Search
Close this search box.
Συνέντευξη Skybinder: «Η Ελλάδα δεν υπολείπεται σε metalcore παρουσία»

Συνέντευξη Skybinder: «Η Ελλάδα δεν υπολείπεται σε metalcore παρουσία»

Η μπάντα μιλά για το Release και το μέλλον.
Skybinder

Οι Parkway Drive έρχονται στο Release Athens 2023 στις 27 Ιουνίου και οι οπαδοί τους περιμένουν χαμό. Ανάμεσα στους οπαδούς αυτούς και οι Skybinder, οι οποίοι πάνε ένα βήμα παραπέρα και θα βρίσκονται επί σκηνής, ανοίγοντας την ημέρα.

Το ελληνικό metalcore σχήμα προσθέτει λοιπόν και το Release στο βιογραφικό του και τα μέλη του μας απαντούν σε μερικές ερωτήσεις για την εμπειρία που επίκειται, ενόψει της συναυλιακής βραδιάς.

Καλησπέρα και ευχαριστούμε που μας τιμάτε. Να ξεκινήσουμε με το προφανές. Ανοίγετε την ημέρα των Parkway Drive στο Release Athens φέτος, μια μπάντα που οι ίδιοι κατατάσσετε στις μεγάλες επιρροές σας. Δική σας η περιγραφή για τα συναισθήματα που προκαλεί αυτό.

Καλησπέρα σας! Είμαι ο Σίμος και εκ μέρους του συγκροτήματος σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση, οι PWD είναι η μπάντα πρότυπο μας και μουσικά αλλά και γενικότερα σαν στάση ζωής. Μεγαλώσαμε μουσικά μαζί τους και από το 2010 όπου είχαμε ξεκινήσει να παίζουμε μουσική μαζί, με το όνομα New World Disorder τότε, αποτελούσε σταθερά σημείο αναφοράς σε όλες τις συζητήσεις μας. Οπότε καταλαβαίνετε πως δεν μπορούμε να αισθανόμαστε τίποτα λιγότερο από δέος, τιμή και πάνω και πρώτα από όλα δημιουργικό άγχος!

Πώς προέκυψε ωστόσο αυτή η συμμετοχή; Πώς φτάσατε να βρίσκεστε στο ίδιο lineup με το σχήμα που θαυμάζετε;

Από τα τέλη του προηγούμενου έτους θέσαμε 2 στόχους. Πρώτος ήταν να κάνουμε ένα δικό μας club show με full production και να το βιντεοσκοπήσουμε. Με ένα ενδιαφέρων καταρχάς μουσικά line up και μια ουσιαστική συνεργασία καταφέραμε να αναδείξουμε στις 26 Μαρτίου πώς με την σωστή διοργάνωση και την κατάλληλη εμπειρία στα μουσικά δρώμενα όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να το τολμήσει κανείς! Έτσι ο πρώτος στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω και σε αριθμούς αλλά και σε εντυπώσεις.

Ο δεύτερος στόχος ήταν να συμμετάσχουμε σε κάποιο από τα μεγάλα εγχώρια φεστιβάλ. Την περίοδο που το συζητούσαμε δεν είχε βγει καμία ανακοίνωση και το μόνο που είχαμε σαν δεδομένο ήταν το αποτύπωμα που είχε αφήσει το Release Athens το ’22. Έτσι αναμέναμε να δούμε τι θα έχει το «μενού» φέτος και καταλαβαίνετε τι κεραμίδα μας έπεσε στο κεφάλι όταν τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο όνομα. «Ο παίζων χάνει, ο πίνων μεθά και ο ψάχνων βρίσκει» είναι μια συχνή έκφραση του Σίμου και αποτυπώνει αυτό που ζήσαμε.

Με μόνα εφόδια τη μουσική μας, το βιογραφικό μας (σ.σ. δείτε εδώ) και τη συμμετοχή μας στην μουσική βιομηχανία μέσω του ενός κιθαρίστα μας από όπου μπορούμε να μαθαίνουμε πως λειτουργεί  η κατάσταση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς δεν ανήκουμε σε κάποια εταιρεία, είτε δισκογραφική είτε agency κλπ., βρήκαμε τα στοιχεία της ομάδας παραγωγής και συντάξαμε την ίδια μέρα κιόλας ένα μακροσκελές email όπου περιγράφαμε ποιοι είμαστε τι κάνουμε και ποιος ο λόγος να μας επιλέξει κανείς να συμμετάσχουμε.

Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό αλλά για να φτάσεις να έχεις έστω και το ελάχιστο διαπραγματευτικό «ενδιαφέρον» για τον οποιονδήποτε εκεί έξω πρέπει να έχεις κάνει συγκεκριμένα πράγματα που θα περάσουν ένα μήνυμα σοβαρότητας και αξιοπιστίας στους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας και να μην επικεντρώνεται κανείς στους χρήστες των social media λες και είναι προϊόντα. Με λίγα λόγια «βάλε τον εαυτό σου εκεί που η  τύχη μπορεί να σε βρει,» το τεράστιο μπέρδεμα είναι να ξέρεις ποιο είναι αυτό το «εκεί».

Η πρόταση μας αυτή φυσικά και προωθήθηκε στο κατάλληλο τμήμα όπως γίνεται σε κάθε σοβαρή παραγωγή και όταν ήρθε η ώρα της επιλογής έγινε η  απαραίτητη διερεύνηση και όπως φάνηκε ήμασταν η επικρατέστερη επιλογή. Φυσικά και δεν κάναμε ερώτηση επ’αυτού διότι η απάντηση από μεριάς μας θα δοθεί στη σκηνή οπού και είναι ο καταλληλότερος χώρος να κάνουμε «συζητήσεις» για όλα όσα μας προβληματίζουν. Σίγουρα όταν ολοκληρωθεί η φετινή περίοδος του Release και ο καλλιτεχνικός διευθυντής έχει μια σχετική ηρεμία θα προβούμε σε μια απενημέρωση.

Πείτε μας και μια γνώμη για τα άλλα δύο συγκροτήματα που θα βρίσκονται μαζί σας στο billing, τους Triptykon και τους Soulfly.

Δυστυχώς δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη για δύο τέτοια ονόματα. Απλά να αναφέρουμε πως μιλάμε για 2 ιστορικά συγκροτήματα που αποτελούν κέντρα βαρύτητας του φεστιβάλ δίνοντας ποικιλομορφία και μουσικό αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου.

Στα δικά σας πάλι. Είστε μια σχετικά νέα μπάντα, έχοντας κλείσει φέτος πέντε χρόνια στη σκηνή, και μέρος αυτών περιλάμβανε φυσικά την καραντίνα. Εμπειρία στο σανίδι έχετε βέβαια, και η συναυλία στο Release αναμένεται να είναι από τις μεγαλύτερες που έχετε συμμετάσχει. Πόσο σημαντικό βήμα είναι αυτό για τους Skybinder; Σας δημιουργεί κάποια πίεση η προοπτική;

Σαν Skybinder, ναι, είμαστε 5 χρόνια αλλά από το 2010 τα 3 από τα 5 μέλη είμασταν στους New World Disorder. Η καραντίνα δεν μας κράτησε από το να βγάζουμε μουσική, αν δείτε την  δισκογραφία μας δεν σταμάτησε, απλώς live δεν κάναμε. Από τη στιγμή που δεν είχαμε κάποιο θέμα υγείας, μόνο εκεί μας επηρέασε. Αν κάτι το θες βρίσκεις τρόπο αν όχι δικαιολογία. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε λοιπόν είναι να αφήσουμε το κοινό μας, ανεξαρτήτως πόσο μεγάλο είναι, χωρίς νέα μουσική.

Μας δίνεται μια δυνατότητα όπου για να αντεπεξέλθεις πρέπει να έχεις χτίσει όχι απαραίτητα βαρύγδουπο βιογραφικό αλλά μουσική και τεχνική εμπειρία πάνω στη σκηνή. Μεγάλο βήμα θα μπορούμε να πούμε ότι είναι αφού έχουμε πετύχει τον στόχο μας, δηλαδή να δείξουμε εμπράκτως και όχι στην σφαίρα του «διαδικτυακού» φανταστικού ότι η Ελλάδα έχει metalcore παρουσία και δεν υπολείπεται σε τίποτα απολύτως από αυτή των υπόλοιπων χωρών.

Πίεση φυσικά και προκαλεί αλλά συνήθως εμείς βλέπουμε προκλήσεις και όχι προβλήματα. Δεν  έχουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από ότι κάνουμε στις πρόβες, απλά αυτή τη φορά θα έχει και ακροατές και θα ξεσαλώσουμε!

Skybinder - Fathoms (Official Audio)

Βγήκατε από την καραντίνα με ένα σετ από singles και το δεύτερο δίσκο σας στα σκαριά, οπότε μπορούμε μάλλον να μιλήσουμε για όντως παραγωγική περίοδο δεδομένων των συνθηκών. Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, ο δίσκος των Skybinder δεν έχει κυκλοφορήσει. Πόσο σύντομα τον περιμένουμε;

Έχουν κυκλοφορήσει 2 singles ήδη και μπορείτε να τα βρείτε στο κανάλι μας στο YouTube μιας και έχουν βίντεο κλιπ. Σαν μουσική και γραφικά  είναι τελειωμένος 100% και είμαστε στο στάδιο εξεύρεσης δισκογραφικής εταιρείας χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να πάμε και αυτόν τον δίσκο μόνοι μας αν κάποια πρόταση δεν κρίνεται αξιόλογη. Έχουμε εστιάσει σε 3 συγκεκριμένες δισκογραφικές, μια από Ελλάδα και 2 εξωτερικού. Προτεραιότητα είναι η εγχώρια εταιρεία, απλά σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν μπορούμε να μπούμε σε ονοματολογία και να αναλύσουμε βαθύτερα το σκεπτικό μας, πράγμα που θα μπορεί να γίνει αφού υπάρξει κάποια συνεργασία.

Θα έχουμε δείγματά του στη συναυλία σας; Ενδεχομένως και κάτι που να μην έχετε ακόμα κάνει διαθέσιμο στο κοινό;

Φυσικά και θα υπάρχει δείγμα από το νέο δίσκο, από όσα όμως έχουν κυκλοφορήσει. Το νέο υλικό μας έχει συναρπάσει πρώτα εμάς και αφού μας έχει πείσει τότε έχουμε και την σιγουριά να το προωθήσουμε  στους ακροατές μας.

Σχετικά με τα μελλοντικά σας σχέδια. Να περιμένουμε συναυλίες σας στην Ελλάδα, είναι στα πλάνα σας μια περιοδεία έξω;

Συναυλίες στην Ελλάδα σίγουρα και μέσα στο ’23 για τον χειμώνα έχουμε άλλες 2 όπου ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί. Σε πρώτη φάση έχουμε σκοπό να κάνουμε κάποιες μεμονωμένες εμφανίσεις και από ’24 ίσως να υπάρξει κάποιο τουρ. Επιδίωξη μας είναι πριν τελειώσει το ’23 να έχουμε μπει σε αεροπλάνο σαν μπάντα και όχι για διακοπές.

Λοιπόν, καλή τύχη εκεί πάνω και να είστε βέβαιοι ότι θα πιάσουμε από νωρίς θέση για να σας δούμε. Έχετε κάποιο μήνυμα για αυτούς που θα βρεθούν από νωρίς στην Πλατεία Νερού στις 27 του μήνα;

Σας ευχαριστούμε και πάλι, μέσω της συμμέτοχης μας στο φεστιβάλ θέλουμε να εστιάσουμε στην αναγκαιότητα του να γίνουν τέτοιες διοργανώσεις προτεραιότητα ανάμεσα στις επιλογές διασκέδασης του ελληνικού μουσικού και όχι μόνο κοινού. Όπως πάντα λοιπόν ελάτε από νωρίς γιατί… κάτι ψήνεται!

Ευχαριστούμε και τα λέμε ζωντανά!

SKYBINDER - SECOND WIND

Skybinder @Release Athens Festival 2023

 

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!