlist που περιλαμβάνει κλασικά διαμάντια της δισκογραφίας τους, ρόκαραν τον κουβανικό λαό ο οποίος πλημμύρισε το Ciudad Deportiva de la Habana!

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο συναυλιακό χώρο πολλές ώρες πριν την έναρξη του live, κάποιοι μάλιστα είχαν κατασκηνώσει από την προηγούμενη ημέρα, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το πλήθος ξεπέρασε τους 500.000 ανθρώπους! Κόσμος είχε ακροβολιστεί σε ταράτσες γειτονικών κτηρίων, ενώ οι δρόμοι που οδηγούσαν στο χώρο είχαν γεμίσει:

Ο Eddie Escobar, 45 ετών, ιδρυτής ενός από τα λίγα live rock clubs στην Αβάνα, θυμήθηκε τις εποχές που προσπαθούσε να βρει δίσκους ή να ακούσει από κάποια πειρατική συχνότητα μπάντες όπως οι Rolling Stones, Led Zeppelin, Pink Floyd. Ενθουσιασμένος δήλωσε:

Oι Rolling Stones στην Κούβα… Είναι ένα όνειρο! H rock μουσική μπορεί να τα αλλάξει όλα…

Rolling Stones Cuba
Το πόστερ της ιστορικής συναυλίας