ADVERTISING

Ron McGovney: «Οι Metallica ανέχονταν τον Dave Mustaine επειδή ήταν πολύ καλός κιθαρίστας»

Ο Ron McGovney θυμάται...
James Hetfield, Ron McGovney, Lars Ulrich και Dave Mustaine.
James Hetfield, Ron McGovney, Lars Ulrich και Dave Mustaine.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρώτος μπασίστας των Metallica, Ron McGovney, θυμάται και διηγείται ιστορίες από τα πρώτα χρόνια της συνεργασίας τους και πιο συγκεκριμένα από τη σχέση του με τον Dave Mustaine.

H παραμονή του Ron McGovney στους Metallica ήταν αρκετά σύντομη. Διετέλεσε ως μέλος τους για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και οι σχέσεις του με τον Dave Mustaine δεν ήταν και οι καλύτερες. Ο ίδιος θυμάται διάφορα περιστατικά του Mustaine εναντίον του.

Και ο Lars και ο James, όλοι μας κάναμε παρέα και πίναμε αλλά δεν βγαίναμε τελείως εκτός εαυτού. Ο Dave όμως μερικές φορές μπορούσε να φορτώσει τόσο, που έβγαινε εκτός ελέγχου. Και δεν ήταν καλό όποτε αυτό συνέβαινε.

Έμφαση δίνει στο γεγονός όπου ο Mustaine είχε ρίξει μπύρα πάνω στο μπάσο του McGovney, προκαλώντας του ηλεκτροπληξία, όταν ο δεύτερος πήγε να τα συνδέσει.

Αποφάσισε ότι δεν με συμπαθούσε. Δεν ήμουν εκεί, οι παλιοί μου φίλοι τον άφησαν στο σπίτι κι εκείνος απλά πήρε μια μπύρα και την έριξε πάνω στο μπάσο μου.

Δεν γνωρίζω. Αυτοί οι τύποι τον θαύμαζαν κατά κάποιο τρόπο. Αλλά θα του έλεγα «E φίλε φέρεσαι σαν ηλίθιος. Μην έρχεσαι σπίτι μου, μη καταστρέφεις τα πράγματά μου». Αλλά εκείνοι δεν του είπαν τίποτα.

«Επειδή ήταν πολύ καλός κιθαρίστας;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Ναι. Δεν του άρεσε που του είπα αυτό που σκεφτόμουν. Αλλά, ναι, αποφάσισε ότι δεν με συμπαθούσε. Υπήρξε ένα διάστημα που διακινούσε χόρτο. Και το έφερε σπίτι μου. Γιατί φοβόταν να το αφήσει στο δικό του σπίτι, μήπως και του το έκλεβε κάποιος. Εγώ όμως σκεφτόμουν «Όχι, δεν το νομίζω».

Έπειτα πήρε κάποια pitbull. Tα έφερε στο σπίτι μου. Ήμουν στο ντουζ. Κι ο James είπε «Δεν μπορείς να έχεις αυτά τα σκυλιά εδώ». Ξεκίνησαν να χοροπηδάνε και να γραντζουνάνε το αυτοκίνητό μου. Κι ενώ ο James τα μάλωσε, ο Dave ο οποίος ήταν πιωμένος τσαντίστηκε μαζί του.

Άκουσα τη διαμάχη, βγήκα γρήγορα από το ντουζ, με μια πετσέτα και τους είδα να βρίσκονται πολύ κοντά. Τότε ξαφνικά ο Dave χτύπησε τον James στο πρόσωπο. Τότε εγώ πήδηξα πάνω στον Dave και μ’ έριξε πάνω σε ένα τραπεζάκι. Τότε του είπαμε «Φεύγεις από την μπάντα». Τον διώξαμε επιτόπου.

Οπότε μάζεψε όλα τα πράγματά του κι έφυγε. Την επόμενη ημέρα γύρισε και μας ρώτησε θλιμμένα αν μπορεί να επιστρέψει στο συγκρότημα. Του είπαμε «Οk, δεν έχουμε κάποιον άλλο κιθαρίστα οπότε ναι, είσαι ξανά στην μπάντα».

Στη συνέχεια, ο Ron θυμάται ένα περιστατικό το 1983 (είχε ήδη φύγει από την μπάντα), όπου τους φιλοξένησε όλους στο σπίτι του.

O Dave έφυγε και ο Kirk μπήκε στο συγκρότημα. Ήρθαν γύρω στο 1983. Βρήκα το νούμερο του τηλεφώνου τους στο San Francisco. Τους τηλεφώνησα και τους είπα «Παίζετε στο τοπικό κλαμπ εδώ στο L.A. Θέλετε να μείνετε σπίτι μου;»

Σ’ εκείνο το σημείο έμεναν μόνο μερικοί μήνες πριν μου γκρεμίσουν το σπίτι (το σπίτι είχε προγραμματιστεί για κατεδάφιση λόγω κατασκευής αυτοκινητόδρομου), οπότε τους είπα ότι δεν με ενδιαφέρει ό,τι κι αν του κάνετε. Όλοι ήταν εκεί. Ο Cliff ήταν εκεί, όλο το συγκρότημα ήταν εκεί. Ακόμη κι ο Dave Mustaine εμφανίστηκε. Κι εύχομαι να είχα βγάλει μια φωτογραφία με εμάς όλους μαζί. Όμως δεν μπορούσα με τίποτα τότε να βάλω τον Dave και τον Kirk στο ίδιο δωμάτιο.

 

Tέλος, ο Ron εξηγεί ότι ξαναμίλησε στον Mustaine από τότε και μάλιστα, με προτροπή του ίδιου βρέθηκε να παίζει στην ίδια σκηνή με τους Megadeth.

Ναι, του μίλησα. Οι Megadeth έπαιζαν στο Charlotte ή κάπου εκεί κοντά. Με πήρε και μου είπε, γιατί δεν έρχεσαι να μας δεις; (Εκείνη τη νύχτα ο Ron έπαιξε μαζί τους μια διασκευή του ‘Cold Sweat’ των Thin Lizzy).

Όταν είσαι νέος, τα πάντα γύρω σου έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Όμως όταν κοιτάς πίσω 35 χρόνια αργότερα, δεν είναι τίποτα συγκριτικά με το τι έρχεται.

Cold Sweat - Megadeth Live with Ron McGovney

Διαβάστε ακόμα:

Dave Mustaine: «Αν ακούσετε αυτόν τον ήχο σε τραγούδι των Metallica, σημαίνει πως το έγραψα εγώ» [vid]

Dave Mustaine: «Το κομμάτι των Metallica που έγραψα αντιγράφοντας Lynyrd Skynyrd»

Dave Mustaine: «Ξέρω γιατί απολύθηκα από τους Metallica»

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.